За хора с добри сърца:Да бъдем добри в един по-различен ден!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 19 окт 2006 20:27

Така да почваме едно по едно.

:arrow: Пари на ръка ли ще събираме или по сметка ?

Със събраните средства ще закупим НИЕ каквото е нужно за дома.

Утре ще публикувам телефона на управителя Евгения Йорданова за справки и директни въпроси и към нея.

Последна промяна от L&R на Чет 19 окт 2006 20:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 19 окт 2006 20:36

Идеята според мен е със събраните пари да се купи, нещо което им липсва на децата. Най-добре е да се направи сметка за да могат колеги от всички точки на страната да преведат колкото могат и имат желание да отделят.
П.П. И аз ще се включа с някой лев.

Потребителски аватар
Sara01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sara01 » Чет 19 окт 2006 21:56

Радвам се, че приемате радушно идеята :да:

Сега, ще споделя, аз как виждам този ден и заедно с Виктор се наемам да го организираме.

Иска ми се това да е един по различен ден за тези деца .... като ние ще им организираме различни занимания, като рисуване и изложба със техните рисунки, разни занимателни игри, бихме могли също така да им организираме и футболен мач и все от този род ... като всичко това, ще го подготвим като програма и към всяка група по "интереси" ще има предварително подготвен екип ....
След това бихме могли да им организираме една почерпка, торта, сладкиши, нещо безалкохолно .... ще им направим много снимки за спомен от този ден ....
Бихме могли да съберем някакви пари и да им купим неща от които се нуждаят, но в никакъв случай не мисля, че ако оставим някаква сума в дома тя ще се използва за техните нужди - това от опит :(
Всеки може да подбере от къщи дрешки, обувки, книжки .... и да им ги раздадем лично.

Идеята ми е, да дарим тези деца с топлината която им липсва, да им покажем, че има хора които мислят за тях и са готови да им подарят един по-различен ден :)

Идеален ден за това е Деня на християнското семейство 21,11,
и понеже е през седмицата , можем да го направим съботата или неделята които го предхождат.

П.П. А защо и да не станем кръстници :) :wink: , ако има дечица които не са кръщавани и ръководството на дома няма нещо против, бихме могли да ги кръстим ....

Последна промяна от Sara01 на Чет 19 окт 2006 22:11, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 19 окт 2006 22:03

Роси е роден организатор...от нас остава само да изпълняваме :wink: и всичко ще е на ниво.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Чет 19 окт 2006 22:23

Извинявам се, че сега чак се включвам в темата.
точно за този ден е идеята, както го е описала Роси и то около денят ан християнското семейство 21.11. аз се ангажирам с идеите за рисуването, материали, теми и сюжети, свобода на творчеството.
за игрите също мога да се включа.
идеята е и да се продължи като традиция, а подпомагането е вече и в зависимост от нуждите на децата. може и да им организираме някоя екскурзия.. по-големите да се повозят във Фолксваген, защото едва ли са имали такава възможност. мисля, че емоцията и по-различното изживяване ще е един лъч топлина в техния живот.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 19 окт 2006 22:57

Чак сега имах въжможност да прочета темата и идеята да помогнем е страхотна. Дано нестане както с другите такива теми... За целта мисля, че нещата трябва да са прости за да може и мързеливците да се активизират.
Моето предложение е всеки който има нещо подходящо(дрешки, обувки, книжки, играчки и т.н.) да ги донесе на следващата "глобална" среща. Също така, който иска може попът да вземе един шоколад и/или една четка за зъби, паста и т.н. дреболии. На самата среща вече ще се разберем кога и как да занесем нещата.

Не е зле когато тръгне темата за месечната среща, всеки който пише там да драсне един ред и да подвърди, че ще донесе нещо. Това мисля ще напомни за тази тема и ще помогне повече хора да се включат.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Чет 19 окт 2006 23:29

group написа: Дано нестане както с другите такива теми...

кои са тия теми - освен за дупките :roll:
хора, идеята е да направим фалве ден за децата :)
не само дрехи, защото е ясно - пари няма да стигнат до тях ей така, ако ги дадем. хубаво е и да направим един незабравим ден за тях. нещо по-различно, това е помощ по-скоро за душата. дрехи и играчки и по пощата могат да се пратят. пловдив тийм се организира вече.
съгласни ли сте 19, 20 или 21.11 да е денят? домът да е този, който е посочил L&R? да направим програма, да говорим с шефката и да действаме?
п.п. аа, и, Викторе, благодаря за отзивчивостта ти и за темата :)
много мили деца, дано ги зарадваме малко!

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Пет 20 окт 2006 0:08

Тия дни се бях замислил по тоя въпрос защо нашият фором няма такава дейност защото от БМВ отдавна правят такива мероприятия. Та за идеята Пишете ме и мен и аз ще помогна с кавото мога.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 20 окт 2006 9:12

joser написа:съгласни ли сте 19, 20 или 21.11 да е денят?

Защо да не е почивен ден, т.е. 18-ти или 19-ти ноември? Иначе подкрепям идеята и ще помогна с дрехи и играчки. Може и книжки да съберем или купим за малчуганите. А къде ще се събират даренията?
А после идва и Коледа! Може да организираме подобно дарение за друг дом с деца!

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 20 окт 2006 9:16

Ето телефона на управителя :

Евгения Йорданова.
0888/ 311-157.

Жената е много съвестна и разбрана имам наблюдения и от предишни години ;)

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 20 окт 2006 9:37

Най-добре ще е събитието да е през почивните дни, за да може да отидем колкото се може повече хора..

DragoGT написа:така имам някои идеи по темата

първо и най-важно за мен е да се отдели време
поне месец за събиране на нещата

второ мога да предоставя подземен гараж за складиране на нещата

трето е добре дрехите и играчките въобще всичко да е здраво!!
нека да не обиждаме децата

И аз мисля, че това е правилния начин.. 8) Давайте да уточним нещата и да почваме да събираме.. и да подготвяме събитието, трябва си време за едно такова мероприятие.

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Пет 20 окт 2006 9:52

Радвам се, че някой се е сетил и за такива деца ... Изчетох цялата тема и бих искал да обърна внимание на няколко неща:
1. Доста домове са "взети под крилото" на някоя фирма или фондация (тук се спомена за БТ), т.е. твърде често се нуждаят от нещо специфично, което "закрилника" не е осигурил;
2. Наслушал съм се за благотворителни мероприятия по празници (Коледа и Великден), когато децата ядат кюфтета и пасти, при положение, че през останалото време боб и ориз нямат.
Затова предлагам:
1. Организаторите (вече се спомена едно име) да се свържат с дома и да попитат от какво конкретно имат нужда - храна, дрехи, консумативи (тоалетна хартия, сапун, перилни препарати), за да не стане "като няма хляб яжте пасти";
2. Ако този дом си има дарители, свържете се с организация, подпомагаща деца (мога да ви насоча, има ме и в http://forum.bg-mamma.com) и чрез тях "изберете" дом. Няма смисъл да се "изсипва рога на изобилието" само на едмо място ...

Аз лично чакам да разбера кой, къде и какво ще събира, за в случай, че не мога "да се включа в колоната", но ако дойда, ще е с двете ми деца ...

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Пет 20 окт 2006 13:31

bobo7 написа:аз съм за наръка, а който не може по сметка на някой от организаторите

Според мен може на месечната сбирка в София всеки да даде колкото може на избран от клуба член и да се открие сметка за хората от другите градове!

Последна промяна от many на Пет 20 окт 2006 13:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 20 окт 2006 15:12

А не е ли по-добре да съберем парите в сметката и след това клуба да умува как да ги харчи?!? 8)
Че затънахме в приказки...хайде някоя уважаван клубен тамада да открива сметка и да приключваме с умуването...

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 20 окт 2006 17:33

тук май се заформиха 2 теми:
- да направим един слънчев ден за дома в Благовград;
- да се подпомага дом/домове за деца-сираци с пари, дарени от сметката на VW club и средства, събрани след месечните срещи на VW forum :roll:
да ги следваме една по една или паралелно?
един ден ще организираме лесно - да отидем на място там, да се запознаем с условията, с децата, ръководството на дома, да се качат малчуганите в колите, да видят какво е усещането, да поговорим, да порисуваме с тях и тогава може да се заформи нещо по-сериозно като събиране на пари за този или друг дом и тн...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”