Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Мнениеот RadoShopa » Съб 19 май 2012 15:24

Здравейте.....отдааааавна не съм пускал моя тема,все гледам да намирам инфо ровейки се в многото информация из форума,но за конкретният проблем..... :roll: Ако има някой идея,да даде линк да видим ако съм пропуснал :deal

Така,колата от известно време има едно изпушване на сиво/синкав пушек в ниските обороти.....примерно-спускам баир с върната газ,идва време да подам леко и отзад облак...или пък карам с малко газ продължително време и подавайки ЛЕКО пак облак :063: Сякаш се събира,събира някъде и ХОП-всичко накуп навън!Много ме дразни,очите са ми постоянно на огледалото да следя "гъстотата" на дима и искам да разреша проблема!Самият пушек има така,резлив мирис,може би на не изгоряло гориво....!Харча на масло мисля е в норми според прочетеното (а и се кара 90% извънградско,средна скорост 120 и малко нагоре да речем)-първа смяна 1 литър на 10000,втора смяна с Castrol EDGE литър и кусур (11500km.) :roll: ......сега налях MOTUL,но явно си няма значение-изпушването е налице!Турбото съм го проверявал 2-3 пъти за луфтове....има много малък луфт на перката нагоре-надолу!Има "ремап",правен доста преди пушенето....затапен ЕГР,избушен катализатор (струва ми се от тогава е така,но не съм 100% сигурен)!С VAG-COM гледах стойностите на ПД-всички се въртят около 0.0,с малко разлики!Наскоро открихме,че пластинките,с които затапих преди ЕГР-а за изгорели.....сега сложих доста по-яка!Иначе колата си върви добре,работи чудесно,без грешки и аномалии.....само това изпушване :!:
Та някакви идеи.... :?: Турбо ли ще си отива,ПД ли,тандем помпа ли,сегменти ли,гумички.....или е нормално за почти 10 год. кола с чип,затапен ЕГР и изкъртен катализатор :beer

Последна промяна от RadoShopa на Нед 03 юни 2012 16:50, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Изпушване-Passat 131hp PD AVF engine

Мнениеот Dobromirski » Съб 19 май 2012 15:55

Ония чепчета отстрани на ЕГР-а още ли седят ? Ако да , махни ги и пробвай пак !

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 19 май 2012 16:22

ако е над 350-400хил.км мисля е нормално,виж в кулера дали имаш масло иначе може да е от гумичките на клапаните

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 19 май 2012 16:25

Хе хе Добри,махнах ги още тогава .... :oops: аз нали съм по ВиК-то и д'ет видя дупка-бия чепа :lol: Няма ги.....нещо друго ще е :roll: Освен като имаш време да мина да я умуваме-понякога ме е срам по кръстовищата к'ат изпуши "пустиняка" :mrgreen:

Предната смяна на масло отварях снадката,късият гумен маркуч на кулера-събрало се масло нямаше,даже се учудих...преди да сменя О-пръстените там с времето се беше омазнило доста по кората!Относно колко на колко хиляди е....хм,според някой признаци може би е на 230 000,но може и да е на 350-400 :roll: facepalm

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 19 май 2012 17:26

RadoShopa написа:Хе хе Добри,махнах ги още тогава .... :oops: аз нали съм по ВиК-то и д'ет видя дупка-бия чепа :lol: Няма ги.....нещо друго ще е :roll: Освен като имаш време да мина да я умуваме-понякога ме е срам по кръстовищата к'ат изпуши "пустиняка" :mrgreen:

Предната смяна на масло отварях снадката,късият гумен маркуч на кулера-събрало се масло нямаше,даже се учудих...преди да сменя О-пръстените там с времето се беше омазнило доста по кората!Относно колко на колко хиляди е....хм,според някой признаци може би е на 230 000,но може и да е на 350-400 :roll: facepalm

сервизна книжка има ли колата

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 19 май 2012 17:46

Няма ли идеи...?Значи доколкото забелязах тези неща се случват,когато колата е студена.......смених и 4-те свещи есента!Пикаеща дюза...?Добавката TDA съм я спрял от зимата,но вчера сложих при зареждането......или да търся друга по ефективна за прочистване...?

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 22 май 2012 18:33

Добре.....поставям въпроса под друга форма,щом никой не се е сблъсквал с проблем като моя пушек :wink: :
Качествена добавка за прочистване на дюзи,Помпа-дюзи и т.н.....?

Golfardo
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпушване-Vw Passat B5.5 131hp PD AVF engine!

Мнениеот Golfardo » Вто 22 май 2012 18:51

колега смени си горивния филтър и пробвай с добавка на лики моли супер адитив за дизел за да отхвърли6 нередности по горивопровода

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 03 юни 2012 16:42

Така....след прегледа с Vag-Com,а и визуално (по баири,нанадолнища,малка/голяма газ) проблема е......все още неясен :roll: Един път пуши,след това не.......после пак и така-когато им кефне :!: Горивният филтър е на 22 000 км.....!Днес сложих добавка за нафтата "BARDAHL 6 in 1" и като че ли резливият мирис отзад поизчезна......и това от малкият градски пробег,ако я изпъна надълго може и да се оправи :wink: но може и да не :roll:

В крайна сметка ще "лежа" на приказката-"Щом пуши-значи върви" scare :lol:

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 02 юли 2012 20:37

След изгореното количество гориво с добавка......пушека си го има :x Други аномалии няма,върви порядъчно добре......и май така ще го пее :bishop :beer

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 02 юли 2012 22:53

ако кажеш че и при палене разтриса мотора малко - идваш на моя проблем :). Аз в дюзите се съмнявам и скоро ще ходат на проверка, не съм решил на кой да се доверя още само. иначе цвета - същия и миризмата - много силно задушлива докато загрее кочината. Веднъж се дупих отзад нещо и като са нашмърках 2,3 пъти - после 15 мин ми са струваше че не мога си поема въздух :) (това последното не го тествай :) )

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 03 юли 2012 17:24

Аз имам същия проблем, но при мен го прави само зимата, когато е много студено и преднимно на първо палене, след това няма ядове, но пък за сметка на това си ми пуши черно в ниските обороти и съчки след 3500. :cry:

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 03 юли 2012 20:38

Ами.....не,мотора пали плавно,без никакви детонации или вибрации,върви за страх на ниски или високи,мърка си като котенце,няма значение дали е студен или топъл двигателя!За дупенето отзад-ха ха,правих го няколко пъти да "дегустирам" пушека :lol: Тази вечер взех,че разглобих маркуча от филтър към турбо да опипам перката за луфт.......ами има си,може би 0.8-0.9 от милиметъра,на ръка толкова го усещам (може и да се лъжа,но луфт ИМА)....и си мисля,че не трябва да е толкова,а и нивото на маслото не ми хареса :roll: Интересното е,че всичко това се случва при леко подаване на газта до към 2000 оборота,после се изчиства facepalm

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 03 юли 2012 22:15

И моята подмирисва и подпушва, ама си я карам и си го местя в крачола. Ослушвам се само за работа на двигателя, щом мърка като коте, не му търся кусури. Колцата все пак не е нова, пък и без катализатор пуши повече от колкото с него и не се знае кой и как я е карал преди теб, щом нямаш голям луфт и турбината не свири дразнещо, щом нямаш фрапантен разход на масло, щом колата си върви и е пъргава - Не си търси белята. Поне аз така правя иначе избора си е твой.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 31 юли 2012 8:34

Момчета....сякаш има отговор на въпроса ми,но да видим... :roll: Забелязвам нивото на маслото пада повече от нормалното,долу-горе за 2000 км. (след смяната с МОТУЛ) пробег в порядъка на 2-3 мм. надолу на щеката scare Доста е според мен,не беше така..... :!: Има ли вероятност да го "дърпа" през топлата част и изгаря...?В студената няма събрало се масло,при кулера също...!Както споменах-луфт има на перката и оста,а вече какъв е...... :roll: абе не е малък според мен :x

Та.....някой сблъсквал ли се е с това,дали заради това колата изпушва... :?: Ако е така.....рециклиране или нова турбина,цени на двата варианта....грубо? :twisted:

Върни се в “Дизелови агрегати”