GOLF 3 тресе здраво
GOLF 3 тресе здраво
здравейте колеги.проблема ми е че колата ми взе да тресе здраво на точната скорост от 90 до 100.и не мога да открием проблема.като се има предвид че накрайници болтове амортисйори са добре(почти нови). реглаж е правен и гуми с джанти също.имах съмнение за тампон на двигателя но май се оказа че не е от там.помагайте с идеи...ТРЕСЕ НЕ КОРМИЛОТО А ЦЯЛАТА ПРЕДНИЦА(ПОНЕ ОТ КЪМ ТАБЛОТО СЕ ВИЖДА НАЙ ДОБРЕ)ОТ 90 ДО 100?????!!!!!!! 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: GOLF 3 ТРЕСЕ-ПОМАГАЙТЕ
Аз залагам на балон по протежение на протектора-рядко се среща и трудно се забелязва ако е малък.
Друго-сигурен ли си за коректния баланс?
Друго-сигурен ли си за коректния баланс?
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Срещал съм подобно тресене от вътрешно каре 

villi78 написа:Срещал съм подобно тресене от вътрешно каре
от къде точно.и там да проверявам утре
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mastersvn написа:villi78 написа:Срещал съм подобно тресене от вътрешно каре
от къде точно.и там да проверявам утре
Е това вече е сложното,няма как видимо да го провериш,ако ти се играе намираш едно годно вътрешно каре,поставяш например отляво проба,ако тресе от дясно проба и така,ако не 2 нови сменяш,щом има тресене при определена скорост това значи,че е следствие на нещо разбалансирано което задължително се върти,щом си сигурен в гумите продължавай нататък
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
100% гума- опипай ги с ръка отстрани - търси едва видими балони! 

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
overapac написа:100% гума

mastersvn, сложи някакъв друг комплект преди гуми с джанти и газ! Ще видиш, че ти е от гумите или грешен баланс на джантата!
п.с.Миналата седмица същата история, само, че с Корсата ми и резултата беше грешно балансирана дясна джанта!
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Ако е гума или баланс ще вибрира и волана, имал съм тези проблеми(винаги ми вибрира волана от неправилен баланс или балон на гума). Колегата казва, че волана не тресе! 

cheatereye написа:Ако е гума или баланс ще вибрира и волана, имал съм тези проблеми(винаги ми вибрира волана от неправилен баланс или балон на гума). Колегата казва, че волана не тресе!
евала
бяха ми казали че задните могат да тресат цялото купе но се оказа днес че им няма нищо.на вулканизатора ми обясняваха какви са признаците когато е от гумата или баланса.в случая ми гарантира че не е от там.проверени и правени...и т.н.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Дори и така да е, в което не вярвам. Ако имаш, или можеш да намериш някакъв канал за малко. Огледай предницата, течове, износени шарнири, тампони, карета и всичко останало. След това мини един преден мост.
Колега, сега от разстояние е ясно, че не мога да направя точна оценка, но според мен провери и лагера на предната главина. Преди време, от лагера така ми се тресеше предницата...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”