Източих 0.7 литра докато стигне до максимума. Явно е бензин - черно е и няма признаци на пресичане.
Преди да се юрна на диагностика (дюзи, ламбда и т.н.) да питам:
Може ли чак толкова бензин да вкара от некачествен бензин (зареждах 30 литра на Лукойл до Дунев, някакъв бензин по-евтин с 5 стотинки от другите Лукойл). Преди това пак беше калпав от друга бензиностанция.
Иначе колата върви добре и гори нормално (колкото си пише по каталог).
Вдига нивото на маслото с бензин (2Е) - решено
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Възможно е да е от бензина ( аз, затова те питах да не си сменил бензиностанцията ).Спадни си маслото на средата между min - max и я покарай извънградско да изпари каквото е останало.После си наблюдавай нивото.
Имай предвитм, че това масло си е поизгубило от качествата и ще най-добре да го смениш, ако не продължава да вдига нивото.
Имай предвитм, че това масло си е поизгубило от качествата и ще най-добре да го смениш, ако не продължава да вдига нивото.
- Plarol
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не карай с бензин в маслото.Ще скапеш двигателя.
Когато имах проблем с температурния датчик и при мен имаше бенз в маслото усетих го по нивото и най вече по пипане,когато го разтъркаш между пръстите се усеща "скърцане"ако мога така да се изразя,така че прави сметка как се маже двигателя.Маслото го смених веднага!
Когато имах проблем с температурния датчик и при мен имаше бенз в маслото усетих го по нивото и най вече по пипане,когато го разтъркаш между пръстите се усеща "скърцане"ако мога така да се изразя,така че прави сметка как се маже двигателя.Маслото го смених веднага!
- Plarol
- Автомобил:
- Двигател:
Минах през много перипети
.Проблема беше следния-колата си вървеше и изведнъж взе да губи обороти и на малки изобщо не щеше да работи,трябваше да държа около 3000об за да работи и така изминах известно растояние когато напълно угасна.Въртях не иска да запали и я прибрах на буксир.На другия ден след много умуване я закарах ,пак на буксир, до Хеед 91 за диагностика.Казаха ми че е свършил датчика на хол,смениха го , взех си колата и изминах точно 200км и пак същото.Прецених че не е удачно да се учат на моята кола пак в същия сервиз и я закарах в Юнитрейд.Там ми казаха че ключа за празен ход и голямата букса на двигателя са за смяна.Смених ключа , но буксата не ми изглеждаше зле и я оставих.Почнах да я карам и в един момент , пак същото
.Тогава се сетих , един познат ми каза че темрературните датчици са слабост на VW.Обаче аз моя го свалях , мерих го при различни температури и си отговаряше на стандартните параматри
.
Накрая го смених и от тогава нямям проблеми
.
Моя датчик е навит на главата на двигателя.
Това е , общо взето.
Накрая го смених и от тогава нямям проблеми
Моя датчик е навит на главата на двигателя.
Това е , общо взето.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kbot написа:Такааа ..., а моята върви като пушка .... само дето прелива от резервоара в картера .... последно си мисля да не и е запушена някак си вентилацията на картера
Ами вземи откачи маркуча за вентилация от горната му страна, де! И запуши отвора на въздуховода с една корова тапа, че да не ти смуче въздух от там и покарай малко!
А, и виж дали не ти е влажен въздуховода, т.е., дали от там не ти връща гориво, макар, чеее...