Какво масло е най-добро за предстоящата зима?!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Какво масло е най-добро за предстоящата зима?!
Колеги, скоро ще трябва да сменям маслото на полото, и ми се иска да сложа такова което е подходящо за предстоящият зимен студ. Polo-то е 1.4 APQ мотор, 60 кончета. Сега съм със Q8 Advanced Formula 10-W40, но съм си харесал Castrol GTX Magnatec. Малко е скъпичко но щом е за двигателчето не жаля пари
А и искам да питам във VW или Юнитрейд предлагат ли оригинално VW масло и какви са му цените?!

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
За оригиналното масло - като идеш в Юнито ще те разубедят.Една приятелка ходи да си купува за Голфа оригинално и като чули 250 хиляди пробег .... не става.
За зимата - 10w си е напълно достатъчно.Ако караш много сложи 5w и май месец като се отопли времето го махай.Масло и без това е най-добре да се сменява пролетта, защото зимата му нанася голям тормоз
За зимата - 10w си е напълно достатъчно.Ако караш много сложи 5w и май месец като се отопли времето го махай.Масло и без това е най-добре да се сменява пролетта, защото зимата му нанася голям тормоз

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
http://www.prospeed.bg/motul_product_mo ... 752&p=3697 Ей това масло слагай и нямаш грижи!По-добра полусинтетика в България няма!Нека някой правоимащ да заключи темата,както и всяка друга с въпроси за масла-стана вече отчайващо дразнещо да се дъвче хиляди пъти за едно и също.....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”