Някой от форума ли я купи тази кола ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Някой от форума ли я купи тази кола ?

Мнениеот S_T_I_N_G » Сря 18 апр 2012 20:40

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Помня че се продаваше после беше продадена сега пак се продава само че вече в София ?
Някой да я е гледал ?
Нещо да каже за количката :) ?

Потребителски аватар
rs_guy
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU 2000

Re: Някой от форума ли я купи тази кола ?

Мнениеот rs_guy » Сря 18 апр 2012 20:42

А ти дали ще отидеш на 2-3 огледа или още 1-2 години ще пишеш по форума? :)
Имаш мерак, харесваш няколко коли, ходиш гледаш ако ти хареса взимаш :)

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Сря 18 апр 2012 21:44

хаха Аз не съм спрял да ходя и да гледам :)
Ама се или удряна :(
Или това не работи или онова :(
И за това :) докато не намеря това което търся :) ще питам :) и ще си разпитвам не е толкова лошо това нали ? :(
А и какво лошо ли е ако някой я е гледал или виждал да си каже мнението :) :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 18 апр 2012 23:07

За тия пари за които гледаш читава 1.8Т нито Голф нито А3 ще вземеш според мене.

Потребителски аватар
rs_guy
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU 2000

Мнениеот rs_guy » Чет 19 апр 2012 0:31

колко можеш да отделиш максимално?

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 19 апр 2012 5:17

към 5000.5300 зависи

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Чет 19 апр 2012 6:32

Тази кола се продаваше от колега от форума за около 3000+ лв.Не си спомням много , май колегата изтърваше друга кола.Ако някой е имал заделени 3 бона нищо чудно да я е купил с цел бърза продажба.Ако колата е читава и 4000 е добра цена за 1.8Т ;)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 19 апр 2012 6:44

Читав G4 1.8T според мен под 6000-6500 просто забрави!
Подръжката на такъв автомобил не е никак евтина и да си направиш колата в добро техническо състояние често надхвърля 4000 лв... Моя съвет е да не се лакомиш по евтини бангии защото вероятността да се вкараш във филма не е никак малка.

Аз например си избирах колата от гаража доста дълго и накрая успях да се преборя за нея с продавача. Автомобила беше много поддържан и в почти идеално състояние. В рамките на две години набих още около 4000 лв по ремонти (хвърлих водна помпа, после съединител, после турбо, комутатор и тн.) Като сложиш и нови гуми, акумулатор, качествени масла, нови дискове, смяна на всички спирачни течности, хидравлики, антифризи, фреони, ревизия и подмяна на водачи на вратите, сложиш едно ксенонче, боцнеш една музичка, прибавиш и някоя и друга дреболия която все изниква от някъде (я някоя брава ще се прецака, я някое моторче на чистачките ще хвърли), платиш му ГО, каско, ДАНЪК, и какво става на края?
Моя голф също има дребни козметични забележки от вън, но чисто икономически няма как да го пусна за под 7-8000 лв. Такава цена пък няма кой да ми плати. Респективно си карам колата и не мисля да продавам просто защото ще съм 100% вътре :)

Когато си купих колата беше в чудесна кондиция и бях доволен. Не трябва да забравяме обаче, че това не са нови автомобили и годинките си казват своето, а да поддържаш 1.8Т не е като да поддържаш двойка 1.6 карбуратор ;)

В този ред на мисли... Забрави за "читав" 1.8Т за 4-5000 лв :)

Поздрави :)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 19 апр 2012 8:44

groznika написа:Читав G4 1.8T според мен под 6000-6500 просто забрави!

:да: И то 98/99 набор ...
Разбира се всичко е въпрос на дефиниция - има няколко колеги във форума, за които Г4 като цяло не може да струва над 4000лв, а километрите и състоянието за тях е без значение - важно е по документи да има коне и големи джанти mhihi
Ама това е далеч от моята дефиниция на "читаво".

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 19 апр 2012 8:53

Haralampi написа:
groznika написа:Читав G4 1.8T според мен под 6000-6500 просто забрави!

:да: И то 98/99 набор ...
Разбира се всичко е въпрос на дефиниция - има няколко колеги във форума, за които Г4 като цяло не може да струва над 4000лв, а километрите и състоянието за тях е без значение - важно е по документи да има коне и големи джанти mhihi
Ама това е далеч от моята дефиниция на "читаво".

Вярно е има такива колеги ,аз съм един от тях примерно ,ми да погледнем нещата от др. ъгъл ,то като ще даваш 6-7хил.лв. за 4-ка ,то що не прибавиш още 2-3хил.лв. и не си вземеш 5-ца ,има не малко на остатъчна стойност .

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 19 апр 2012 9:02

В една автокъща на изхода на Монтана в посока Враца(малко след кръговото)продават една жълта А3-ка 1.8т 2001 мисля беше за 4200.

Тази кола се продава около 3 години-като преди 3 години цената и беше 10500,свалиха я на 9000,после на 7500,виждах я и на 6000...сега е на 4200(не съм сигурен),но е малко над 4000 :idea:

Само на предно е,иначе си има нормалните екстри-климатроник,кожа и там другите неща+ оригиналните джанти от с3(поне прееди беше с тях).
Регистрирана си е на монтански номера и така се продава/ше последно като я виждах миналия месец :да: .Цвета е лимоненото жълто на с3

Доколкото знам от собственика на колата от случаен разговор има и чип и в момента е 200коня(или около тях).Отзад е с червеното Т,та може и с к03s да е.

Лъскава е на вид,лично според мен цената преди години беше дебела и затова се задържа толкова дълго,ама сега що не я купуват незнам.Готино Ауди,ама нещо не може да си намери собственик

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 апр 2012 9:20

2.4I написа:то като ще даваш 6-7хил.лв. за 4-ка ,то що не прибавиш още 2-3хил.лв. и не си вземеш 5-ца ,има не малко на остатъчна стойност .

Поради същата причина! Че за 6-8 хиляди можеш да вземеш читава, запазена и що годе реална 4-ка, спрямо изтърбушена 5-ца за 8-10 000 :idea:

Всеки влак си има пътник и си носи отговорността и риска от решенията. За мен с приоритет е амортизацията на автомобила, а не толкова блинк-блинк глупостите и мощността по талон. Отделно, че голям процент от всички тия дето си купуват коли по 3000 после наливат още поне толкова в ремонти, ама за тях винаги си остава автомобил купен за 3000 mhihi

Навремето и аз се колебаех за 5-ца но щеше да е като 4-ките, които колегата гледа тук, отделно че 5-цата не ми допада особено като визия.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 19 апр 2012 9:35

А от къде сте толкова сигурни,че като дадете 6-7-8-9К лева за кола, ще си я карате без ремонтите посочени за аналогичен автомобил за 4К примерно.Не казвам, че е по-добре евтина барака,но не винаги скъпо продавана кола значи хубава,здрава,пазена и т.н. С търпение и повечко търсене може да се намери добро ГТИ за прилични пари(~5000-5500лв).
п.с.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 19 апр 2012 9:50

Колеги вие не четете ли или ... Дадох пример за кола с остатъчна стойност ,тези коли в масовия случай са проверени ,в не-малко случай с остатъчна гаранция (примерно аз преди години така си купих колата която сега карам ,вече 5-6г. като и в момента е в много добро с-е) ,примерно на мен моята ми излезе около 30-32 000лв.(в тази цена вкл. покупка+задължителните каско...) при цена на тогавашните около 50-60 000лв. (кеш без каско ,оскъпяване от лизинги и пр.)в зависимост от екстрите.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 апр 2012 10:03

hayabusa_gsxr написа:А от къде сте толкова сигурни,че като дадете 6-7-8-9К лева за кола, ще си я карате без ремонтите посочени за аналогичен автомобил за 4К примерно.

Аз не разбирам ка все се пръква такъв коментар :D А да питам що караме VW ми не сме си купили Деу или Фиат - евтинджос работа и по твоята логика - откъде знаем, че VW-то, което ще купим няма да се чупи точно толкова колкото евтин фиат или деу?

НЕ, НЕ знаем!! Просто шансовете са други и опитът го е показал (До момента извън планови консумативи съм вложил не повече от ок. 500лв за всичките в ремонти в т.ч. тампони заден мост, които са отчасти консуматив)!! Ако в единия случай скъпи ремонти са гарантирани на 80%, то в другия са 30%! За това иде реч!
Но в едно съм напълно съгласен - нито едното, нито другото отменя добрия оглед и преглед преди покупка!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”