Bora 1.6 16v някои въпросчета

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Bora 1.6 16v някои въпросчета

Мнениеот pav4omed » Чет 05 юли 2012 17:49

Здравейте, колеги, вече може да ви наричам така понеже от няколко дена съм горд собсвеник на VW Bora 1.6 16v heavy metal zork . Колицата много ме радва понеже е на светлинни години пред автомобила, който карах до момента. Почерпих доста полезна информация(относно двигател и скоростна кутия основно) от форума преди покупката, за да мога да направя по-добър избор(надявам се :) ). Така ето и въпросче с което не съм много наясно: ксенона. Закупих колата с ксенонови фарове, които не са заводски. Автомобила е минал ГТП в началото на годината без да са сменяни крушки и не са направили проблем на предишния собственик. Нямам представа какъв е този ксенон като качество или марка...Въпроса ми е ще имам ли проблеми с КАТ и да слагам ли халогенни лампи?
Другия въпрос е пак за фаровете. Пластмасови са и са мътни. Трябва ли да свалям целия фар, за да ги полирам или мога да сваля само "стъклото"( виждам че има някакви метални щипки, които го държат към фара)?

владислав
Автомобил: VW T Roc
Двигател: DXD TSI 2025

Re: Bora 1.6 16v някои въпросчета

Мнениеот владислав » Пет 06 юли 2012 11:06

За първият въпрос, много продължават да си карат с ксенона, не го махай за сега - щом като си има ГТП.
За вторият приятел с Пасат 5 имаше същият проблем, на автобояджия за пастиране на фаровете и после с безцветен лак, кара втора година и няма проблем - не е свалял фара, за свалянето май трябва са се свали бронята.

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Пет 06 юли 2012 13:31

Първо честита придобивка.Второ фаровете се свалят след като се демонтира бронята,защото има болтове и отдолу под нея.За да оправиш фаровете обаче не е необходимо да сваляш бронята,а само се облепя с хартиено тиксо около фара да не се надерат ламарините или пластмасата.После стъклото/плексигласа/ на фара се минава първо с водна шкурка 1000,после 1500 и накрая 2000.След като се изшкури добре фара и добие ясното се пастира и накрая по желание се пръска слой лак.Последните две процедури е желателно да ги прави специалист,или човек който разбира.

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Нед 08 юли 2012 16:15

Мерси много!

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Вто 10 юли 2012 19:48

Ето ново въпросче да не пускам др тема: а възможно ли е тоя ксенон да го махна от основните фарове и да го сложа на лупите за мъгла? Ксенон свети и на къси и на дълги, ще трябва ли да сменям крушката в такъв случай или може да се монтира някак си? А на късите и дългите да си сложа една подсилена халогенна крушка филипс или осрам, да не ме закачат от КАТ, че често пътувам по-цялата страна и ми се струва,че се ще попадна на когото не трябва?

Потребителски аватар
delian1978

Мнениеот delian1978 » Сря 11 юли 2012 13:39

Директно не можеш да го прехвърлиш този ксенон на халогените - те са с крушки Н3,а твоя ксенон е с крушки Н4 и с електомагнити и релета.Трябва да си вземеш две крушки Н3 за халогените и да ползваш само баластите на стария ксенон,но това не си заслужава.По-лесно е да си купиш нов ксенон за 45 лева и да продадеш стария за долу горе същата цена.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 11 юли 2012 13:43

pav4omed написа:Ето ново въпросче да не пускам др тема: а възможно ли е тоя ксенон да го махна от основните фарове и да го сложа на лупите за мъгла?

То за моженето - като смениш лампите ще стане, ама каква файда от тия фарове за мъгла, като им сложиш ксенон. Обърни внимание новите автомобили дали са с ксенон на фаровете за мъгла. Сигурно не е случайно там да е халогенна крушката.

Потребителски аватар
delian1978

Мнениеот delian1978 » Сря 11 юли 2012 14:55

То си има специален ксенон за халогените,който свети жълто,но е малко по-скъп.Даже колега от форума предлага такъв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”