Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Някаква семи-слик гума да ми препоръчате за 16-ка 

wolff1 написа:airjohn написа:+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.
а колко км си навъртял със тях? едно от слабите места им казват че се изтърквали бързо а и не били със здрави бордове?
wolff1,точно това са впечатленията ми от Рейнспорт2.Като поведение на пътя,никви забележки,обаче след 3 сезона(около 30 000км.)свършиха.Поне половината им километри са планинско...но това важи за всички гуми с които съм карал досега,както и начина по който ги търкалям...Това което ми направи впечатление още първия сезон е ,че започнаха да ми се появяват разкъсвания от страни в основата на протектора на предните две.Следващия сезон това се случи с другите две,като ги развъртях...взех ги нови с дот същата година...

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
mindtrip написа:Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..
Добре,че ти видях поста на време!Аз карам с I3,купени чисто нови(4 бр),карани само лято,размер 185Х65Х14".Изключително съм НЕдоволен от поведението им при бързо ускорение,спиране и мокра и леко мокра пътна настилка!Имам зимни Нокиани(перфектно поведение) и понеже тези са с асиметрична шарка и се подлъгах.Изобщо не се набутвай!Чу ли-Не се набутвай!

-
- Автомобил:
- Двигател:
strqsko написа:wolff1 написа:airjohn написа:+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.
а колко км си навъртял със тях? едно от слабите места им казват че се изтърквали бързо а и не били със здрави бордове?
wolff1,точно това са впечатленията ми от Рейнспорт2.Като поведение на пътя,никви забележки,обаче след 3 сезона(около 30 000км.)свършиха.Поне половината им километри са планинско...но това важи за всички гуми с които съм карал досега,както и начина по който ги търкалям...Това което ми направи впечатление още първия сезон е ,че започнаха да ми се появяват разкъсвания от страни в основата на протектора на предните две.Следващия сезон това се случи с другите две,като ги развъртях...взех ги нови с дот същата година...
ясно, значи общо взето си е така. мерси за отговора

-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:mindtrip написа:Ясно значи Униройал-а е супер според всички, а какво ще кажете за Нокиан I3? Виждам че са малко по-евтини и имат скала от 2 до 8 по която може да разбереш колко са изтъркани.. Шарката ми харесва, както и цената за това питам.. Не видях почти никакви отзиви за тях в нета дали защото са горе-долу нов модел не знам..
Добре,че ти видях поста на време!Аз карам с I3,купени чисто нови(4 бр),карани само лято,размер 185Х65Х14".Изключително съм НЕдоволен от поведението им при бързо ускорение,спиране и мокра и леко мокра пътна настилка!Имам зимни Нокиани(перфектно поведение) и понеже тези са с асиметрична шарка и се подлъгах.Изобщо не се набутвай!Чу ли-Не се набутвай!![]()
..хмм щом казваш така няма да си купувам, тея с които съм сега също отговарят на описанието ти и искам да ги сменям, мерси за мнението.. иначе и аз имам зимни нокиан и съм много доволен от тях, за това реших че и летните им ще са хубави, въпреки че логиката е финландците да правят добри зимни и не толкова добри летни..
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
от 2 дни съм с втора ръка Pirelli P Zero Nero 225/45/17 на задния мост, тъй като любимият Continental свърши непредвидено заради 600NM на един мост и неизбежното в случая удоволствие от шофирането....уж трябваше да изкара и този сезон понеже е само на 1 година
!!! не ми се даваха 450лв в средата на сезона и затова реших да го довърша с някви гуми и да ги оставя по завоите.на пролет от Дианата SportContact5 както си му е редът.
Както и да е - ужасна работа са. Уж са меки на пипане, с мустачки и много грайфер. Незнам какъв им е случая ама имат слабо сцепление и пищат при даване на газ, което значи че не държат. Континентала се пали ама не се чува и се придвижваш напред.
Отдавам го на факта, че са стари гуми по-скоро от колкото да са лоши. Пирели малко или много правят гуми. цялата първа и втора e нормално да остават по асфалта, но на 3-та преди ако са студени да ги завърти 3-4м и намира сцепление. ако са загрети не може да ги превърти на 3-а. Сега е зле положението щях да катеря един тротоар като ги запали със 100км/ч.и тръгна с вратите!!! това си е желан ефект, но не и направо със 100км/ч...
Много е лошо като свикнеш с хубавото - в случая SportContact серията на Continental...Моят съвет - нови гуми при възможност било то и не от най-яките марки, но без китайци!!!
А за по-бързите коли - направо си е задължително да са хубави гумите. Но както добре знаем, в БГ не е точно така...

Както и да е - ужасна работа са. Уж са меки на пипане, с мустачки и много грайфер. Незнам какъв им е случая ама имат слабо сцепление и пищат при даване на газ, което значи че не държат. Континентала се пали ама не се чува и се придвижваш напред.
Отдавам го на факта, че са стари гуми по-скоро от колкото да са лоши. Пирели малко или много правят гуми. цялата първа и втора e нормално да остават по асфалта, но на 3-та преди ако са студени да ги завърти 3-4м и намира сцепление. ако са загрети не може да ги превърти на 3-а. Сега е зле положението щях да катеря един тротоар като ги запали със 100км/ч.и тръгна с вратите!!! това си е желан ефект, но не и направо със 100км/ч...
Много е лошо като свикнеш с хубавото - в случая SportContact серията на Continental...Моят съвет - нови гуми при възможност било то и не от най-яките марки, но без китайци!!!
А за по-бързите коли - направо си е задължително да са хубави гумите. Но както добре знаем, в БГ не е точно така...
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз имам ужасно лошо впечатление от пирели и никога не бих си взел такива. Според мен проблема си е в марката.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Предните ми са Мишелин но са меки 2 ра ръка са но сам доволен 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
forski написа:Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях
Абе не знам, ама пирели P6000 са пълен боклук, деформират им се ламелите на грайфера и гумите вият.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
В класация липсва Uniroyal ?!
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
dlug написа:Аз имам ужасно лошо впечатление от пирели и никога не бих си взел такива. Според мен проблема си е в марката.
Ми аз карам 3 та година с P7 и проблеми не съм имал.
Ей таквиз

ама са взети нови...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hitman0013 написа:forski написа:Май е всеобщо мнението за Пирели, доста хора се оплакват от тях
Абе не знам, ама пирели P6000 са пълен боклук, деформират им се ламелите на грайфера и гумите вият.
Взехме преди време на един френд шкода с такива гуми - с тях си беше излезнала от завода. Бяха изядени на 70-80% за 30 000км, но не виеха и нямаха проблеми

ПП: Не сте карали vredestein sporttrac 3 за да видите що е то виене... едно момче на бензиностанция ме спря да ме пита дали ми вият, щото той бил сменял лагери даже заради тях

-
- Автомобил:
- Двигател:
освен п6000, другите на пирели са добри.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”