Колеги помагайте - Днес полото на пътя дигна 110 градуса :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Колеги помагайте - Днес полото на пътя дигна 110 градуса :(

Мнениеот Uneek » Чет 12 окт 2006 22:25

Колеги днес докато се прибирах към вкъщи изведнъж с ужас видях че стрелката на темп е преди делението на 110 градуса :shock :? карах някъде по малко от км. и на първата удобна отбивка спрях, щото пътя беше с мантинели и нямаше как :? . Почнах да се суетя около колата и звъннах на моя майстор да ми даде мнение. Той първо ми каза да проверя как е казанчето, мислеше че може би не отчита правилно таблото. И аз това помислих, защото не се беше включила перката въобще. Отвих предпазливо капачката на разш. съд и почна да излиза малко въздух и никаква вода, даже махнах цялата капачка и нищо не изкипя. Това ме успокои един вид, запалих колата, беше охладила малко то4но до средата но след минута работа пак температурата полудя. Пак звъннах на майстора и като му казах за всичко той каза да си карам спокойно, според него било грешно отчитащ датчик. Обаче това въобще не ме успокои и тръгнах лека полека но след около 30 секунди пак се вдигна че даже и лампата на темп. ми светна :shock Спрях окончателно и се обадих на приятел да ме дръпне :)

Сега моите преедположения: Възможно ли е да е преебан термостата и да е работил само малкия кръг и това толкова екстремно да е повишило температурата. От друга страна не знам защо не са се включили перките? Те само при функциониращ голям кръг ли се включват? Утре ще я види моя майстор но дотогава ще се радвам ако ми отговори някой който е имал същите кахъри. Добре че го видях навреме и карах не повече от километър, че иначе ако се бях заблеял кой знае какво щеше да стане :?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 12 окт 2006 22:33

антифриза ти достатъ4но ли е ?а за термостата е ако не отвори и вентилатора не се вклю4ва,и да не излезе наи накрая 4е водната помпа се е предала

Uneek

Мнениеот Uneek » Чет 12 окт 2006 22:49

НЯмам идея колега, нали ти казвам перките не се включиха :evil:
Аз пък все си мисля че първо термостата трябва да се отвори като загрее колата и чак тогава перките :roll: А течността не беше мръднала грам. Просто спрях веднага като видях стрелката и дори като отворих капачката на разширителя съвсем малко въздух излезе, въобще не е кипяло вода. Предишната кола (Браво) като я купих на 2рия ден прегря заради термостат :evil: и си спомням че водата шуртеше дори от съединенията.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 12 окт 2006 22:51

ами ти си лесен ;сменяи дат4ика и напред

Uneek

Мнениеот Uneek » Чет 12 окт 2006 22:59

niks76 написа:ами ти си лесен ;сменяи дат4ика и напред

Дано да е той :twisted: Но утре майстора всичко ще каже...

Uneek

Мнениеот Uneek » Съб 14 окт 2006 1:56

Мдам, излязох прав. Термостата е бил виновен, маке му и термостат :twisted: Блокирал в затворено положение и само малък кръг... А перките не са се включили щото техния датчик е на радиатора, който си е бил студен... Логично. Утре ще обикалям да търся термостатче, дано не ме одрусат много :twisted:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 14 окт 2006 6:34

цената на термостата в ауто+ е около 15 лева.

Потребителски аватар
vlassev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlassev » Съб 14 окт 2006 8:05

Ето един начин как да разбереш от къде идва проблема! ЦЪК!

Uneek

Мнениеот Uneek » Съб 14 окт 2006 9:19

Благодаря колега, след малко тръгвам по магазините. Иначе майстора ми каза да търся BEHR, били добри термостати. Някой има ли впечатления? А сигурно ако ида във VW да търся оригинален VAG термостат ще ми свалят 2-3 кожи от гърба :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 14 окт 2006 11:56

Uneek написа:Благодаря колега, след малко тръгвам по магазините. Иначе майстора ми каза да търся BEHR, били добри термостати. Някой има ли впечатления? А сигурно ако ида във VW да търся оригинален VAG термостат ще ми свалят 2-3 кожи от гърба :lol:

Мен са ми казали Wahler - всеки различно мнение дава по въпроса. Мойта кола направи същия номер в задръстване до ЦУМ миналата година и стрелката удари крайно дясно демек +120гр ма се оказа датчик на перката, мръсен радиатор, които все още не изчистен.

Термостата е към +-20кинта, само дето тия Wahler се намират трудно

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 14 окт 2006 12:08

Uneek написа: А сигурно ако ида във VW да търся оригинален VAG термостат

Те това е истината. По скъп е с 5-10 лева от кварталните магазини, но е ОК.
Търси, има писано по темата. А и нищо не ти коства да питаш в Юнитреид( или както се казва официалния дилър във вашия град)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 14 окт 2006 12:12

madmen написа:
Uneek написа: А сигурно ако ида във VW да търся оригинален VAG термостат

Те това е истината. По скъп е с 5-10 лева от кварталните магазини, но е ОК.
Търси, има писано по темата. А и нищо не ти коства да питаш в Юнитреид( или както се казва официалния дилър във вашия град)

+60кинта ми казаха по спомен - в Юнито в Дружба

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 14 окт 2006 12:37

Може и така да е. Аз два пъти сменявах, докато уцеля добър.
Ето нещо полезно:
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E5%E8%E4

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 14 окт 2006 13:46

Uneek написа:.... Иначе майстора ми каза да търся BEHR, били добри термостати. Някой има ли впечатления? А сигурно ако ида във VW да търся оригинален VAG термостат ще ми свалят 2-3 кожи от гърба :lol:
При мен BEHR изкара 6 месеца,може и аз да съм карък.В ауто+ е до 15 лева.Лично аз си купих МОТОРАД от колегата vit_autosofia ,цената му е същата и засега работи добре.Стрелката залепва на 90 градуса и не мърда.
Ако намериш оригинален сподели цената че ми е любопитно.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 14 окт 2006 14:33

Какво се вгражда във VW като термостати!Продавачката в Юнитрейд Дружба-упорито спореше с мен,че термостата за Г2 дизел е производство именно на vw-след като два пъти и казах,че се вграждат Wahler/OEM в завода,ама не та не и и написах на един лист- два сайта и да се ограмотява аджеба к,во се слага у завода!Преди години обаче са работили с Behr,защото преди месец като ми свалиха неработещия термостат - на него си пише Behr и има щамповано vw/на афтърмаркет чаркове няма такива щампи/За оригинален в Юнитрейд искат 60 лв :shock Сега съм с Behr от Ауто+ /стрелката стои на 95 някъде-една идея след средата/ цена 24лв- за клубари 19 :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”