Имам голф4 W5(чипосан),който харчи доста,но е луксозно изпълнение и не ми се разделя с него.В тази връзка моля за съвет кое е по добре да се монтира газов инжекцион или метан и какви рискове евентулно крие и едното и другото
Предварително благодаря за всяко мнение
моля всички колеги за съвет голф4 W5
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: моля всички колеги за съвет голф4 W5!!!!
Мотора ти не е W5, a VR5 
viewtopic.php?f=22&t=176458
^ изчети това ^
Инак - дори да сложиш метан - то той трябва пак да е газов инжекцион и цената отива на много дебело, а разлика в динамиката определено ще има, с пропана най-вероятно няма да усетиш разликата газ/бензин...

viewtopic.php?f=22&t=176458
^ изчети това ^
Инак - дори да сложиш метан - то той трябва пак да е газов инжекцион и цената отива на много дебело, а разлика в динамиката определено ще има, с пропана най-вероятно няма да усетиш разликата газ/бензин...
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
и последно V5 или VR5 защото на Пасатите с този мотор пише VR5 и са надлъжни!
на Борите и Голф4 са напречни и пише V5!НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ а питам защото мисля в най скоро време да си купя Бора с двигател V5 и ме интересува разликата защото и ще го газифицирам!
на Борите и Голф4 са напречни и пише V5!НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ а питам защото мисля в най скоро време да си купя Бора с двигател V5 и ме интересува разликата защото и ще го газифицирам!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Един и същ е мотора, доколкото знам... има само разлики дали е 10 или 20 в - в единия случай е 150, в другия 170 к.с.
- ingenera7
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,4е голфа се води W5,но все пак не споря.Смятам,4е щом може да се монтира ГИ на WR5,то става и за W5(ако все пак се окажа прав за модела).До тук разбрах с ваша помощ,4е може да се монтира ГИ,но все пак това не крие ли някякви рискове?Напоследък чувам,4е това не е добре за клапаните,но несъм достатъчно технически грамотен и затова разчитам на ващата помощ.
Благодаря на всички,които са дали мнението си по моя проблем
Благодаря на всички,които са дали мнението си по моя проблем
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Moже да се монтира омаслител за клапани - около 150 лв е китът с монтаж и масло за около 5к км, после литъра е 40 лв, стига за около 10к км...
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Moже да се монтира омаслител за клапани - около 150 лв е китът с монтаж и масло за около 5к км, после литъра е 40 лв, стига за около 10к км...
Здравей колега,
в момента и аз проучвам въпроса с газифицирането на V5 Golf и чета всчико във форума на тази тема.
Би ли разяснил този омаслител до колко е нужен? Задължителен елемент ли е или препоръчителен? И ако препоръчитлен изхождайки от какво мога да реша дали си струва парите?
Предварително благодаря

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма смисъл на този мотор да се слага омаслител.Важното е сместа да е добре регулирана и проблеми никакви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
landir написа:Няма смисъл на този мотор да се слага омаслител.Важното е сместа да е добре регулирана и проблеми никакви.
Не разбрах повече по въпроса, но благодаря за съвета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: моля всички колеги за съвет голф4 W5
Със същия мотор съм колега и няма никакъв смисъл от тази система 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: моля всички колеги за съвет голф4 W5
BG_POLICE написа:Със същия мотор съм колега и няма никакъв смисъл от тази система
Ааа, има, има! Как инак ще олекне клиента с някой лев, а и после да плаща за масло!
Вместо тази безсмислена система, не сменяйте гумички на клапаните и омасляването им е гарантирано!

Инак някои фирми за газови инсталации карат клиента да подпише декларация, че не носят отговорност за мотора, ако не е монтиран омаслител. Почтена търговска практика...
Върни се в “Автогазови уредби”