Пасат В3 тегли наляво
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: Пасат В3 тегли наляво
Аз мисля, че щом със зимните е добре, проблема идва от ЕТ-то на летните с лети джанти. Щом ти е здраво окачването иди нагоре при тампона на макферсона или по-точно лагерчето
-
- Автомобил: VW Passat B3 1.6
- Двигател:
Подобен проблем, но слабо изразен имам с летните гуми- тегли наляво... иска да изпреварва
. Бях го забравил, но сега, като сложих пак летните, пак се появи, и дори да сменя местата на гумите /лява дясна/, пак дърпа наляво. Май колегата, предложил смяна предни- задни ще е прав, защото гумаджията ми е много близък и като прокара ръка по грайфера ме попита дали имам проблем с амортисьорите... каквото и да значи- формата на грайфера била някаква си.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Този петък съм се уговорил с една гумаджийница да пробваме различни варианти. Гумите са въртяни предни-задни, т.к. са с посока, но проблемът остана. Иначе трябва да се обръщат на джантите, за да сменя лява и дясна. Ама за пробата предполагам, че няма да е проблем да покарам 500 метра, като само им сменя местата, без да ги въртя на джантите и да видя дали ще носи наляво. Ще сложа и зимните гуми да видим как е с тях. Относно мнението на колегата mtm_golf - гумите са с различни размери, зимните са 165/70/14 или нещо такова бяха, доста тесни, а летните са 185/60/15. Само че, как така размера на гумите може да влияе на реглажа? Както и да е, ще пиша след извършените проверки в петък какво се е случило, та ако друг има такъв проблем, да може да получи информация. Поздрави на всички
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами човека който ми прави реглажа твърди, че ако гумите са с различен размер реглажа може да избяга. При теб още повече, че едните джанти са ти 14-ки, а другите 15-ки. С кои гуми беше когато прави последно реглаж? Убеден съм, че с зимните. Според мен просто попитай там където ти правят реглажа, но ако със зимните го няма този проблем явно не е нещо по колата, а по-скоро летните ти гуми. Не разбирам особено от тези неща, само споделям с какво съм се сблъсквал лично.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, колега, реглажа беше със зимните гуми. Ще отида на мястото, където ми правиха реглажа да питам, а и евентуално една проверка да ми направят всичко наред ли. Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, моля някой, който разбира, да погледне разпечатката от реглажа - понеже съм блейка, не съм видял, че една от стойностите е в червено, съответно не съм и питал защо е така. Дали има връзка с моя проблем?
Ето я и разпечатката
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 44590r.jpg
Ето я и разпечатката
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 44590r.jpg
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, според мен стойността трябва да е +1.0mm, а допустимото отклонение +/-0,5mm. При теб е с отклонение -0.8mm. и затова е в червено. Аз на твое място отивам там където ми е правен реглажа, давам им разпечатката и им обяснявам, че колата не върви направо след което искам да ми направят реглажа наново. Не знам дали е от това, но мисля че трябва да започнеш оттам (все пак е най-евтино) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е намерен, колеги. Сложих си зимните гуми, всичко е ок с тях. Говорих с човека от реглажа и той ми обясни, че вероятно поради това, че колата е карана с летните гуми, но с проблем в окачването /скъсани тампони на носачите, изпуснали амортисьори, които смених, както съм писал в началото на темата/, гумите са износени неправилно, вероятно всичките, и нищо няма да помогне освен подмяната им с нови. Иначе ги въртяхме на машина за баланс, не се забелязва да са криви, няма някакво видимо усукване при движението им. Но грайферът е определено по-износен от едната страна на гумите. Така че, карам така докато се износят и дойде време за покупка на нови. Благодаря на всички включили се.