Предложете добавка за диференциал...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Предложете добавка за диференциал...

Мнениеот stefan4o » Съб 19 май 2012 14:45

Връщате ме в годините, когато баща ми с такъв мерак направи ъпгрейд от Жигули към Полонез... с времето обаче се оказа, че всъщност се получи в някои отношения даунгрейд, ама нейсе. Полонезът беше със задни дискови спирачки, което много ме бе впечатлило. То всъщност нямаше много за впечатляване в тая кола. Спомням си как му помагах да й направим основен ремонт пред гаража в квартала, в който израснах :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 19 май 2012 18:47

stefan4o написа:Връщате ме в годините, когато баща ми с такъв мерак направи ъпгрейд от Жигули към Полонез... с времето обаче се оказа, че всъщност се получи в някои отношения даунгрейд, ама нейсе. Полонезът беше със задни дискови спирачки, което много ме бе впечатлило. То всъщност нямаше много за впечатляване в тая кола. Спомням си как му помагах да й направим основен ремонт пред гаража в квартала, в който израснах :wink:

Еееех stefan4oooooo....тогава хълцахме от удивление на Рено и Фиат...През 1985 бяха пуснали от Мототехника Рено 5 произведено за Иран(нямаха парно! scare )...купуваха се или с 20 г вноски или с дебели връзки....Но пък си беше истинско предизвикателство да накараш соц-машина да върви така както ти искаш...честно казано доставяше ми огромно удоволствие да бъзикам първо Ладата на баща ми,а после Вартбурга и Алекото....на колата под капака и на жена под полата,ако не посегнеш....ами скука си е...и някак си неестествено!
Извинение на дамите от форума :oops: !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 19 май 2012 20:10

[quote="joker"][quote="kris11"]@joker
А за Фиат 125Р ще споря....гниеше си като Ладите,но гореше поне с 1-2л/100 отгоре.В комфорта разлика не съм намирал, а спомен частите бяха и по-скъпи...ползвал съм само феродов диск на Полонез/Фиат за Алекото [/quote
Въобще нямаше гниене. Поляците носеха подкалници от стъкломат бартер за 2 брендита.Монтираха се със самонарезни винтове на предварително измити и боядисани отдолу калници и забравящ за гниенето. Моя беше с двигател на Полонез и скоростна кутия на Полонез НО с 4 скорости.
За комфорта там откъдето ладите минават с вериги Фиатката си минава без и не си върти задника .
По времето на Алекото се появиха и Варбурзите с 4 тактов двигател - гледах ги в Мототехниката.
Тиристорното запалване беше руска измишльотина. По него време праех транзисторни комутатори с високоволтови западняшки транзистори 2SC2902 - имаше ги в програмните машини- не железни ами дамаскинска стомана . на Фиатката бях насадил безконтактно делко с датчик на Хол с въздушна междина пак от такава мапина - краен изключвател.
Тоя Дуралюб все някъде трябва да има вносител/ Каня се да сменям олиото в скоростната кутия и ми се ще да налея и присадка.

лени
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лени » Пет 15 юни 2012 16:18

Не те разбирам.За проблема на колегата

Търся временно решение с нея за 1 до 2 месеца. Моля да ми предложете добавка от собственици минали по този път и откъде сте я купили най-важното !

от сбствен опит му преглагам моето решение.Дура люб добавка за трансмисионни масла.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”