Интересно ми е, защото едни казват рано е, други айде още ли не си ги сменил? Та питанката ми е: Как решавате кога да смените летните гуми със зимни? Чакате определена дата, да кажем началото на ноември, в зависимост от прогнозата за времето или от температурата навън.
mod edit: wili98

Как решавате кога да сложите зимните гуми?
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и аз така в началото на ноември, но преди няколко дни спрях в едно Волво (леко само - фар, калник, мигач) и все си мисля че беше от летните гуми. Имах спирачен път(в смисъл чернилка по асфалта) поне 7-8 метра, а карах с не повече от 60-65 км/ч. Все едно спирах върху лед, а пътя беше абсолютно сух.
Та мисълта ми беше, може все още да се кара с летни гуми до края на октомври, но бъдете внимателни и спазвайте дистанция. Много често се случва рано сътрин условията на пътя да са "зимни", макар че следобяд температурите стигат до дваисе и повече градуса
Та мисълта ми беше, може все още да се кара с летни гуми до края на октомври, но бъдете внимателни и спазвайте дистанция. Много често се случва рано сътрин условията на пътя да са "зимни", макар че следобяд температурите стигат до дваисе и повече градуса

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера си ги купих и сложих , защото сутрин като излезна с колата и тия КУМХО дето сега са на нея са като пластмаси и изобщо не държат. Да не споменавам последните 2 седмици като тръгвам и се връщам от Благоевград каква пързалка ставаше на Бистрица и Ярема с летните ми пластмаски
Сега гумите си държат и колата спира 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”