Днес както си карам спирам на един светофар всичко нормално светва зелено тръгвам и колата почна да не иска да вдига повече от 3000 оборота и да мирише на бензин яко все едно някой цилиндър не работи едни гърмежи...проверих свещите работят,дебитомер,детонационен датчик,ламбда,стъпково моторче на инжекцията има един датчик на дросела и той работи също...филтрите са нови бензин има също! Откачих го от акумулатора не за 15 минути а за 1 час и пак...работи си на 900 оборота до 2500 си се форсира нормално и от там нататък... почва едно прекъсване.... някой да се отзове моля!
Пассат Б4 1.8 бензин не иска да вдига повече от 3000 оборота
Пассат Б4 1.8 бензин не иска да вдига повече от 3000 оборота
Здравейте имам следният проблем:
Днес както си карам спирам на един светофар всичко нормално светва зелено тръгвам и колата почна да не иска да вдига повече от 3000 оборота и да мирише на бензин яко все едно някой цилиндър не работи едни гърмежи...проверих свещите работят,дебитомер,детонационен датчик,ламбда,стъпково моторче на инжекцията има един датчик на дросела и той работи също...филтрите са нови бензин има също! Откачих го от акумулатора не за 15 минути а за 1 час и пак...работи си на 900 оборота до 2500 си се форсира нормално и от там нататък... почва едно прекъсване.... някой да се отзове моля!
)
Re: Пассат Б4 1.8 бензин нейска да вдига повече от 3000 оборота!
SLaM4o написа:проверих свещите работят,дебитомер,детонационен датчик,ламбда,стъпково моторче на инжекцията има един датчик на дрьосела и той работи също
Тия компоненти как ги разбра че работят нормално с комп или предполагаш(за свещите ясно)?
Остави го за повече от 1 час, поне 12 или го закачи "жица" да си види грешките, ако не си, изтрий ги и пробвай пак как работи.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А двигателя какъв е?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
бензиновата помпа в ред ли е може и да е пътник
Действах на принципа "проба грешка" откачам куплунзите един по един докато работи двигателя ако няма реакция свалям датчика и му замервах съпротивлението двигателя е 1.8 бензинов.
Не знам как става номера с жицата по-точно на кои пинове да я вкарам и как да разчета грешките ако може някой да ме информира ще съм му много благодарен
Относно помпата си нямам представа...
Не знам как става номера с жицата по-точно на кои пинове да я вкарам и как да разчета грешките ако може някой да ме информира ще съм му много благодарен
Относно помпата си нямам представа...
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Че е 1.8 бензин разбрахме от заглавието.
Само не разбрахме какъв е тоя В4 1.8, дето има дебитомер и детонационен датчик!
Дай код на мотора - първите 2 или 3 символа от номера на двигателя (пише го в големия талон)
Само не разбрахме какъв е тоя В4 1.8, дето има дебитомер и детонационен датчик!
Дай код на мотора - първите 2 или 3 символа от номера на двигателя (пише го в големия талон)
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пассат Б4 1.8 бензин не иска да вдига повече от 3000 оборота
Радо и аз това се зачудих с дебитомера и детонационния датчик колегата има в предвид май мотор 2Е или нещо бърка понятията дебитомер и стъпков мотор.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Колега може да си провериш системата за отвеждане на изгорелите газове.
- zdravko_1
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Мирише ми на катализатор.