Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Мнениеот koszabg » Съб 26 май 2012 10:32

Преди 10-тина дни светна лампата, че няма антифриз, долях към 1/2 л. След 4-5 дни ми направи впечатление, че пак е на минимума и сипах още 1/2 л. Вчера гледам пак на минимума, т.е. за 10 дни 1л е изчезнал. Гледахме колата, от никъде нищо не тече, всичко е сухо, не заграва кола (2.о ТДИ), нормално си върви. Видях в друга тема, че можело да се смесва с маслото, проверих го, нормално си е маслото, не е пресечено. Ако някой е имал нещо подобно или може да даде някакви насоки ще съм много благодарен. :)

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Изчезва антифриза на Б6 2,0 ТДИ

Мнениеот tdi fen » Съб 26 май 2012 11:23

виж номера на главата ако е проблемния направо е за нова http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 0%B4%D0%B8

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Съб 26 май 2012 16:33

Разгледах темата от Шкода, но за съжаление не мога да видя моята кой модел е. :( Около 1 час се мъчих и с телефон, и с огледалце и нищо не стана. Но вече ще го имам предвид като евентуален вариант за проблема. Тия дни ще мина през VW сервиз да видим какво ще кажат и те.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Съб 26 май 2012 18:35

Не гледайте темата от шкода форума,там това с номера на главата не е вярно.Някои си там така е решил -негово си мнение.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Съб 26 май 2012 18:58

koszabg написа:Разгледах темата от Шкода, но за съжаление не мога да видя моята кой модел е. :( Около 1 час се мъчих и с телефон, и с огледалце и нищо не стана. Но вече ще го имам предвид като евентуален вариант за проблема. Тия дни ще мина през VW сервиз да видим какво ще кажат и те.

Ако е преди 2008 г произведен си с старата глава проблемната така че...

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Мнениеот niki79 » Съб 26 май 2012 19:58

защо задължително трябва да е глава та дори от проблемните да е,не че е изключено,но има и други причини да губи антифриз,примерно теч някъде по системата,гарнитура или кой знае какво,ходи най добре в сервиз да го видят,преди да си се включил в някакви приключения,успех и дано да не е глава,че maikomila

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Съб 26 май 2012 20:50

2005 е колата.
Така е, нищо сигурно няма докато не се провери и види със сигурност. Аз за инфо пуснах темата за да съм горе-долу наясно за какво става въпрос, какви са вариантите.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 27 май 2012 17:52

vasko__2 написа:Не гледайте темата от шкода форума,там това с номера на главата не е вярно.Някои си там така е решил -негово си мнение.

Тоя "някой" си викаш не отбира от ТДИ-та mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 28 май 2012 11:00

Май доста хора изреваха от тия мотори. То едните с дюзите се прочуха...другите с главите.Пред дилема съм - кое е по-евтиното ? :lol:

П.п. мда ...той Самуил от къде ще разбира от мотори :lol:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 28 май 2012 11:26

niki79 написа:защо задължително трябва да е глава та дори от проблемните да е,не че е изключено,но има и други причини да губи антифриз,примерно теч някъде по системата,гарнитура или кой знае какво,ходи най добре в сервиз да го видят,преди да си се включил в някакви приключения,успех и дано да не е глава,че maikomila

koszabg написа:...гледахме колата, от никъде нищо не тече, всичко е сухо...

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 31 май 2012 8:38

Не се притеснявай - нище сериозно не е предполагам.
Сега. Както е двигателя - от дясната страна има един фланец през който антифриза влиза в двигателя. тоя глупав фланец почти не се вижда и ако има теч от него - много трудно ще го видиш, поне при мен аз го видях като свалих отдолу кората на двигателя и измежду всичките глупости на канал светиш с фенерче нагоре и гледаш точно в тая част. за демонтажа на тоя фланец може да се наложи да развиеш една от тръбите на интеркулера, да махнеш акумулатора и тая кутия пластмасовата дето е отпред в дясно. (тръбата на интеркулера трябва само леко да се повдигне нагоре по мои спомени). нов фланец е около 70 лв - оригинален в VW. даже мисля че по-ефтин беше. труда за смяната е обаче още около 50 лв в VW пак. Принципно казват че цялото нещо се сменяло, но като гледам старото - нищо му няма. къса му се оплътнението - един глупав опръстен който оригинален е 3-4 лв. Та това ти е проблема 99% съм сигурен. При мен как беше разяден тоя опрастен - чак не ми се вярваше. обаче ми го смяняха в VW и си дадах 120-130 за цялата процедура , а можеше с 5 лв да се размина.
Преди това като видях че тече от там - има няколко болта - мисля 3 които са като шпилки и държат тая простотия. моите бяха поразхлабени и ги постегнах и като че ли понамаля тогава теча, но не се реши и тогава прибягнах до смяната. Та моя съвет е - ако имаш време и къде да погледнеш - провери точно това.

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Пет 01 юни 2012 13:33

Колега, имах същия проблем на 1.9 TDI двигател. При мен се оказа, че е изпушила гарнитура. Смяна, флайфане и т.н. от тогава не е трепнала :bishop
За да си абсолютно сигурен наблюдавай казанчето на антифриза. Като е загряла хубаво колата и си минал 15тина километра внимателно отвинти капачката на резервоарчето за антифриз. Ако изпусне налягане и нивото на антифриза същевременно се покачи .. ми пиши да ти дам номера на майстора който ми помогна на мен. Много съм доволен от момчето.
Хайде стискам ти палци да се разминеш със скоба или някой друг консуматив.

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Съб 02 юни 2012 20:46

С риск да те разочаровам ще ти кажа, че има голяма вероятност да ти се е пукнала главата, а може и да не е на едно место, а на повече, както беше при мен...ето и линкове какво съм правил и някъде имаше и снимки, на моята. Ако е тя имаш вариант да я оправиш или да си вземеш нова. при мен губеше антифриз и пълнеше колектора с антифриз. Стана лятото и примерно като я карам известно време и спра и след като я запаля примерно след половин час първите минути пушеше бяло отзад и това при 30 градуса околна среда...това можеш да направиш като тест, но не винаги ставаше.
Като се свали главата сигурен признак е и побеляването на "горивната камера"

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3042761#p3042761
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3199256#p3199256 - ей тука съм написал кое колко струва

martineli0008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli0008 » Пет 11 яну 2013 20:20

здравейте,имам пасат В 5.5 2.5 тди.от известно време започна да ми изчезва антифриза.за 250 км. -1 литър.огледахме отвсякъде, няма капка никъде ,маслото е наред,колата си работи и върви нормално.предполагам гарнитура или глава.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 11 яну 2013 21:13

martineli0008 написа:здравейте,имам пасат В 5.5 2.5 тди.от известно време започна да ми изчезва антифриза.за 250 км. -1 литър.огледахме отвсякъде, няма капка никъде ,маслото е наред,колата си работи и върви нормално.предполагам гарнитура или глава.

Виж върху скоростната кутия дали има следи от антифриз, тече от една тръба или един гаден фланец и пада точно върху скоростите.Вдигни я на подемник или на канал и виж отдолу.

Върни се в “Дизелови агрегати”