Здравейте колеги!
Нов съм във форума ,а и в областта на автомобилите.
Набелязал съм първата си кола-голф 3ка на доста привлекателна цена от окръга.
Голф 3- 1993г. 1.8с газ,90 магарета,с 2/3 врати.Има климатик,за който продавача гарантира че работи,но трябва да се зареди.
Днес я огледах и забелязах следните проблеми:
1.Стъкло-лека драскотина на предното стъкло,която сигурно ще е спънка при регистрация в КАТ
2.Климатик-да се надяваме,че ще е само зареждане.
3.Съединител-явно е износен,отделяше горе и при смяна от 1 на 2 издаваше някакъв звук.
Търсената цена е 1500лв
Та,въпросите ми са типични като за начинаещ.
Дали си заслужава и колко биха ми стрували ремонтите по колата?
Да търся ли нещо по-добро или да взема това и да го стегна?
Благодаря предварително!
Покупка на Голф 3
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка на Голф 3
ами колега съединителя ти е 300 лв, стъкло ако се наложи да сменяш незнам колко вървят но с смяната предполагам че едно 150-200 лв ще ти вземат, а климатика 60-70лв пълнене
сметни си всички разходи и виж дали си заслужава
не съм гледал надълго и нашироко обявите наскоро но за 2200-2500 по принцип може да се намери доста читаво голфче
погледни и хубаво за ръжди особено отдолу, че съм виждал случаи в който уж всичко наред на пръв поглед а пък крика хлътна
п.п има една тема малко по нагоре съвети при покупка на голф прегледай я ще намериш всичко необходимо там
сметни си всички разходи и виж дали си заслужава

погледни и хубаво за ръжди особено отдолу, че съм виждал случаи в който уж всичко наред на пръв поглед а пък крика хлътна
п.п има една тема малко по нагоре съвети при покупка на голф прегледай я ще намериш всичко необходимо там

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
alex4u написа:3.при смяна от 1 на 2 издаваше някакъв звук.
ако се чува леко прехъркване при по-високи обороти (да речем след 3000),а при другите скорости няма проблеми значи е от самата скоростна кутия,а не от съединителя.При вкючване на задна скорост как е?
- alex4u
- Автомобил: VW Passat b5.5
- Двигател: AVF
Всички скорости влизат като у тях си.
На свободна като пробвах лоста от край до край се усеща леко съпротивление,но има и лек луфт в средата.
Само от 1ва на 2ра се чува странен звук,като че ли сменям без съединител.
Бях с майстор на огледа и каза,че е именно от съединителя.
Иначе всичко по колата беше наред.Нямаше следи от изгоряло масло по ауспуха.
Преди да запаля двигателя се уверих че е студен.
Повъртя малко преди да запали,но и това майстора каза че е нормално за кола с газ.
При форсиране на двигателя,проверих дали ще изплюе масло,но нямаше проблем.
Търсената цена на колата е 1500лв.
Но ще имам поне 500лв първоначални разходи преди дори да започна да сменям ремъци,ролки,филтри и каквото друго е необходимо по колата.
Според вас заслужава ли си главоболието?
На свободна като пробвах лоста от край до край се усеща леко съпротивление,но има и лек луфт в средата.
Само от 1ва на 2ра се чува странен звук,като че ли сменям без съединител.
Бях с майстор на огледа и каза,че е именно от съединителя.
Иначе всичко по колата беше наред.Нямаше следи от изгоряло масло по ауспуха.
Преди да запаля двигателя се уверих че е студен.
Повъртя малко преди да запали,но и това майстора каза че е нормално за кола с газ.
При форсиране на двигателя,проверих дали ще изплюе масло,но нямаше проблем.
Търсената цена на колата е 1500лв.
Но ще имам поне 500лв първоначални разходи преди дори да започна да сменям ремъци,ролки,филтри и каквото друго е необходимо по колата.
Според вас заслужава ли си главоболието?
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен не си заслужава щом има толкова неща за смяна .Разгледай се из форума все ще изкочи нещо.По принцип стъклото е 120 лв от кобра,съединител към 300 лв някъв по читав (има и по евтини),ролки, ремъци,водна помпа,масло към 200 .Това е на първо четене най необходимото после климатик -70-150лв в зависимост дали ще го проверяват за течове (но може рязко да скочи).Това е което си видял ако го покараш малко може да изкочат и други неща по ходовата част които сега няма как да хванеш (накрайници,накладки....).Успех
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
и аз мисля че не си заслужава и и климатика съм почти сигурен,че е допълнително слаган......разтърси се има перфектни 3-ки за около 2 бона.....
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Щом на "почти износен" съединител хъркат 1ва и 2ра не е на добре.Освен това всички тройки ги огледжай на ръжда как са - тва им е слабото място.
- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
Колега за 1500 лева, незнам какво очакваш от тази голф 3ка ...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари, трябва да се радваш че колата работи! Поне в България това се вика късмет, ако намериш за малко пари хубава кола! Сам си преценяй дали да я купуваш или не, защото ти ще си я потдържаш и караш!
А относно за Ръждата, питай колата дали е внос от Германия, или Австрия, ако е от там, бягай толкова бързо, че петите да ти удрят в дуПитО

А относно за Ръждата, питай колата дали е внос от Германия, или Австрия, ако е от там, бягай толкова бързо, че петите да ти удрят в дуПитО

- alex4u
- Автомобил: VW Passat b5.5
- Двигател: AVF
Здравейте отново колеги!
Днес я купих,незнам дали е грешка или не,но и това ще стане ясно.
Колата няма никаква ръжда,пода е здрав и солиден,няма следи от кръпки и въобще..
Проблеми обаче не липсват.
Климатика е за зареждане,утре след регистрацията в КАТ мисля да поразпитам за читав майстор в Хасково.
Има малка дупка на гърнето,но имам мой човек който ще я завари с ЦУ без пари.
За утре съм предвидил и смяна на масло,маслен,въздушен филтър,може и горивен.
В близките седмици смятам да сменя ролките и ремъците.
В съединителя изглежда,че има още хляб.При смяна от 1 на 2ра се чува леко тропане,когато влиза 2рата.
Спирачките не ми харесват.Погледнах дисковете в горния край имат като ръб,но няма драскотини по самия диск.
Запланувал съм и смяна на накладки.
Как ви звучи плана,вече официално колеги?
Днес я купих,незнам дали е грешка или не,но и това ще стане ясно.
Колата няма никаква ръжда,пода е здрав и солиден,няма следи от кръпки и въобще..
Проблеми обаче не липсват.

Климатика е за зареждане,утре след регистрацията в КАТ мисля да поразпитам за читав майстор в Хасково.
Има малка дупка на гърнето,но имам мой човек който ще я завари с ЦУ без пари.
За утре съм предвидил и смяна на масло,маслен,въздушен филтър,може и горивен.
В близките седмици смятам да сменя ролките и ремъците.
В съединителя изглежда,че има още хляб.При смяна от 1 на 2ра се чува леко тропане,когато влиза 2рата.
Спирачките не ми харесват.Погледнах дисковете в горния край имат като ръб,но няма драскотини по самия диск.
Запланувал съм и смяна на накладки.
Как ви звучи плана,вече официално колеги?

че петите да ти удрят в дуПитО
Не е така.Петите му трябва да го удрят по врата а коленете у брадичката.Ей така се бяга от такава пъдарница

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не я вземай:
Съединител + труд = около 250-300 с жилото
Климатик - за пълнене, всички продавачи така казват. Като идеш при читав сервиз (примерно при колегата zfa159), където не само ги пълнят и бягаш може да излязат още работи за смяна и цената да набъбне доста, и да стане трудна за преглъщане.
Скоростна кутия - според мен не е никак нормално 1 и 2 да хъркат, а другите да си влизат ОК - сметни и там едни 200 лева с труд, ако се наложи да я сменяш
Стъкло - не знам как вървят на старо но 30-40 лева и труд едно 20-30-40 = да речем 70
Това, че пали с повечко въртене, не зная какво значи повечко, но ако колата е центрована добре и е с читава запалителна система ще пали от 1/4, особено в това топло време, независимо на газ или бензин палиш.
Според мен не си давай парите. Аз бих взел подобна кола само ако няма ръжда по купето и ми свали с поне 300-400 лева цената
Климатик - за пълнене, всички продавачи така казват. Като идеш при читав сервиз (примерно при колегата zfa159), където не само ги пълнят и бягаш може да излязат още работи за смяна и цената да набъбне доста, и да стане трудна за преглъщане.
Скоростна кутия - според мен не е никак нормално 1 и 2 да хъркат, а другите да си влизат ОК - сметни и там едни 200 лева с труд, ако се наложи да я сменяш
Стъкло - не знам как вървят на старо но 30-40 лева и труд едно 20-30-40 = да речем 70
Това, че пали с повечко въртене, не зная какво значи повечко, но ако колата е центрована добре и е с читава запалителна система ще пали от 1/4, особено в това топло време, независимо на газ или бензин палиш.
Според мен не си давай парите. Аз бих взел подобна кола само ако няма ръжда по купето и ми свали с поне 300-400 лева цената

- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
не бързай да купуваш, едни такива незначителни на пръв поглед забележки, в последствие могат да се окажат сериозни проблеми. Пазарат на коли е пренаситен, и все ще ти изпадне нещо читаво.
stefan4o написа:Не я вземай:
Направо да му я подари най-добре,а вместо да му сваля още 300-400лв

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вместо да ме цитираш по-добре сметни, колко би струвало да й се оправят кусурите. То е ясно, че само новите нямат забележки, ама тая има поне 4-5 видими и кой знае още колко такива, дето ще ги разбере като я купи и пусне темата. Никой не говори за подаряване, а за реална цена.
1500 са й много отвсякъде на тая кола, навярно е карана до последно и човекът просто е решил, че няма смисъл да влага в ремонти
Понеже и такива собственици има 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”