Фунията пред кулера е паднала 2002 VW Bora ASZ
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Фунията пред кулера е паднала 2002 VW Bora ASZ
Вчера съвсем случайно се загледах зад предна дясна решетка на бронята и гледам фунията, която насочва въздуха към кулера е паднала или е бутната,защото един от маркучите(вероятно на климатика) се е търкал в ръба и бая се е протъркал.Какви са вариантите да се махне съвсем или да се постави на мястото и(гледам в горната част си има кукички,но не виждам къде се закрепват),предполагам трябва да се сваля бронята...дали има проблем да се кара така,много ли пада повера
по този начин.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Фунията пред кулера е паднала
Имаш 20мин. работа,за да я закачиш обратно. Държи се на 3 "кукички" само.Ако я махнеш няма да се обдухва добре кулера
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Имаш 20мин. работа
действаай

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
На горния казан на кулера има 2 водача, на тях се защипват тези кукички. Отделно самата пластмаса има канали който трябва да съвпадната със самата пита на кулера. А най вероятната причина е някакво застъргване в долния край на кулера и се е отщипала долната щипка на пластмасата към кулера. Ако решиш може да действаме събота или неделя като почивам 

-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
Хъм
Наскоро си свалях бронята, но не обърнах внимание дали имам такава фуния, май при мене изобщо липсва
Продава ли се като резервна част?
Продава ли се като резервна част?- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И аз за сефте разбирам че трябва да има някаква фуния там
Ще сляза да погледна по-късно !
Вече погледнах,не видях нищо след декоративната решетка,но при мен не се вижда и такава пластмаса каквато има на снимката на колегата с бората а директно виждам половината кулер и май няма смисъл от фуния понеже той въздуха така и така точно там попада....може би това е само при борчетата ?!
Вече погледнах,не видях нищо след декоративната решетка,но при мен не се вижда и такава пластмаса каквато има на снимката на колегата с бората а директно виждам половината кулер и май няма смисъл от фуния понеже той въздуха така и така точно там попада....може би това е само при борчетата ?!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Stivi предполагам си имал и е махната,иначе замисъла е хубав на този дифузьор,въздуха от решетката директно без да се разсейва
отива на кулера и го охлажда,но забелязах конструктивен недостатък,заради който предполагам ги бутат долу или направо ги махат,както писах по-горе един от маркучите на климатика минава оттам и се търка в ръба на пластмасата при вибрациите от двигателя и пътя,като е напълно възможно да се пробие.
Ето как е при мен

вижда се как в горната си част маркуча е изяден от пластмасата,ако си слагам дифузьора на мястото,трябва да измисля нещо да се избегне това триене.
...иначе предполагам,ако фунията си е на мястото,ще има известно подобрение във вървенето на колата,особено при високи скорости.
Ето как е при мен
вижда се как в горната си част маркуча е изяден от пластмасата,ако си слагам дифузьора на мястото,трябва да измисля нещо да се избегне това триене.
...иначе предполагам,ако фунията си е на мястото,ще има известно подобрение във вървенето на колата,особено при високи скорости.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
На прав път си. Има едни гумени О-пръстени които се нахлузват около гумените маркучи с цел предотвратяване на ей такива бели. Слагаш 1-2 такива и си пушка 
Върни се в “Дизелови агрегати”