Шум от хидравличната помпа
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Шум от хидравличната помпа
Момчета, от няколко месеца насам се чува едно свистене от хидравличната помпа, подобно е като шума от хлабав клиновиден ремък. Като пръсна с WD-40 на оста при работещ двигател шума моментално изчезва, но се налата тая операция да я правя през 2-3 дни. Идва ли момента за ремонт или мога да карам и така до пролетта? Двигателя е 1.8 ABS, става дума за хидравликата на волана.
- many
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шум от хидравличната помпа
Miki написа:Момчета, от няколко месеца насам се чува едно свистене от хидравличната помпа, подобно е като шума от хлабав клиновиден ремък. Като пръсна с WD-40 на оста при работещ двигател шума моментално изчезва, но се налата тая операция да я правя през 2-3 дни. Идва ли момента за ремонт или мога да карам и така до пролетта? Двигателя е 1.8 ABS, става дума за хидравликата на волана.
itni има същият проблем! Казаха му че може да се занесе помпата на сервиз, но след като няколко пъти се пробва (все неуспешно) май вече се отказа! Лошото е че нова помпа е около 500лв и доколкото разбрах я има само в Юнитрейд (може и да не съм права)

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
В началото като започне шума подлежат на ремонт и не е скъп.
Василе, колко бяха частите ?!?
Нещо ми се върти около 70 лв, ама той да каже.
След това идва момент, в който вече нищо не може да се направи. И тогава само "нова" помпа. Защото нова (без кавички) за Г2 е 1050 лв. И са толкова навсякъде, не само в Юнитрейд, но и Ауто + и др. магазини.
Василе, колко бяха частите ?!?
Нещо ми се върти около 70 лв, ама той да каже.
След това идва момент, в който вече нищо не може да се направи. И тогава само "нова" помпа. Защото нова (без кавички) за Г2 е 1050 лв. И са толкова навсякъде, не само в Юнитрейд, но и Ауто + и др. магазини.
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
handycam написа:за ремонт на хидравлична помпа в ТУ - софия взимат 150 лева.това е със сваляне и качване на помпата има и гаранция, но незнам колко е. един колега си прави помпата на вектра там и засега няма никакви проблеми.
За Вектра не знам, но за Голф 3 вземат 100 пари, с монтаж, демонтаж, смяна на маслото и година гаранция

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”