Passat B3 1.6 карбуратор газ/бензин - мъчи се да прегрява

Техническа и сервизна информация за Passat
bizonq
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 1.6 карбуратор газ/бензин - мъчи се да прегрява

Мнениеот bizonq » Съб 28 апр 2012 18:55

Пасата е Б3,преди 4 дена му затворих двигателя бяха сменени сегменти,вложки,повдигачи,гарнитури и шлайфане на глава защото пушеше като трактор. В момента го карам не го настъпвам че е в разработка още.Проблемът ми е следния паля го както е студен и загрява доста бързо за два три светофара и вече е между 90 и 100 градуса и пак почва да пуши гъст бял дим. Перката ми е с отделно копче пускам я на втора степен и парното на мах след което температурата слиза между 80 и 90 градуса повече не пада и продължава да пуши. Налага се да спирам и да го чакам да изстине малко за да спре да пуши. После всичко се повтаря от начало УЖАС!!! Вода си има до горе,масло си има на мах. Не знам вече от къде може да е помогнете с идеи моля. Послепис: Пасата е газ/бензин 1.6 карбуратор.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 - мъчи се да прегрява.Даите някои съвет моля.

Мнениеот nepreklonniq » Съб 28 апр 2012 21:59

Провери си центровката - предварение...закъснение и свещите с какво топлинно число са...
също и обезвъздушаването на системата отново...

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 28 апр 2012 22:03

bizonq написа:Перката ми е с отделно копче

scare Ужас,кой осакати така колата? Сигурно предишния собственик,дето си сменял и сегменти заради него ли?За да спести човек 20 лв за един термодатчик,какво се получава накрая...

bizonq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bizonq » Нед 29 апр 2012 12:34

И аз се съмнявах във свещи,ще взема да ги сменя. А възможно ли е да имам превъртяла перка на Водна помпа и как мога сам да разбера. Благодаря ви за отделеното време и внимание колеги!!! :)

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Passat B3 1.6 карбуратор газ/бензин - мъчи се да прегрява

Мнениеот lion_heart002 » Нед 29 апр 2012 20:00

Като работи колата малкия маркуч дето влиза в разширителния съд трябва от него да има добра струйка антифриз...Ако я няма струйката,или помпата е сдала багажа,или маркуча е запушен... Оправи си и термодатчика...Махни го тоя бутон от таблото,това все пак не е москвич....

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 29 апр 2012 20:29

чак добра струйка не знам,все пак нямам карбуратор.При мен тече като ракийца но все пак трябва да тече..Това обаче не обяснява гъстия бял пушек.Провери си със сигурност нивото на антифриза.Другия вариант е конденз,но няма как да е гъст и плътен белия пушек.

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Нед 29 апр 2012 22:35

Преди да направиш ремонта имаше ли този проблем със загряването ?

vwpowershum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpowershum » Нед 19 юни 2016 10:54

Гъстият бял пушек се получава и от прецакан изпарител, ако колата е на газ де.
Может да проверит като отворите казанчето за водата докато колата работи и да помиришеш, ако мирише дори и малко на газ значи сменяш изпарителя и проблема изчезва.
Такива работи обикновенно се получават на коли, на които не им е сменян изпарителя от доста време.
Получава се така, защото когато изпарителят е стар стените от вътрешната страна започват да се напукват и да пропускат.
Тоест смесва газта с водата и се получава воден стълб, тогава колата започва да пуши с бял гъст пушек и да върви, като каруца.
Копуваш един нов турски изпарител за 50 лв. и караш 2 години, после пак така, но да караш с изпарител, който е на повече години от колата не става. :D Тоест проблема се решава с една отвертка за 10 мимути.

Върни се в “Passat”