Казусът е следния: Опел-Астра минава през камък и деформира джантата. На стенд няма други увредени детайли. Клиентът претендира че от момента на удара е започнало да му затяга кормилото-значи е увредена кормилната рейка в резултата на удара.
Смятате ли че е възможно и защо?

Застрахователно-технически казус с кормилна рейка
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма причина да не може..
Рейката е част от силовото окачване на автомобила..
ПОразгледай отдолу виж каква е ситуацият, и мисля сам ще си отговориш на въпроса....
Има официални сервизи.. давате я там, те гледат рейката и дават становище.. дали е увредена или не.
Ако е увредена плащат..
И да не е от удара.. трябва да докажете обратното.. защото явно сте застраховали колата със здрава рейка
ако не е била със здрава рейка... да сте проверили...
Рейката е част от силовото окачване на автомобила..
ПОразгледай отдолу виж каква е ситуацият, и мисля сам ще си отговориш на въпроса....
Има официални сервизи.. давате я там, те гледат рейката и дават становище.. дали е увредена или не.
Ако е увредена плащат..
И да не е от удара.. трябва да докажете обратното.. защото явно сте застраховали колата със здрава рейка

ако не е била със здрава рейка... да сте проверили...
- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми се случи сленото нещо. Имах една служебна вектра и един глупчо ми зализа лявата гума като правех ляв завой и той ме изпреварвал защото много бързал. На джантата и намаше абсолютно нищо а на гумата имаше следи неговата кола. След тази интервенция се наложи реглаж защото рейката беше изпуснала. Мисля,че и при теб се е получило нещо такова.
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
Offtopic:
Не се отплесваме, но защо винаги застрахователите се опитват да намерят под вола теле... Нали затова си плащаме каско, за да сме спокойни за колите си, а не при щета да стигнеш до 9-тия кръг на ада, за да влезеш в правото си. Заради такива заобиколки хората се чудят, какви ли не простотии да правят по колите си, за да удовлетворят условията на застрахователите (пр. халогените на Голф 3). Естествено има и хора, които съзнателно точат застрахователите
По-темата - и аз мисля, че е възможна повредата следствие на срещата с камък, но нямате ли оторизирани сервизи, които да кажат тежката си дума. И без това вероятно решението ще е следствие на такъв преглед
Не се отплесваме, но защо винаги застрахователите се опитват да намерят под вола теле... Нали затова си плащаме каско, за да сме спокойни за колите си, а не при щета да стигнеш до 9-тия кръг на ада, за да влезеш в правото си. Заради такива заобиколки хората се чудят, какви ли не простотии да правят по колите си, за да удовлетворят условията на застрахователите (пр. халогените на Голф 3). Естествено има и хора, които съзнателно точат застрахователите

По-темата - и аз мисля, че е възможна повредата следствие на срещата с камък, но нямате ли оторизирани сервизи, които да кажат тежката си дума. И без това вероятно решението ще е следствие на такъв преглед

И аз малко Офф, но има връзка. Беше далечната 1993 г. Тогава най-силен застраховател беш MIC (сега де факто това е Булстрад) и още ги нямаше "силовите". Платиха ми счупен радиатор (моя вина), но случаят беше описан от мен, като внезапен удар с камък на пътя. Нямах дори полицейски протокол. Както пише bomini напоследък упорито не искат да плащат. Съвсем озверяха.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата година спуках гума в дупка и джантата беше леко изкривена всладствие на това протече рейката, а преди това не течеше със сигурност защото предния ден сменях скъсани маншони.За гумата и джантата ми платиха но за рейката нищо .Не ми се разправяше защото така или иначе само щях да си загубя времето.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Щом искаш логика ето малко логика - от какво се прецаква рейката по принцип - от въртенето на волана или от дупките?
Отговора е от дупките
Отделно - когато не е наред рейката при неравност по пътя даже, не в дупка се чува хлопване ...
Другия момент е че може и да не е възможно да се
възпроизведе ситуацията - примерно взимаш нова рейка и казваш - айде са блъскай се колкото искаш в тротоара и да видим дали ще я разбиеш..
Може рейката да е била леко тръгнала и тоя удар да я е довършил, но преди това да не е затягала.
Така че според мен може да се прецака рейката от влизане в дупка, която примерно може да ти завърти рязко волана и с много голяма сила.
Отговора е от дупките

Отделно - когато не е наред рейката при неравност по пътя даже, не в дупка се чува хлопване ...
Другия момент е че може и да не е възможно да се
възпроизведе ситуацията - примерно взимаш нова рейка и казваш - айде са блъскай се колкото искаш в тротоара и да видим дали ще я разбиеш..
Може рейката да е била леко тръгнала и тоя удар да я е довършил, но преди това да не е затягала.
Така че според мен може да се прецака рейката от влизане в дупка, която примерно може да ти завърти рязко волана и с много голяма сила.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Прави сте че напоследък застрахователите станаха като политиците когато ги избираш те ухажват а после...Смятам че това ще се промени след влизането ни в Е С.
Иначе аз работя за три застрахователни компании и се грижа клиентите ми да получат това което им се полага, винаги заставам зад тях ,но трябва да съм убедителен.Благодаря на всички.
Иначе аз работя за три застрахователни компании и се грижа клиентите ми да получат това което им се полага, винаги заставам зад тях ,но трябва да съм убедителен.Благодаря на всички.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”