Колеги. Преди 2 години си купих голфа и ест. ми го продадоха с прегряван двигател. За половин час каране в града направи 110 градуса.
Отремонтирахме двигателя, сменихме масла ремъци, гарнитури, съединения.... Сега имам следният проблем, колата никога не вдига повече от 70 градуса. 2 пъти съм я засичал, за целият период да вдигне 90 в задръстване, естествено перката не се е пускала до сега. Стрелката би трябвало да отчита правилно. Колата що годе след 5-10км достига до някаква температура между 60 и 70 градуса, която може би е достатъчна да заработи парното. От друга страна съквартиранта има венто със същият код на двигателя и неговата цепи 90ката още на 2рата минута.
Мисля да си сменя термостата, като си ходя към Бургас тези дни, но не знам какъв да купя.
Някой може ли да ми каже ако му се намира Autodata, колко го дават там.
VW GOLF 1992 AAM 1.8 GL
аз мисля да закупя от тук първият EPS 87 C, но нямам идея дали е добър като марка
/само да допълня, на газ колата харчи между 17-20 на 100 с нежно каране и 9-10 извън града, не знам дали има някаква връзка./
Autodata 1.8 mi температура.
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Autodata 1.8 mi температура.
Колега, аз карам венто със същия двигател ААМ 1.8 ми , и моята стрелка кове на 70 градуса. имам си супер парно и загрява за минути. първо мислих да сменям термостата , но се отказах (и това се оказа правилно) закачих я на ваг-ком . резултата беше, че когато стрелката показва 70 градуса реалната температура на антифриза ми е 94 градуса и точно на толкова ми включва перката. така , че моя съвет е първо да се увериш, че проблема е в термостата , а не веднага да сменяш.

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
В Аутодата не дават цени и марки.Пише само че трябва да отваря на 87 градуса при твоя мотор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е датчика за тем. намира се на трипатника аз имах сащия проблем и сега сичко си е наред поздрави
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Petko_GTi написа:Колеги. Преди 2 години си купих голфа и ест. ми го продадоха с прегряван двигател. За половин час каране в града направи 110 градуса.
Отремонтирахме двигателя, сменихме масла ремъци, гарнитури, съединения.... Сега имам следният проблем, колата никога не вдига повече от 70 градуса. 2 пъти съм я засичал, за целият период да вдигне 90 в задръстване, естествено перката не се е пускала до сега. Стрелката би трябвало да отчита правилно. Колата що годе след 5-10км достига до някаква температура между 60 и 70 градуса, която може би е достатъчна да заработи парното. От друга страна съквартиранта има венто със същият код на двигателя и неговата цепи 90ката още на 2рата минута.
Мисля да си сменя термостата, като си ходя към Бургас тези дни, но не знам какъв да купя.
Някой може ли да ми каже ако му се намира Autodata, колко го дават там.
VW GOLF 1992 AAM 1.8 GL
аз мисля да закупя от тук първият EPS 87 C, но нямам идея дали е добър като марка
/само да допълня, на газ колата харчи между 17-20 на 100 с нежно каране и 9-10 извън града, не знам дали има някаква връзка./
колега не гледай на съквартиранта ти колата зависи коя година е има табла които са така наречени бързи табла за 5 мин дига по табло 90 грабуса но иначе на мотора е по-малко
- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, смених си термостата, сега за 5-10 минутки вдига 90 градуса и ги поддържа. Ще си сменя и гумичките на изпарителя, както и мембраните и ще споделя дали е паднал разхода 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Само да добавя....стрелката на температурата на таблото НЕ отчита вярно...това е най-неточния прибор !!!Не разчитай на нея!!!!
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Само да добавя....стрелката на температурата на таблото НЕ отчита вярно...това е най-неточния прибор !!!Не разчитай на нея!!!!
Така е, но освен нея (която взема инфо от датчика на тройника) и датчика на радиатора ( който включва степените на перката) нищо друго не е в пряка връзка с Т на мотора. Това освен, ако няма бодната допълнително термометърна сонда.
Всъщност като се замисля: перката на радиатора е по-достоверна от показанията на талото. (За АБС мотора - 1ва степен на 95, 2-ра на 105 градуса.)
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Предвид високият разход и бавното загряване на двигателя, явно термостата е постоянно отворен и е за смяна. Моят разход на газ дори и през зимата на извън градско е под 9 л./100 при положение, че не галя педала в дясно(при топло време и с икономично шофиране съм достигал с ок 2 л. надолу).
Можеш да си купиш Behr 87 или Wahler 87(аз съм с такъв от 5 години). Погледни в тази тема колега viewtopic.php?f=6&t=225100&start=15&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82+%D0%B7%D0%B0+1.8+%D0%9C%D0%B8
Можеш да си купиш Behr 87 или Wahler 87(аз съм с такъв от 5 години). Погледни в тази тема колега viewtopic.php?f=6&t=225100&start=15&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82+%D0%B7%D0%B0+1.8+%D0%9C%D0%B8
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
joker написа:Само да добавя....стрелката на температурата на таблото НЕ отчита вярно...това е най-неточния прибор !!!Не разчитай на нея!!!!
Бе мойта да ти кажа беше доста близо до верно.....
Понеже при мен датчика който подава инфото на таблото беше станал само на студен двигател

След като го смених...загрях колата на 80 градуса...развих си капачката бутнах си термометърчето в разширителния съд и си показваше 80.....дори аз бях изненадан

А такъв разход е огромен....моята се върти около 10 градско в зависимост от карането ми...ако не си вадя конденза от гърнето....съм на около 9/100 градско
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Layman написа:joker написа:Само да добавя....стрелката на температурата на таблото НЕ отчита вярно...това е най-неточния прибор !!!Не разчитай на нея!!!!
Всъщност като се замисля: перката на радиатора е по-достоверна от показанията на талото. (За АБС мотора - 1ва степен на 95, 2-ра на 105 градуса.)

Колеги аз имам сходен проблем...колата е венто 1.8ми АБС мотора.Колата я имам от година и половина и държи около 70 80 градуса градско,вече ако е в задръстване след 10 15 минути вдига до 90 100,дори и 110 и тогава тръгва перката направо на 2ра степен....говоря в градусите от уреда вътре.Не съм я замервал с компютри или термометри дали е точен уреда.Днес смених термостата и сложих такъв който да отваря на 87 градуса...колата си загря що горе нормално,но след като тръгнах да карам....градусите ПО СТРЕЛКА паднаха отново между 70 и 80 като клоняха повече към 70....и парно що годе може да се каже че има.Някой да има такъв проблем или да му се е случвало?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Layman написа:joker написа:Само да добавя....стрелката на температурата на таблото НЕ отчита вярно...това е най-неточния прибор !!!Не разчитай на нея!!!!
Така е, но освен нея (която взема инфо от датчика на тройника) и датчика на радиатора ( който включва степените на перката) нищо друго не е в пряка връзка с Т на мотора. Това освен, ако няма бодната допълнително термометърна сонда.
аз съм с голф 3 1.8 абс. и при мен беше така смених датчика на перката който се навива на радиатора. сега държи 70. уреда на таблото е бъгав.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стрелката на таблото трябва да показва винаги 90 градуса при достигане на оптимален температурен режим(няма градско,няма селско няма няма извънградско няма смесено).Естествено че не винаги температурата в двигателя е точно 90 градуса,но така е направено таблото-да показва че всичко в охлаждащата система е наред.Не показва реална температура в точно време че да си водим температурен график.Но пък при отклонения в температурния режим си показва.Аз като си купих голфа на извънградско ми показваше 70-80,в града в задръствания стигаше 90-и се включваха и перките.Мислех си че всичко е нормално докато не прочетох теми тук във форума свързани точно с тази работа.Взех си термостат на behr.Предварително го пробвах в гореща вода на газовия котлон-отваряше и затваряше.След като го монтирах стрелката кове 90 градуса,като загрее и не мърда вече 10 месеца при различни режими на каране и т.н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”