Passat B5 AJM ръчни скорости претрисане при потегляне

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 AJM ръчни скорости претрисане при потегляне

Мнениеот Maste-pro » Пон 02 юли 2012 18:33

Здравейте колеги,

От известно време пасатчето ми претриса при потегляне (претрисане наподобяващо на боксуване. Като пусна газта и се опитам да потегля по плавно няма ядове. Не го прави винаги, а само понякога когато сам я покарал 15-20 км. Четох доста по нета- някои са за съединител, а някои за вътрешно каре. Преди около година сменях десен маншон и майстора ми каза, че има малко луфт, но съм могъл да карам още (по негови думи). Преди две седмици сменях и другия маншон, че беше заминал и същия майстор ми вика и това каре има малко луфт ама карай. Звъня му и викам така така, претриса при потегляне: - Съединител вика. Аз пък точно обратното мисля че не е от съединителя, понеже направих тест- при 90-100 км/ч на 5та натисках рязко газта и колата си набира без излишно да вдига обороти.

Ето и теста: http://www.youtube.com/watch?v=Dej9Red8GJc.

Другото което ми направи впечатление е че това претрисане го прави повечето когато колата е загряла и когато потеглям с извит на ляво волан. НЕ ВИНАГИ а само понякога при по рязко подаване на газ или при по рязко спиране( без значение на свободна или на скорост) изпуква. Не мога да разбера от къде изпуква дали е от предницата или някъде по средата на колата. В нета съм чел че това може би е от каретата, но нямам никаква идея.

На заден ход на полу-съединител (без газ, плавничко) пък ми казват, предните гуми ми претрисали. Това пък ме кара да си мисля, че е съединител. Незнам какво да правя, ходих при няколко майстора и всички ми викат съединител, само един каза че може да е било от каретата. Всичките викат ела, диагностика "ше прайм" 45 кинта и отделно вече за поправка в зависимост от какво е?!?! Големи хиени са!

От какво може да е претрисането според вас колеги? Предстои ми и дълго пътуване, според вас мога ли да карам така ? Колата е пасатор ТДИ ПД 116 с код на двигателя AJM- ръчни скорости. :roll:

P.s това в клипа не съм аз, пуснах линка да покажа какъв тест съм правил.

Съединител и маховик от ATJ дали пасват на AJM :roll: Звънях на един магазин за авточасти да ги питам цената на комплекта и ми казаха, че имали само за ATJ. Попитах ги дали ATJ комплект пасва на AJM и ми казаха "не ви препоръчвам да купите този комплект.... незнам, не съм сигурен." :talk:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Претрисане при потегляне Passat B5 AJM ръчни скорости

Мнениеот red.devilll » Пон 02 юли 2012 23:18

Цена с ДДС: 436,50 BGN/ +35924015535

Код на двигател AJM, Необходимо време за монтаж ( в часове ) 4,60 ч.;
Диаметър ( мм ) 228 мм, Брой зъбци 23, Отделни части , виж списъка

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Вто 03 юли 2012 10:16

Това с изпукването го имам и аз. Когато спираш или потегляш се чува еднократно. Предполагам и при теб е така. Погледни си шарнирите в какво състояние са. При мен има разбити и може да е от тях. Може и от каре да е (външно, вътрешно) Относно съединителя: След продължително каране обърни внимание в интервала от 1800- 2100 оборота как се държи колата. Пример: Минаваш на 3-та предавка и поддържаш 1800 оборота. Ако има претрисане, силни вибрации, неравномерна работа на скоростната кутия или мотора то това е признак на разбиващ се маховик. Ако е маховик има няколко варианта за лечение. Установете какво е и пак пиши за да можем да дадем съвети и да те насочим както да правиш.
Поздрави

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 04 юли 2012 1:03

Колеги днеска гледах комплект съединител на LUK, цената беше нормална, обаче няколко неща ми направиха впечатление- 1. материала от който е направен диска беше много интересен! сякаш е нещо между картон и дървесина :roll: 2. Чертите по диска не бяха много дълбокии,както при дисковете на други коли и ми се стори, че е "леко използван". Диск на ТДИ не съм виждал и може би е нормално, така ли е , как мислите Вие ????? :?: А и по притискателя имаше няколко драскотини.Продавача вика "а, че това е нормално" ама все пак е една минимална заплата и се отказах от тоя комплект. Уж гаранция има една година, ама само ако го закупя заедно с маховика. Има ли начин да се разбере дали комплекта е ментак ? Къде да гледам, номера, кутия :roll: ?

Ето това е комплекта, който гледах- 3 части, без болтове ?

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Вто 17 юли 2012 13:38

Малко напредък по темата. Сменям съединителя заедно с маховика. Съединителния диск беше в добро състояние, можеше да кара още минимум година, но вече съм закупил комплект, тъй че скоростната кутия като е долу ще махам всичко. Семеринга беше свършил и него го махнах.

Болтовете на маховика сякаш някой ги е рязал :?: :!: :!: :?: :!: 4-те болта бяха сякаш прерязани, а останалите два бяха в малко по-добро състояние. Та въпроса ми е така ли трябва да са или са си заминали :talk: :roll: Ще кача и снимка.

Реших да ги заменя тях и отидох да обикалям по авто-моргите, че по магазините ми казаха само по поръчка и цяла седмица чакане. Намерих двигател от Б5 дизел ( не съм сигурен дали двигателя беше 90 или 110кс.) и свалихме маховика да видим дали болтовете са същите. Съвпаднаха и ги купих. Малко ръждиви бяха, но смятам че няма ядове.

Ето и снимка на болтовете:

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Вто 17 юли 2012 13:39

Някой може ли да помогне за снимката :oops:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 20 май 2015 11:19

Колега,какъв се оказа проблема?
Щото вчера за първи път ми направи проблем-след 200км извънградско,като влязох в София на десетия светофар-потеглям както обикновено,с плавно отпускане на съединителя-същото гадно претрисане и така 3 потегляния и паркирах...След 3часа тръгнах по къс маршрут-нямаше проблем....

Върни се в “Дизелови агрегати”