Здарвейте, моля дайте съвет за следния проблем:
Когато колата загрее понякога лампата за маслото почва да мига. Понякога за 10 сек, понякога за 1 мин.
Със сигурност маслото си е наред, има достатъчно и този проблем е от около половин година, та щом двигателя не е блокирал досега значи няма проблем с него. Въпроса ми е, на някой друг случвало ли му се е подобно нещо? В какво може да е проблема? Някакъв датчик или? Странното е че саамо понякога става и само на загрял двигател.
ПП. Колата е 1.0 (АЕР) 98г. 6н2 с новото табло.
Лампата за маслото мига - Polo 6n2 AER
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Лампата за маслото мига - Polo 6n2 AER
Това след последната смяна на маслото ли започна?Иди да ти замерят налягането с манометър.Да не е причината в помпата?
И моята мига понякога, всъщност само два пъти се е случвало, веднъж през февруари при -21 градуса и втория път през юни, в движение при загрял двигател на 90 градуса....след като загася двигателя не светва повече, и при мен се появи след смяна на масло с Mobil Super 2000 10W40 - Lupo 1,4 16V, така и още не съм открила причината..
не, че я търся де...

- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
и аз съм имал подобен проблем. когато наближава времето за смяна на маслото при натискането на спирачката лампата за маслото премигваше. смених маслото и се оправи. на следващия път като наближи да сменям масла - пак същото. незнам. може би нещо като подсещане за смяната 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По-скоро е подсещане да си сипваш по-качествено масло, дето да устиска пробега си... 

Маслото съм го сменила преди 3000 км, и как да разбера кое е качествено като в сервиза ми казаха, че въпросното е подходящо за моята кола? И снощи пак взе да мига пущината и, и то все го прави извън града. Мига, гася...паля - не мига, тръгвам пак започва, пак гася, паля - не мига и това само два пъти, после минах 50 км без да се "обади".
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Датчик, маслена помпа
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колежке, и 10 пъти да я изгасиш все тая я. Има писано във форума "Система за ранно предупреждение" се нарича. Като цяло системата предупреждава водача, когато налягането падне под критичното за нормална работа на двигателя. Та идеята е да си предупреден навреме, че има проблем по мазителната уредба на колата. Като е възможно конкретно в някои случаи да се касае за проблемен датчик, табло и т.н.
Общо взето е хубаво да се измери налягането на хубаво загрял мотор, което значи да се покара известно време на загрял двигател, а не само да се подгрее на място до работна температура. Това дава отговор на много неща. Също така може от кофти масло да се получи, като позагрее хубаво и да стане на водица.
Общо взето е хубаво да се измери налягането на хубаво загрял мотор, което значи да се покара известно време на загрял двигател, а не само да се подгрее на място до работна температура. Това дава отговор на много неща. Също така може от кофти масло да се получи, като позагрее хубаво и да стане на водица.
- Ivo_W12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Аз имах същия проблем и общо взето това с маслото е временно решение , в смисъл и с по гъсто да се пробва то след време пак губи налягане. Най-добрия вариант е да я закараш да измерат налягането и да видат биелните лагери , като се свали картера. Датчик ме съмнява да е тъй като ако беше щеше да го прави когато му скимне не само когато загрее. Та колкото по навреме действаш толкова по добре.
Отговора е в описанието на двигателя .Иначе колата от италия ли е.Чистена ли е цетка на маслената помпа , ориентир км не по километраж ако има представа.На къси разтояния ли се кара.Има варянт маслена помпа, датчик налягане масло , табло.
Но от форума не можем да ги премерим тези работи трябва си маистор.Почини от налягане на масло после ще мислим на там.
Но от форума не можем да ги премерим тези работи трябва си маистор.Почини от налягане на масло после ще мислим на там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:25, променено общо 1 път.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
При мен го има същия проблем на 1.8 ABS.Датчиците за високото и ниското налягане са сменени с нови понеже този за високото беше омаслен.Масления филтър е Кнехт Мале.Налягането на маслото е мерено преди два дена в норми(на загрял двигател на 2000 оборота-3 бара.Имам съмнение за таблото,понеже старато се беше прецакало или по-точно му се загубиха показанията на километража.И като се замисля след смяната му почна да пищи зумера и да мига лампата,преди това не се обаждал.Последните масла от както съм сменил таблото със които съм карал са Алпин-немско и сега съм с Кастрол.Старото табло беше Мотометър а това което сложих е ВДО.Разбрах,че разлика между двете нямало освен това че били различни като платки и другото което е предавателните числа дали знаете какви са между Мотометър и Вдо.
- Cheffy
- Автомобил: Vw Polo 6n2
- Двигател: 1.4 16v
Никакъв датчик, нито маслена помпа.. всичко си ти е наред.. аз имам същия проблем, загрее на 90 градуса и зуумера изпюлква 3 4 пъти спира, остава само лампичката, а тя гасне малко след него, дори без да изгасиш колата.. майстор ми каза, че ако са отваряли таблото вътре има една платка и некво кабелче е проблемчето.. карай без да се косиш!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cheffy написа:Никакъв датчик, нито маслена помпа.. всичко си ти е наред.. аз имам същия проблем, загрее на 90 градуса и зуумера изпюлква 3 4 пъти спира, остава само лампичката, а тя гасне малко след него, дори без да изгасиш колата.. майстор ми каза, че ако са отваряли таблото вътре има една платка и некво кабелче е проблемчето.. карай без да се косиш!
А майсторите от там дето ти иде колата казват, че като ти направи това, да я продаваш по - бързо, докато не ти е светнала постоянно.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”