Мнения за пренарязани гуми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнения за пренарязани гуми.
Взех си две летни гуми, но като ги купувах изобщо не обърнах внимание, че са с пренарязан грайфер. На снимката се вижда за какво става въпрос а с "тук -" съм означил едно място на което се виждат някакви конци. Иначе гумите нямат напукано отстрани, 2008-ма са, изглеждат добре. Искам да ви попитам дали да ги ползвам тия гуми и дали има и други хора, които карат с такива? То е ясно, че нова е най-добре но съм в страхотна криза в момента...
Последна промяна от iwan33 на Чет 12 апр 2012 19:42, променено общо 1 път.
Re: Мнения за пренарязани гуми.
аз не виждам снимките, а и не разбирам какво значи пренарязан грайфер, вероятно регенерат?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ходи и ги тресни в главата на този който ти ги е продал
Това е като да ползваш презерватив втора употреба

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
снимки не се виждат .Как да се даде мнение ? Пък и 2008г - сега сме 2012г и как да нямат поне малки напуквания отрстани по борда?
Щом се вижда конец ги връщай веднага. Ако са с пренарязн грайфер , протектора е изтънял.И най-малко камъче може да пукне гумата, пък ако е предна гума - сало мортале.
Абе направо ви се чудя на акъла - първо купува -после реве във форума.
Да беше питал преди да ги вземеш Дори и да е спешна покупката все за 10-15 мин някой щеше да даде адекватно мнение.
Щом се вижда конец ги връщай веднага. Ако са с пренарязн грайфер , протектора е изтънял.И най-малко камъче може да пукне гумата, пък ако е предна гума - сало мортале.
Абе направо ви се чудя на акъла - първо купува -после реве във форума.
Да беше питал преди да ги вземеш Дори и да е спешна покупката все за 10-15 мин някой щеше да даде адекватно мнение.
Колега, ако са гумите от тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=58&t=321692&p=3352967#p3352967 На снимките не изглеждат кой знае колко зле, ама 2008 - това са си 4 години, с времето дори и да не се кара, гумата си старее. Ако са седели на слънце примерно, според мен е опасно да се кара с такива гуми - на един приятел му гръмна задна гума в движение - като си купи колата го досвидя да даде 300-400 лв. за нови гуми. Вика - Еми мишлен, запазени са, ама с дот 03 ( това преди 2-3 години ).
Моето скромно мнение е ,че ако човек няма възможност в момента да си поддържа колата - да не я кара. Като има възможност, ще си я приготви и тогава. Иначе застрашава не само своя ами и чужди животи - а гумите са особено важни!!! С тях компромиси не бива.
Моето скромно мнение е ,че ако човек няма възможност в момента да си поддържа колата - да не я кара. Като има възможност, ще си я приготви и тогава. Иначе застрашава не само своя ами и чужди животи - а гумите са особено важни!!! С тях компромиси не бива.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Рязани грайфери...
Търсиш си белята

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
колегата може да кара монстър трак, там си ги режат
-
- Автомобил:
- Двигател:
Снимката е качена, явно не съм направил нещо както трябва...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Пренарязан е, защото се хваща едно като поялник с V образна човка и чрез изрязване на лентички се копае нов грайфер. Тука обаче са се престарали щом чак конците се виждат.
Офроудажиите го използват това само върху дълбок грайфер и не за да нарежат нов, а за да нарежат големите бутони от грайфера на по-малки. Обаче някой интелект тук е копал на изпилена до без грайфер гума.
Офроудажиите го използват това само върху дълбок грайфер и не за да нарежат нов, а за да нарежат големите бутони от грайфера на по-малки. Обаче някой интелект тук е копал на изпилена до без грайфер гума.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Не само в офроуда се пренарязват, виждал съм (по телевизията), че и в рали състезанията го правят, но за обикновени - ежедневни гуми....не си спомням да съм чувал за такава практика
.
Към колегата пуснал темата - на външен вид не изглеждат зле (с изключение на мястото където се е показала оплетката), но лично аз не бих рискувал да ги карам.
Ако ти си решиш да ги ползваш, в никакъв случай от пред, задължително задни, караш много внимателно и при първа възможност ги сменяш.
Успех или по-скоро късмет

Към колегата пуснал темата - на външен вид не изглеждат зле (с изключение на мястото където се е показала оплетката), но лично аз не бих рискувал да ги карам.
Ако ти си решиш да ги ползваш, в никакъв случай от пред, задължително задни, караш много внимателно и при първа възможност ги сменяш.
Успех или по-скоро късмет

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм чувал, че пренарязване се прави на товарни и бусови гуми, даже четох в каталог на "Dunlop", че конструктивно е предвидено товарните им гуми да могат да се пренарязват с цел по-голям пробег. В сайта на "Диана" също пише, че пренарязване се прави но на определени гуми... Не знам обаче дали това е допустимо на лека гума и точно затова пуснах темата. А че са добре направени спор няма! Аз затова изобщо не се усетих, че са пренарязвани когато ги купувах, иначе нямаше да ги взема. Вчера ги сложих за задни, като временно решение разбира се...
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Според мен тази гума е износена накриво (от една страна) и са направени прорези на ръка, за да изглежда читава (поне така изглежда на сминките)
Веднага бих ги върнал на "продавача"...

Веднага бих ги върнал на "продавача"...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Мястото на всеки боклук е на сметището или в казана за боклук!Пийни си студена вода и ги хвърляй!За да не те хвърлят те!!!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Има тука един при нас който се занимава с рязане такова на гуми и има такива които ги купуват. Не съм чул още някой да се е утрепал заради такава гума, но проблема е там където се вижда конеца. Имах гума която беше клъцната отстрани на борда и просто се беше обелила и се виждаше малко конец. Отидох при гумаджията да питам дали изобщо да ги слагам, човека каза че може да се сложи на колата, но проблема е че тоя конец който се вижда много бързо ще изгние от водата и ще се скъса и или ще направи балон или ще се изкриви.
Та в общи линии мисля че за гуми на не двигателния мост си стават
Та в общи линии мисля че за гуми на не двигателния мост си стават
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”