задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.

Техническа и сервизна информация за Passat
turbo_junky
Автомобил:
Двигател:

задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.

Мнениеот turbo_junky » Съб 02 юни 2012 17:00

Здравейте! Не видях някъде обяснение за моя проблем, имаше подобни, но точно този не. Или аз да не съм догледал нещо, не знам... Както и да е. Задна лява врата не се отваря нито отвън, нито отвътре, нито отникъде... Дръжката отвън е супер хлабава, бих казал даже посчупена, ясно е че ще се сменя. Въпроса ми е има ли как да отворя вратата без да има щети по колата после? (някъде четох из форума за подобен проблем, обяснението беше че без жертва не става... :horror: ) Мислех си ако успея да махна дръжката отвън без да отварям вратата, та с някаква тел или нещо такова да бърникам извътре, да вземе да се отвори, но малко sci-fi ми звучи това...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.

Мнениеот Iezekil » Съб 02 юни 2012 21:32

ако махнеш дръжката ще е лесно,бъркаш с пръста и натискаш лоста и готово.

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Нед 03 юни 2012 8:02

Колега, аз като взех моя параход и той беше така, дръжката отвън беше супер зле, отвътре не се отваряше изобщо. Решението дойде така - оказа се, че външната дръжка беше за смяна, а това за отвътре - те имат защита за деца задните врати, може да ти е активирана ( тоест и да искаш не може да я отвориш отвътре ). Та идеята ми е, ако по някакъв начин успееш да отвориш вратата отвън погледни за въпросната защита за деца да не би и на теб да ти е активирана ! Намира се като отвориш вратата и я погледнеш отстрани където и са джаджите за затварянето има едно символче (не помня вече как изглеждаше), а бе ще се ориентираш, и с едно лостче се преместваше наляво и надясно в зависимост дали да е активирана защитата или не. Не знам дали се ориентира, но така мога само да ти го обясня :lol: . А за отвън дръжката...дано успееш да отвориш вратата, при мен с 300 зора успя да стане, дано и при теб. Успех :drunk !!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 03 юни 2012 19:45

Моята шофьорска врата беше така. Първо си купи една брава.
После го разрежи. При мен баща ми го направи с флекса от там бъркам с пръстите вътре и отварям. Жертва няма, освен скапаната брава. Сменям доремонтирам.
Това е край на мача.

ПС: Очаквах да има искри даже подложих едно платно от неизвестен материал да не ми прецака боята, но бравата е единствено пластмасова и нямаше грам иска.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 03 юни 2012 22:13

Щом е хлабава - опитай се да избуташ дръжката възможно най-назад към багажника и като притискаш неподвижната част към вратата се опитай да я отвориш. Това ще помогне, ако болтът, който държи дръжката, е разхлабен. Ако дръжката е счупена ... следва това с рязането. Успех!

turbo_junky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbo_junky » Пет 08 юни 2012 19:49

Колеги, мерси за отзивите! В крайна сметка я отворихме вратата ( сега как мазно се отваря и затваря... mhihi ) Извадих късмет, че някои от видиите на кората ги нямаше, та успях да я издърпам донякъде и да бръкна до механизма и да натисна. И разбира се защитата за деца беше включена, та проблема е бил само дръжката отвън...... Ама я сменихме и всичко е 6 вече. :да:

Потребителски аватар
Tahamis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tahamis » Пон 11 юни 2012 7:21

Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам facepalm

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 11 юни 2012 10:19

Tahamis написа:Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам facepalm

Кабелът е за централното заключване - имаш оригинално вакуумно. За да възстановиш връзката трябва да свалиш кората, да отлепиш найлона. По принцип връзката е на букса - като махнеш найлона ще я видиш. За да ти работи централното като отключваш и заключваш от бравата трябва новата дръжка да е също за централно - да има кабели и т.н. и направо ще я свържеш към буксата. Патронът можеш да го прехвърлиш на новата дръжка, ако е оригинална, защото има всякакви изпълнения на китайците.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 11 юни 2012 11:30

Едно уточнение и от мен.Дръжката ще си дойде с патрон,ако не е като твоя и не можеш да го смениш,пренареди му пластинките да стане за твоя кюч,или направо ги смени с твоите.
И дръжка без кабели ще ти движи централното,специално шофьорската въздейства и механично на централното.

Потребителски аватар
Tahamis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tahamis » Чет 14 юни 2012 7:19

Чакам я още дръжката един приятел ще ми я донесе тия дни.Ще сваля и кората тъкмо да видя и машинката за прозорецът,но мисля че иска нова.Върви но трябва да му помагам с ръка абе като сваля кората ще сваля и машинката някой знае ли каква е цената (тя е ръчна) няма да е кой знае какво.Благодаря предварително и тия дни ще ви пиша какво съм направил. :)

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 14 юни 2012 10:11

-втора ръка-10лв.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 17 юни 2012 9:04

Tahamis написа:Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам facepalm

Мое скромно величество е написало докторантура със снимков материал по темата за бравата на Паста Б3 предна лява
viewtopic.php?f=6&t=300673&start=0

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 17 юни 2012 12:15

Извинявай за поста,но да вметна днес за 2-ри път,че не става въпрос за брава,а за дръжка.Аз и бравата съм сменял но това е друга тема.

Потребителски аватар
Tahamis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tahamis » Нед 24 юни 2012 0:09

DSC00148_mini.jpg
DSC00147_mini.jpg
facepalm
DSC00146_mini.jpg
Колеги смених дръжката на пасата само че това кабелче на централното не го прекарах от където трябва явно и като отворих прозореца и взе да пуши :D откачих акумолатора и така.След това установих че прозореца е оголил кабела и дава на късо и пуши та чак до бушоните те са само 2 нагорелите и един голям бушон(не съм сигорен че е бушон)пише на него 67 и той е нагорял но не много и не го извадих и така спря да пуши.На другия ден гледам целия кабел нагорял но до малко след разклонението той нали влиза в друг кабел и отива на другите врати а идва като цяло от там където са бушоните но незнам много за тока :beer според мен може би трябва нов кабел или незнам кажете вие но все си мисля че за тая мизерия бая пари ще ми вземат ако някой е имал този проблем или знае нещо за тока да ми каже какво да правя А тези снимки незнам дали ще се виждат те са си малки по принцип но ако трябва ще сложа други.
Върви си пасата но не се заключва централно само една по една вратите и така.
Това е важното че вече се отваря вратата :beer :042: :beer :drunk :bounce

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 24 юни 2012 6:37

Кабелите можеш да си ги подмениш и сам,нагорелите участъци.Релета по 5 лв. под път и над път.

Върни се в “Passat”