Зарядно за Газов инжекцион на голф 4 къде ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Re: Зарядно за Газов инжекцион на голф 4 къде ?

Мнениеот kiro rachnata » Пон 11 юни 2012 18:24

Не 1 а 2 часа ми отне да монтирам и направя планката която захванах най горе към купето и стегнах със болтове 8мм.от към багажника!За целта си направих шаблон от картон(сваляне на подкалника)и засега издържа тежестта на пищова и маркуча.Накрайника го развивам само когато зареждам бензин.Tова е как изглежда отвън но отвътре трябва да сваля поне капачката или подкалника но ако държиш ще намеря време!
Прикачени файлове
Изображение017.jpg
Изображение020.jpg
Изображение016.jpg
Изображение024.jpg
Изображение019.jpg

Последна промяна от kiro rachnata на Вто 12 юни 2012 11:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Пон 11 юни 2012 19:03

Киро ще съм ти благодарен братле ако пуснеш снимки :) Сигурен съм че с това ще помогнеш и на други хора ! Благодаря !

Потребителски аватар
kiro rachnata

Мнениеот kiro rachnata » Пон 11 юни 2012 20:26

Няма проблем.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Вто 12 юни 2012 19:45

Киро, много хубаво е станало :)
Да ти се намира снимка отвътре, за да я покажа на майсторите и да ми направят такава и на мен :)
Евала на такива момчета ! Не на дървени философи дето пълнят форума със спам.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Сря 13 юни 2012 10:34

muns61 написа:За да разбереш какво искам да кажа, конструирай го и си го направи сам, после кажи на колко пари оценяваш вложения труд.

Колко хора трябва да ти кажат да спреш да се изхождаш в темите им. Навсякъде критики и компетентни мнения.
Труда си го оценява на 1лв или 2лв или на колкото си иска,прави си го за себе си. Ти като си толкова велик, на колко оценяваш труда си ? И колко клиенти имаш,че постоянно пишеш във форума ?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 юни 2012 22:42

vw101 написа:
muns61 написа:За да разбереш какво искам да кажа, конструирай го и си го направи сам, после кажи на колко пари оценяваш вложения труд.

Колко хора трябва да ти кажат да спреш да се изхождаш в темите им. Навсякъде критики и компетентни мнения.
Труда си го оценява на 1лв или 2лв или на колкото си иска,прави си го за себе си. Ти като си толкова велик, на колко оценяваш труда си ? И колко клиенти имаш,че постоянно пишеш във форума ?

От този човек може да научите много!!И еб...х ти и простотията дето отиде 3 страници!!

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 17 юни 2012 8:32

rokera671 написа:
vw101 написа:

От този човек може да научите много!!И еб...х ти и простотията дето отиде 3 страници!![/quote

Кое е простотия че нещо не разбрах ? Темата или "мненията" на някои колеги ?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 юни 2012 11:26

А всъщност какво стана с планката колега?Започна ли я :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 17 юни 2012 11:44

Не мислех да пиша повече в тази тема, но за последно си казвам мнението.
Виждал съм такова изпълнение, като чаках да зареждам. Пред мен един Г4 беше съоръжен с такова зарядно и като момчето сложи пистолета да зарежда, конструкцията вътре се изкриви и после имаше разправия между собственика и бензинджиите. Като направиш сметка колко тежи пищова и маркуча, помисли за здравината на конзолата. Щото бензинджията няма да седи там и да държи, докато зареждаш.
Моето мнение е, че тази планка трябва да е поне от 2,5 мм ламарина и да е максимално здраво хваната. Под здраво имам предвид заварка, а не болтове и винтове, които е сложно на им нацелиш точното място и да не се разхлопат с течение на времето. За заварка трябва да разглобиш половината багажник, за да не изгориш нещо.
Та затова съм на мнение, че такава операция може да си я прави някой на собствената кола. В сервиз всяко нещо извън стандартните операции е сложно, иска опит и познания и се заплаща адекватно. Тъй като съм се занимавал достатъчно с нестандартни клиентски приумици, зная какво говоря. И става дума за грамотни монтажи, а не просто да е там.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 17 юни 2012 13:45

Добре, колеги реших да я сложа на ножа от страната на гърловината. Да ви кажа честно ама никак не ми харесва това. Правя го защото ми се налага да пътувам спешно за Унгария и нямам физическото време да правя планки. Има резон в това че може и да не стане много здраво с планка. Газовият инжекцион ще е Ловато, бутилката пура през целият багажник. Ще пратя баща ми да я закара на монтажа, толкова времето ми е кът . Благодаря на всички за мненията ! Бъдете здрави :)

П.П Ако някой все пак намери интелигентно решение на този казус ще го помоля да пише, за да сме полезни за другите след нас :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 17 юни 2012 14:33

По горе някой писа ,че по този начин колата няма да се вижда ,че е на газ.А верно ,че някаде вече не пускат с газови уредби.Ами стикера на задният прозорец?
Колега ,добре си го решил ,точно там му е мястото !А и не е толкова важно.Много по важно е да си доволен от разхода ,вървежа на новото гориво.Безаварийни километри! :beer

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 17 юни 2012 15:27

Да колега аз за това исках не се вижда, за да избягна тези ограничения, но май няма да стане. Благодаря за пожеланието да ти се връща :)

Потребителски аватар
kiro rachnata

Мнениеот kiro rachnata » Нед 17 юни 2012 21:00

Не е проблем да сложиш долу зарядното но не дупчи ножа а като имаш време го премести горе!Сложи зарядното до хълката за теглене!Снимките не са много добри но се вижда идеята,планките са 4мм.направих ги две за по-точно фиксиране на зарядното.
Прикачени файлове
Изображение006.jpg
Изображение013.jpg
Изображение007.jpg

Последна промяна от kiro rachnata на Вто 19 юни 2012 18:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Пон 18 юни 2012 18:38

как да не дупча !!!! scare вече е при майсторите утре :banana вечерта щяла да бъде готова !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 25 юни 2012 12:22

[quote="calidad"]Добре, колеги реших да я сложа на ножа от страната на гърловината. :)
quote]
Избери място дето не се зацапва от задната гума !!!. Зимата 2 пъти се наложи да поливанм с топла вода, че няма отваряне от натрупан лед.Единия път беше при минус 15-18 градуса и леда беше над 1,5 см дебел :horror:

Върни се в “Автогазови уредби”