Passat CC с механична скоростна кутия или с DSG?

Техническа и сервизна информация за Passat
vw-passat1988
Автомобил:
Двигател:

Passat CC с механична скоростна кутия или с DSG?

Мнениеот vw-passat1988 » Сря 02 май 2012 14:45

Здравейте уважаеми фенове :) Извинявам се за неуместния въпрос за някои от вас , но може ли да попитам особено хората които карат Пасат ЦЦ да ме посъветват дали да взема този модел кола с механична скоростна кутия или с DSG автоматична ? Чувам много негативни мнения за автомата ??? Благодаря Ви , предварително !!!

frec
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat CC с механична скоростна кутия или с DSG?

Мнениеот frec » Чет 03 май 2012 8:55

ако не си карал автоматик си вземи ръчните. Малко ще са ти странни автоматичните в началото :) иначе се държат доста добре. единственото което ме дразни е замислянето около секунда като подадеш повечко газ - за да превключи на подходяща предавка и като караш бавно - постоянно се чуди на 2ра или на 3та да върви. Автоматика е доста по-удобен, за сметка на това си плащаш удобството както първоначално, така и после при всяка смяна на маслото. отделно разхода +0.3 - 0.5 л /100, като според мен най голяма разлика има в градското. Иначе превключването почти не се усеща.
(май поизчерпах темата :) ) остава да си прецениш плюсовете и минусите и дали предпочиташ удобството пред 0.5 л /100 увеличен разход.

vw-passat1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw-passat1988 » Чет 03 май 2012 9:33

Благодаря ти Frec , ако това е проблема който ти описа значи може да съм спокоен :) Аз исках да питам дали дават дефекти тези кутии и при положение, че автомобилът няма да е гаранционен , представлява ли това проблем . Казаха ми, че тези DSG кутии не изкарват повече от 150 000 км ?

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 03 май 2012 10:05

така тъкмо мислех да пускам и аз подобна тема,ама ще ползвам на колегата ако няма нищо напротив,и аз съм решил да се заимам с едно такова пасатче и искам да знам какво най вече да гледам при покупката,насочлисам се към модела 2.0тди с автомат година 2009 мисля че,те вече са комън-реил изчетох доста по въпроса за моторите помпа-дюза знам за проблемите и,но за този не знам почти нищо,може ли да дадете малко ифо.за него имали ги проблемите като при помпа-дюзата или е по исчичстен,и накрая за DSG и за него има доста написано но специално при него как е как се държи имали много проблеми,е ми това ев общи линии а бе всякакво инфо.ще ми е от полза.Благодаря предварително на всички колеги :beer

vw-passat1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw-passat1988 » Чет 03 май 2012 11:06

Разбира се , че нямам нищо против :) Радвам се че има ценители на Vw и особено на Пасат ЦЦ. И аз съм се ориентирал към 2.00 ТДИ 170 коня обаче. За двигателите разбрах че са страхотни, самите дюзи обаче били изработени от пиезо-кристал и при некачествено гориво нещо се запушвали или изгаряли направо , където една дюза впоследствие ти е 1200 лв, те са 4 броя общо. Ходовата част била също здрава, няма ги алуминиевите носачи . Мисля че 2009 година 100-110 хил.км за около 15-16 хил.евро без ДДС , може да се намери много читав Пасат :) Успех колега ! :)

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Чет 03 май 2012 21:30

:beer

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 04 май 2012 14:08

колеги други мнения :bowdown

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пет 04 май 2012 16:41

след климатика автоматичната кутия е най-голямата глезотия и все си мисля че ако имаш 30000лв за кола значи обслужването и поддръжката не трябва да са голям проблем колкото до TDI не бих си взел просто в България НЯМА дизелово гориво има някаква химия която не е проблем за старите дизели

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 04 май 2012 16:54

DSG - до към 2011 / производствена година / не е добро решение особено кола втора ръка, кутията е най-добрия автомат правен някога, обаче счупи ли се , всичко свърши, ще намразите колата , да не говорим че искате дсг на мощен дизел, по-лошия вариант, като цяло. За втора ръка - ръчка, за НОВ - може и DSG но ако имате и кинтите за после , че са доста...Иначе избора ви е 6+.

Няма лошо да си вземете DSG В крайна сметка но майстори /+официалните сервизи/ в БГ - НЯМА. Всеки си решава иначе.

П.С 170кс Дизела има сериозни проблеми в БГ - потърсете в форума- обсъждано е .

успех :beer

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 04 май 2012 18:21

колеги благодаря за мненията :bowdown и принципно аз съм се насочил към 140к.за това искам автомата,и понеже карам коли от ВАГ групата от доста време и знам повечето болежки като по старото поколение автомати,тип-троник и така не безизвестния МУЛТИ-ТРОШЛЯК,и знам че за дизела не е много препоръчително автомат особено за такъв с голям въртящ момент НМ.мислех че,поне тези имат по малко проблеми нали уж са по нови ама...... :( а за моторите нали са комън-реил и те уж трябва да са малко по добри ама вече не знам :screwy

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 04 май 2012 18:21

:beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 04 май 2012 18:31

DSG се монтира на R-32 та ми се струва че си е здрава кутията :deal Аз не бих взел ръчка

Последна промяна от KirilGeorgiev на Пет 04 май 2012 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пет 04 май 2012 18:37

защо не пробваш TSI аз карам служебен пасат B7 1.8TSI 160к.с. и мисля че е по-добър вариант от TDI 140k.с.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 04 май 2012 19:27

borri написа:колеги благодаря за мненията :bowdown и принципно аз съм се насочил към 140к.за това искам автомата,и понеже карам коли от ВАГ групата от доста време и знам повечето болежки като по старото поколение автомати,тип-троник и така не безизвестния МУЛТИ-ТРОШЛЯК,и знам че за дизела не е много препоръчително автомат особено за такъв с голям въртящ момент НМ.мислех че,поне тези имат по малко проблеми нали уж са по нови ама...... :( а за моторите нали са комън-реил и те уж трябва да са малко по добри ама вече не знам :screwy

Не е проблема в дюзите след 2008, проблема е в главата , блока и/или двете от определена серия, /виж търсене де/ , съединителя - маховик и като цяло нафтата ни ...Та се една дума за кво ти е тоя дизел ?! Взимаш - 1.8 или 2.0 TSI и забравяш 90% от проблемите....

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Пет 04 май 2012 20:09

Да, бе , вземи си -те германците тези дизели с ДСГ не ги карат , хвърлят ги направо от завода!Купи си колата , с каквото и да е , по -красива е и от В6 , да не говорим въобще за В7/ле-леее/!Не мислите ли ,че 7номер отпред го докарва на праулър.

Върни се в “Passat”