Тунинг на Дизел

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
The_Overmind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тунинг на Дизел

Мнениеот The_Overmind » Вто 24 окт 2006 21:27

Колеги - искам да ви питам какви модификации може да се направят по един дизелов голф 3 (1.9 Тди 90 коня, 94 година). Как може да се извлече максимума от един дизел, може ли да удари 200 коня без да му се размаже двигателя и колко разход ще се вдигне (в момента харчи 5 комбинирано - 5.5 градско/4.5 извънградско).

Също искам само да попитам - каква е разликата между спортната скоростна кутия и обиновенната.

Също и всяка модификация какви пари изисква.

Моля, обяснявайте като на идиот :hahhihi: и благодаря предварително

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 24 окт 2006 22:18

Ами за можене може що да не може. Кой знае обаче какви суми ще са ти нужни. Аз си мисля че за тия пари е по добре да се правят такива тунинги на бензинова кола.

те тука гледам има за такива дизели тунинг части и на повечето пишат че държат без проблем до 220 коня и 1.9 дизелов мотор.
ето буталата http://shop.dieselschrauber.de/product_info.php/cPath/44/products_id/158

етого и лошото турбо
http://shop.dieselschrauber.de/product_info.php/cPath/43/products_id/156
цените на дюзите.

Останалото незнам колко ше ти трябва за настройка на електрониката скорости съединители абе.... много пара е.

Аз бих ти препоръчал да си сложиш едни дюзи 216 (има ги в тоя сайт показани) и един чип. И да си свиркаш после. ТДИто и така си върви идеално за кво са ти 200 коня :wink:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 25 окт 2006 21:51

за тези пари аз ти препоръчвам -добави ги към тези/като продадеш колата/ и си купи нещо над 150 коня.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 25 окт 2006 21:59

SMEL написа:за тези пари аз ти препоръчвам -добави ги към тези/като продадеш колата/ и си купи нещо над 150 коня.

:да:

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 30 окт 2006 17:18

по принцип на теория всичко е възможно!

обаче не знаш в какъв филм ще се набуташ. в твоят вариант е най - добре да направиш една оптимизация на софтуеъра и толкова, защото предполагам като разбереш колко неща трябва да смениш и след това какъв ще е разхода ще се откажеш директно!
имай в предвид, че карантиите на твоя мотор въобще не са предвидени за такова натоварване, което ще рече тотална подмяна на бутала, биели + дежурните лагери и сегменти. в този случай ще ти трябва и по - остър вал, които да "движи" и на по - високи обороти, а въобще не се сещам да се правят такива за дизелови мотори. след това продължаваме с друга по - голяма турбина, от там друг по - голям кулер, нови по - широки турбо пътища, други дюзи, нов съединител и т.н. и т.н. и не на последно място съвсем друга електроника, която да управлява цялата тази лудост.

и като теглиш чертата ще получиш сума надвишаваща стойността на колата ти, а в крайна сметка пак ще те подминавам като пътен знам с бензиновата ми астра.

така че слагай чипа от Богомил и се кефи на разхода, а ако все пак искаш да караш бегачка, приготви добра петцифрена сума и ми пусни едно ЛС.

Потребителски аватар
bobkata
Автомобил: Seat leon 1p
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот bobkata » Пон 30 окт 2006 20:00

колегата TDI-RS е напълно прав ....... :wink:
най-добре слагай един чип и се радваи на живота щото съм чувал
че чиповете при ТДИтата се отразяват мн добре и е мн оферта :) :wink:

Върни се в “Силов тунинг”