Застрахователно-технически казус с кормилна рейка

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Застрахователно-технически казус с кормилна рейка

Мнениеот K22 » Пет 13 окт 2006 10:46

Казусът е следния: Опел-Астра минава през камък и деформира джантата. На стенд няма други увредени детайли. Клиентът претендира че от момента на удара е започнало да му затяга кормилото-значи е увредена кормилната рейка в резултата на удара.
Смятате ли че е възможно и защо?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 13 окт 2006 11:19

няма причина да не може..
Рейката е част от силовото окачване на автомобила..
ПОразгледай отдолу виж каква е ситуацият, и мисля сам ще си отговориш на въпроса....

Има официални сервизи.. давате я там, те гледат рейката и дават становище.. дали е увредена или не.

Ако е увредена плащат..

И да не е от удара.. трябва да докажете обратното.. защото явно сте застраховали колата със здрава рейка ;)
ако не е била със здрава рейка... да сте проверили...

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пет 13 окт 2006 11:28

Казусът е застрахователно-технически, аз искам логично техническо обяснение:Възможно ли е от удар в камък, от който се е изкривила само джантата и нищо повече, да започне да ти затяга кормилото.
Застрахователната част ми е ясна-даването не е като вземането :twisted:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 13 окт 2006 12:38

На мен ми се случи сленото нещо. Имах една служебна вектра и един глупчо ми зализа лявата гума като правех ляв завой и той ме изпреварвал защото много бързал. На джантата и намаше абсолютно нищо а на гумата имаше следи неговата кола. След тази интервенция се наложи реглаж защото рейката беше изпуснала. Мисля,че и при теб се е получило нещо такова.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 13 окт 2006 12:43

Изпускате основен момент във въпроса на kaloyan22... Мисля, че той е застрахователната страна в случая :wink: , а не пострадалия...

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 13 окт 2006 12:48

bomini написа:Изпускате основен момент във въпроса на kaloyan22... Мисля, че той е застрахователната страна в случая :wink: , а не пострадалия...

Така ли е Калоянчо? Случайно да работиш в Булстрат??? :wink:

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пет 13 окт 2006 13:03

Не се отплесвайте моля :deal Приемете че камъкът е поставен от вас и човекът иска да му платите освен джантата и кормилната рейка щото почнало да му затяга кормилото.Ще извадите ли пари от джоба си :wink: Възможно ли е технически най-слабото звено от задвижването и управлението, след джантата да е рейката?

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 13 окт 2006 13:11

Мисля , че е възможно!

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 13 окт 2006 13:20

Offtopic:
Не се отплесваме, но защо винаги застрахователите се опитват да намерят под вола теле... Нали затова си плащаме каско, за да сме спокойни за колите си, а не при щета да стигнеш до 9-тия кръг на ада, за да влезеш в правото си. Заради такива заобиколки хората се чудят, какви ли не простотии да правят по колите си, за да удовлетворят условията на застрахователите (пр. халогените на Голф 3). Естествено има и хора, които съзнателно точат застрахователите :wink:

По-темата - и аз мисля, че е възможна повредата следствие на срещата с камък, но нямате ли оторизирани сервизи, които да кажат тежката си дума. И без това вероятно решението ще е следствие на такъв преглед :roll:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 13 окт 2006 15:25

И аз малко Офф, но има връзка. Беше далечната 1993 г. Тогава най-силен застраховател беш MIC (сега де факто това е Булстрад) и още ги нямаше "силовите". Платиха ми счупен радиатор (моя вина), но случаят беше описан от мен, като внезапен удар с камък на пътя. Нямах дори полицейски протокол. Както пише bomini напоследък упорито не искат да плащат. Съвсем озверяха. :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 окт 2006 16:15

след удар ,може да се прецака и реиката.след 1-джанта,2-носа4 и 3-РЕИКАТА Еследващото слабо звено.това е конкретно за опел и е проверено(как-без коментар) :012:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 14 окт 2006 5:23

карам опел от удар в бордюр ми се разби горе тампона на амортисьора........при прегледа гледаха и рейката......следователно е възможно мисля.........утре ще ходя да сменям тампона....и ще питам ако още е актуална темата.........

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Нед 15 окт 2006 18:14

Миналата година спуках гума в дупка и джантата беше леко изкривена всладствие на това протече рейката, а преди това не течеше със сигурност защото предния ден сменях скъсани маншони.За гумата и джантата ми платиха но за рейката нищо .Не ми се разправяше защото така или иначе само щях да си загубя времето.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 15 окт 2006 18:22

Щом искаш логика ето малко логика - от какво се прецаква рейката по принцип - от въртенето на волана или от дупките?
Отговора е от дупките :!:

Отделно - когато не е наред рейката при неравност по пътя даже, не в дупка се чува хлопване ...

Другия момент е че може и да не е възможно да се
възпроизведе ситуацията - примерно взимаш нова рейка и казваш - айде са блъскай се колкото искаш в тротоара и да видим дали ще я разбиеш..
Може рейката да е била леко тръгнала и тоя удар да я е довършил, но преди това да не е затягала.

Така че според мен може да се прецака рейката от влизане в дупка, която примерно може да ти завърти рязко волана и с много голяма сила.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пон 16 окт 2006 8:13

Прави сте че напоследък застрахователите станаха като политиците когато ги избираш те ухажват а после...Смятам че това ще се промени след влизането ни в Е С.
Иначе аз работя за три застрахователни компании и се грижа клиентите ми да получат това което им се полага, винаги заставам зад тях ,но трябва да съм убедителен.Благодаря на всички.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”