924

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
EvankoIII
Автомобил:
Двигател:

924

Мнениеот EvankoIII » Вто 17 окт 2006 9:29

Да ви питам аз, гледам едно Порше 924 се продава, та въпроса ми е имате ли някаква информация за този автомобил или лични наблудения? Гледах в Гугъл ама нещо...
Благодаря

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 17 окт 2006 9:46

Взимай го и не се чуди! Тук повечето хора карат Порше :D :D :D

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 17 окт 2006 10:00

Geleto написа:Взимай го и не се чуди! Тук повечето хора карат Порше :D :D :D

дааа, точно се чудех дали да не слагам вече зимни гуми и железни джанти на моята Carrera GT...

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 17 окт 2006 10:04

Ото Кац написа:

дааа, точно се чудех дали да не слагам вече зимни гуми и железни джанти на моята Carrera GT...
ти зимата караш ли я, аз като застудее и леко да се заледи и я прибирам у гаражо, много не стабилен е моя боксер

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 924

Мнениеот niikoo_1 » Вто 17 окт 2006 10:07

EvankoIII написа:Да ви питам аз, гледам едно Порше 924 се продава, та въпроса ми е имате ли някаква информация за този автомобил или лични наблудения? Гледах в Гугъл ама нещо...
Благодаря

Колата не е много сложна за подръжка причината, е че в нея повечето от компонентите са VW/Audi - двигателя е 2.0литра и идва от микробуса VW LT -> и е много здрав, различава се по някой от детайлите от VW/Audi мотора като всумакателен колектор, инжекцията и т.н
Мен, ако питаш е много приятна кола и за парите си заслужава, колегата Alpinе от форума има две може да го питаш за какво иде реч.

А и връзката м/у VW и Porsche e много силна - може да се каже, че направо са си братски компании. Не виждам какво лошо има колегата да попита. А и разликата м/у Carrera GT и 924, е че на CGT капачката на магнезиевата джанта сигурно струва колкото едно 924 :ble:

Последна промяна от niikoo_1 на Вто 17 окт 2006 10:10, променено общо 2 пъти.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 17 окт 2006 10:07

bobo7 написа:
Ото Кац написа:

ти зимата караш ли я, аз като застудее и леко да се заледи и я прибирам у гаражо, много не стабилен е моя боксер

слагай гуметата със шиповете
аз така правя и не мърда :):):)

Потребителски аватар
EvankoIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EvankoIII » Вто 17 окт 2006 10:18

niikoo_1 мерси брат. Ще го питам.

А другите, веднага ме хванахте за мезе :ble:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 17 окт 2006 10:38

bobo7 написа:
Ото Кац написа:

Това щот му е студено и работят само тия от лево,одеялце требе му слагаш рииш ли.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 17 окт 2006 11:23

амиии търсачкатааааааа
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %F8%E5+924

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 17 окт 2006 12:00

Ако колата е хубава и ти е мерак няма кво да се чудиш.Порше което е сравнително евтино щото е с части на ФВ.Ако колата е изгодна и вкараш още някои лев да я постегнеш можеш да си умреш от кеф с нея.И да пуснеш снимки като я земеш :wink:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 17 окт 2006 12:05

Pichaga написа:амиии търсачкатааааааа
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %F8%E5+924

Много от написаните постове там са с невярна информация.
- първо модела не е неуспешен, даже обратното от този автомобил 924 и последвалите му еволюции на негова база 924/944/968 компанията е наляла сериозни приходи в хазната си благодарение на който разработват прочутот 959.
944/968 се водя за най-добре балансираните автомобили за своето време, а 968 е бил автомобила с най-добро управление и най-мощния 4цилиндров атмосферен мотор в света в началото на 90те години.

Скоростните кутии на всичките тези автомобилчета 924/944/968 са разположени на задния мост - оттам идва и перфектния баланс. 924 2.0л не е нищо особенно като бързина, но пък е евтино за подржка и повечето неща се стават от VW/Audi сега, ако счупи скоростна кутия или диференциал не знам какво е положението предполагам, че пак може да се побългари, а другите двигатели с които тази кола се предлага 2.5 и 2.0литра Турбо (в няколко вариант) моделтие се водят 924Турбо и 924S струват доста повече особено турбото и там по мотора не става да се прави с евтини части особено 2.5литровия защото си е разработка на Порше, а цилинтровта глава на 2.0Турбо мотора е коренно различна от тази на VW/Audi мотора но както казах тези модели са си цифра.

Попринцип съм по запознат с 911 имам няколко дебели книги и там си пише всичко скоростни кутии индекси и т.н.

За 924 съм чел само по списания, но колата определено си струва особено във вариант 924S 2.5, Turbo, Carrera GT - ма са си цифра.

Гадното на първите модели са обратните скорости нещо, с което аз не мога да свикна, ако колата която си харесъл е в дорбо състояние и имаш възможност да подържаш две коли я взимай без да се замислиш и да се каже, че тази кола не е истинско порше е несериозно единствено куцо нещо в базовия модел е слабия мотор. А и Фери Порше не би се преобърнал от гроба, защото благодарение на тези коли компанията му се е спасила да не фалира на няколко пъти.

Имам и една огромна статия в едно списание където разглеждат 2.0литровия VW/Audi базов мотор и пишат само хубави неща за него.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 17 окт 2006 13:05

Колегата Alpine има 2 такива. По негови думи поддръжката е доста евтина, повечето части са от VW, например предното окачване е от голф 1. Красиви са, и са класика.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Вто 17 окт 2006 14:11

Ото Кац написа:

взимай не се чуди!аз сложих 1ни железни 15'ки на gt2-ката мин.зима и заспа! :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”