Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот dodo2000 » Пет 27 апр 2012 21:50

Колеги бихте ли дали мнение за LAVOR Power 15. Сега е на промоция в Бриколажа за 119 лв. Двоумя се дали да не я взема нея или една BUDGET от Практикер за 78 лв. пак на промоция в момента. А мой познат ми предлага Parkside но не този модел, който сега е в ЛИДЛ, а някаква по малко от чужбина взета за 120 лв. Чудя се какво да избера и затова моля за съвет.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 май 2012 10:56

vwfena написа:
kris11 написа:Ето това е колегаИзображение

В "Керклиин" ми обявиха цена от 29,90 лв .Само патрона при смяна- 15 лв. Да се има в предвид, че не е много добър като филтър -над 75 микрона спира.
Освен това не ми харесва и не е практично да се забучва на водоструйката отпред и да стърчи 20 см.
Купих ф-р Mignon Plus L2P на "Atlasfiltri"с почистващ се филтрираш патрoн за частици 50 микрона + 2 месингови щутцера 3/4 х ф13 мм за 23,62 лв.
Можех да взема пластмасови щутцери по 0,48 лв /има прави има и Г образни/ но за здравина взех месингови по 2,09 лв.
Обещаха ми да докарат филтърен патрон 25 микрона. .5,58 лв/
Днес имаше експлоатация .Справи се добре.Измих Рибата.
Към колегата отдолу - купи си 1 к-т съединител маркуч 1/2" към входа на водоструйката с резба. При мен правеше въртели - изхвърляше от сглобката / може при мен да е била дефектна нещо.Доста време се мъчих- включвах изключвах, натисках, но изплюваше от налягането.
Взех от Алати оранжев к-т за 1,98 лв./ по 0,99 парчето. Може да има някъде по-евтнино , но Алати ми беше наблизо. От Алати взех и маркуч 1/2" жълт гумиран по 0,95 лв/м. В някой Лидл може да има още от промоцията зелен маркуч за 19,99 лв -20м , но е по-мек и се премачква .
Утре ще се къпе Голчо.

Последна промяна от kris11 на Чет 10 май 2012 14:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
didogn71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didogn71 » Пет 04 май 2012 15:47

Днес купих последната водоструйка от Лидл в Габрово.Досега имах бош акватак 10,която взе да мени оборотите нещо ,и ще отива за части.В сравнение между двете боша е много по-слаб и много по-шумен,отделно без никаква окомплектовка.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 05 май 2012 19:31

Днес и аз купих LIDL-ска водоструйка за 239.99 лева, заразихте ме с тази идея, първите впечатления са отлични, сравнена с втора серия Кархер с каквато работя е като кон и кокошка, струята е много по-силна и мощна, като ми докосне крака направо боли, има достатъчно сила да бута калта по асфалта без никакво затруднение.

Струята се регулира плавно от пръскане в една точка до широка метла на единия накрайник, турбо накрайника също е много сполучлив, върти водата на 360 градуса и се чува едно мощно бучене което чисти идеално, четката за килими малко не ми е ясна ама утре ще я мисля, има и половин литър препарат концентрат който се разрежда и напълва целия казан от литър и половина.

Ако я сравнявам с професионална машина е по-слаба, но е напълно достатъчна за всякакви хоби задачи, за нула време изми тротоара пред вкъщи, камъка на къщата, алеите в двора, една кола....абе добра е, препоръчвам я на всички на които не им се дават много пари и искат да имат мощна машина, гаранцията е три години, и цената си заслужава всеки лев. :да:

Последна промяна от eurogas на Нед 06 май 2012 8:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 05 май 2012 20:31

eurogas Честито и дълготрайна употреба. В петък ио аз опръсках Шаранчо.След поне 30 мин работа я пипнах не беше се зaтоплила.Някой , ако има мерак му продaм четката за килими / аз нямам килими/
Сложи си предфилтър за водата

Последна промяна от kris11 на Чет 10 май 2012 14:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 06 май 2012 9:02

Имам огромно желание да купя филтър, само че не е никак лесна задача, сподели точно в кой магазин да отида и да свърша работа, другото неясно е гаранцията....касовата бележка била гаранция, ама там не пише нищо такова, освен това къде е сервиза на тези машини, никой нищо не казва и никъде не го пише, по закон трябва да има гаранционен сервиз, ти имаш ли гаранционна карта ??? :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 май 2012 9:05

Като се счупи /дано не се чупи де/ с касовата бележка в магазина от който си я купил. Там си я пращат в сервиз

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 06 май 2012 19:10

eurogas написа:Имам огромно желание да купя филтър, само че не е никак лесна задача, сподели точно в кой магазин :да:

Обикалях дълго време и ядец.
Накрая намерих в Рувик на италианската,фирма Атлас. корпус 5 " , филтър и 2 щутцера.За 5 мин ги навързах. Наркуч взех от Алати.

Последна промяна от kris11 на Чет 10 май 2012 14:41, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 06 май 2012 19:25

Аз пък от 5 години съм без никакви филтри на моето Karcher-че и не съм имал никакви проблеми!И в този ред на мисли,дали има някаква може би цедка,която се чисти?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 май 2012 19:37

k_garchev написа:...И в този ред на мисли,дали има някаква може би цедка,която се чисти?

На входа на водата трябва да има една цедка.

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 06 май 2012 20:09

Всяка такава машина си има фабрично пластмасова цедка, само че е доста едра като на пералните машини, може би ще хване някое листо, ако обаче нещо по-дребно дойде заедно с водата, може да увреди помпата ако е по-твърдо, или да запуши накрайника, иначе и аз имам входящ филтър при водомера, но за всеки случай е хубаво да има и един по-фин на самата машина, ако попадне нещо в маркъча при присъединяването към сградната инсталация. :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 май 2012 0:24

Ще я раглобя да видя какво става!Но никога не съм имал проблеми!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 07 май 2012 9:08

k_garchev написа:Аз пък от 5 години съм без никакви филтри на моето Karcher-че и не съм имал никакви проблеми!И в този ред на мисли,дали има някаква може би цедка,която се чисти?

Имат на входа 1 филтър цедка, но е доста груба.
Аз се застраховам , като ровят ВиК после тече мътна и кална вода, освен това при стари железни тръби пада доста ръжда. А и 20 м маркуч навих на 1 макара, на нея закрепих и филтъра , че я мъкна на ранчо , а там водата е от кладенец а дъното е на пясък и помпата вдига в резервоара и пясък.
С 30 лв за филтър няма да обеднея.
еврогаз искаш ли утре да снема филтъра?

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 08 май 2012 6:06

Разбрах съвсем точно какво да направя но ако можеш пусни една снимка, скоро и аз ще кача снимки в действие, новата машина ме изумява с възможностите си, силата на струята е много много добра, върши чудеса, вчера откърти слабо закрепен асфалт, бетон, реден камък, засъхнала дебела кал я кърти от основата, абе страхотия, особено като концентрираш в една точка силата е огромна, трябва много да се внимава като се мият коли, не ламелите на радиатора ами дупка ще му направи, толкова е силна, няма нищо общо с другите машини в този ценови клас, страхотна попадение, много ме радва. :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 10 май 2012 9:58

eurogas написа:Разбрах съвсем точно какво да направя но ако можеш пусни една снимка,

Филтъра се води 5". Патрона вътре е сменяем - 5 лв.закрепил съм го така на количката защото се мъкне назад напред,също и на ранчото и не ми се купуват стационарни филтри за навсякъде.
Количката е калпава и е модифицирана. Строши се бързо накрайика/ тънка пластмаса, а маркуча не е твърд/, който е под ъгъл 45 гр в остта на количката,не се продава резервен. Снимките са за да се добие представа.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”