! Порових се из форумчето, но не открих проблем като моя. Като купих колата забелязах, че шофьорската ми чистачка стои по-вдигната от другата ( по-нагоре по стъклото, не да няма допир с него както са се оплаквали други колеги ) и като пусна чистачките, в най-горното положение на чистене горната й част излиза извън стъклото. Реших да я върна 'ръчно' и да я уеднаквя с навигаторската. Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, но така намерих за най-правилно да обясня, моля, помогнете, че наистина е много дразнещо. Благодарско предварително Проблемни чистачки - б3 РЕШЕНО !
- Al Bundy
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемни чистачки - б3 РЕШЕНО !
Добро утро, колеги
! Порових се из форумчето, но не открих проблем като моя. Като купих колата забелязах, че шофьорската ми чистачка стои по-вдигната от другата ( по-нагоре по стъклото, не да няма допир с него както са се оплаквали други колеги ) и като пусна чистачките, в най-горното положение на чистене горната й част излиза извън стъклото. Реших да я върна 'ръчно' и да я уеднаквя с навигаторската. Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, но така намерих за най-правилно да обясня, моля, помогнете, че наистина е много дразнещо. Благодарско предварително
!
! Порових се из форумчето, но не открих проблем като моя. Като купих колата забелязах, че шофьорската ми чистачка стои по-вдигната от другата ( по-нагоре по стъклото, не да няма допир с него както са се оплаквали други колеги ) и като пусна чистачките, в най-горното положение на чистене горната й част излиза извън стъклото. Реших да я върна 'ръчно' и да я уеднаквя с навигаторската. Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, но така намерих за най-правилно да обясня, моля, помогнете, че наистина е много дразнещо. Благодарско предварително
Последна промяна от Al Bundy на Пон 04 юни 2012 20:14, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблемни чистачки - б3
В случая трябва да си регулираш предния капак от пантите!Проблема не е в чистачките! 
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Моят е по същия начин - като го взех и шофьорската беше по-вдигната от пасажерската. Регулирах ги и при затваряне на капака ръбът му се спря в рамото. Проблемът е, че капакът е крив - някой е стъпвал отгоре или не знам какво, но това е. Оправя се с нов капак или ако може някой да го поизправи, като пак ще си е крив, но поне няма да забира чистачката. Погледни го от малък ъгъл и ще забележиш кривините. 
-
d_tashkov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е в износването на механизма на чистачките, колеги. Често срещан дефект за модела.
износването не може да преместо целия механизъм по-надолу за да опира в капака.огледай си капака колега
а това за излизането на шофьорската чистачка извадя я от шлиците и една шлица я смъкни надолу,мисля че ще стане така
а това за излизането на шофьорската чистачка извадя я от шлиците и една шлица я смъкни надолу,мисля че ще стане така
- Al Bundy
- Автомобил:
- Двигател:
kr1s0 написа:а това за излизането на шофьорската чистачка извадя я от шлиците и една шлица я смъкни надолу,мисля че ще стане така
Да, колега, за излизането от рамките на прозореца го правя просто като свалям чистачката на нивото на другата ( навигаторската ) но тогава ми закача в капака....ще сляза пред блока да погледна въпросната идея с това дали не е от предния капак и ще дам отговор довечера
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Al Bundy написа:Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, ...
Аз разбирам ...
Сваляш рамото и го изправяш да не е толкова дъговидно, но въпреки това проверяваш дали стои добре прилепнало на стъклото. Имах предвид че в движение чистачката се повдига още малко и ако не е прилепнало добре няма да чисти. Кривиш малко - проверяваш ... мисля за 10 мин си готов.
Трудно се изправя/криви, здравичко е. За целта можеш да ползваш някоя катерушка на детска площадка или здрава ограда, да подпъхваш между железата рамото и така ...
аз като кривих моята (шофьорската) имам чувството,че след времето метала се връща в изходна позиция..
много жилава идва бе .. 

- Al Bundy
- Автомобил:
- Двигател:
Да, колеги, всичко се оправи
.Регулирах капака, след като ме посъветвахте го огледах и забелязах, че от страната на проблемната чистачка фугите на предния капак са неравни и ги регулирах ( в последствие се наложи да регулирам и механизма за заключването на самия капак ) и после лекичко напънах и самото рамо на чистачката да е по-легнало към стъклото ( и наистина се оказа много жилаво
) и всичко е наред ! Благодаря на всички, дали мнение и акъл
модератора може да закрие темата ! Лека и спокойна вечер !