Здравейте колеги.
Имам следният проблем:
От известно време предницата ми вибрира при скорости над 90+ км/час. Вибрациите ги има в повечето от случайте като се подава газ при ускорението - като отпусна педала и вибрациите спират. Тресенето е като при криви дискове. От време на време пък ги и няма. Опитах се да ги диагностицирам и забелязах че при ускорение в баир са много слаби. Някой път като натискам леко спирачките и волана ще ми откъсне ръцете (нямам криви дискове).Мисля че не е от гумите или джанти, защото го има и със зимните и с летните. Консултирах се с едно майсторче и той мисли че са вътрешни карета. Като ремонти по предницата ми предстои смяната на десен шарнир и накрайник, но неискам да ги сменявам, защото смятам че това тресене ги разбива.
Колата е Бора, 1,9TDI.
Давайте идеи какво може да е, защото получих "Паркинсон"??

Помощ за тресене на предница? Бора, 1,9 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за тресене на предница? Бора, 1,9 TDI
как реши че не са дискове?След като натиснеш спирачка и волана ще ти откъсне ръцете(по твоите думи)нищо друго не ми идва на ум.Може и от карета да е но след като натиснеш спирачка го има 99% е дискове
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
red.devilll написа:как реши че не са дискове?След като натиснеш спирачка и волана ще ти откъсне ръцете(по твоите думи)нищо друго не ми идва на ум.Може и от карета да е но след като натиснеш спирачка го има 99% е дискове
Не е баш 99%..
На мен ми тресеше от гуми.
- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
Здр. Колега от опит знам ,че като ми се разбие скъса тампона на носача до 200-500км заминава и шарнира.
А по темата преди 2 години обиколих сума ти майстори за "криви дискове" и накрая смених дискове, амортисьори лагерчета тампони (защото вътрешно каре за последно мислех да сменям) и След като сменихме Тампоните на носачите и и стабилизираща щанга - Въпросното тресене изчезна (а то бе много гадно ,за баланс и джанти не говоря всичко бе ок.
Дано моите отминали главоболия ти помогнат или поне насочат.
А по темата преди 2 години обиколих сума ти майстори за "криви дискове" и накрая смених дискове, амортисьори лагерчета тампони (защото вътрешно каре за последно мислех да сменям) и След като сменихме Тампоните на носачите и и стабилизираща щанга - Въпросното тресене изчезна (а то бе много гадно ,за баланс и джанти не говоря всичко бе ок.
Дано моите отминали главоболия ти помогнат или поне насочат.
- malkia_s
- Автомобил:
- Двигател:
Когато го има тресенето и натискам съвсем леко спирачката - тогава тресе яко, иначе ако се натисне здраво тресенето утихва. Ако не се лъжа съм сменил всички тампони по предницата. Дисковете съм ги сменил преди година и нещо, но тресенето става при движение и вече се предава при спирането. Въртял съм зимни и летни комплекти (гуми барбар с джантите) и проблема си го има - така че не би трябвало да е от тях. Понякога (но много рядко) тресенето го няма или пък е много слабо, а в следващия момент си тресе доста, което ме навежда на мисълта че нещо се размества. Нямам си и идея как действат вътрешните карета и евентуално как да ги диагностицирам.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Кога за последно си ходил при гумаджия за баланс ? Ако имаш някви вланци отпреде може някой да не е сложен правилно де дзнам. Не се пиша разбирач просто давам идеи.
- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
... абе сменял с тия нашите пътища .... и аз ги бях сменял и ходих да си купя от представителство за оригинални. След година и 35000 се появиха симптомите. Сега сложих едни плътни от Сеат-Леон купра усилени (е тресе още повече като каручка ) но вече втора година и 63000км се държат. Но да не гадаем най-добре иди да ти прегледат предницата.
А а карето винаги можеш да го смениш , пък като ти се дават пари почни от карето и давай наред. Дано решиш проблема скоро , че иде време за почивки а не за ремонти . Ай със здраве.
А а карето винаги можеш да го смениш , пък като ти се дават пари почни от карето и давай наред. Дано решиш проблема скоро , че иде време за почивки а не за ремонти . Ай със здраве.
- malkia_s
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера ми прегледаха предницата обстойно.
Десния накрайник е разбит (не издържа и 1 година) и имам лек луфт в рейката.
Иначе като се консултирах вече с майстора - всички тампони по окачването на предницата са ми сменени.
Тампоните на двигателя са в ред.
Възможно ли е от съединителя/демфера да прави мизерийте?
Десния накрайник е разбит (не издържа и 1 година) и имам лек луфт в рейката.
Иначе като се консултирах вече с майстора - всички тампони по окачването на предницата са ми сменени.
Тампоните на двигателя са в ред.
Възможно ли е от съединителя/демфера да прави мизерийте?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Допитай се до друг майстор!
Дисковете едва ли се влияят от наклона на пътя.Още по малко небалансираните гуми.
Но парите дето ще наливаш в безмислени ремонти зависят силно от наклона.Диагностицирай сам до колкото ти е възможно.Така както си тръгнал може и за помпата ГНП да те навият да ремонтираш.
Дисковете едва ли се влияят от наклона на пътя.Още по малко небалансираните гуми.
Но парите дето ще наливаш в безмислени ремонти зависят силно от наклона.Диагностицирай сам до колкото ти е възможно.Така както си тръгнал може и за помпата ГНП да те навият да ремонтираш.
Върни се в “Дизелови агрегати”