Първоначално се бях спрял само на пасата. Доста пасати изгледах през този месец и мога да кажа, че Б4 не са го направили от ламарината на Б3. и си ръждясва стабилно особено задните вежди и така наречените пуканки, които стиат до 5-6см в диаметър. За това разгледах алтернативата. Голф 3 комби 98-99 година. Ръждите са далеч по малко. и сега съм пред дилема - добра алтернатива ли е голф 3. Прочетох доста теми в които за основен недостатък се споменава външния вид, който за мен е без знчеие. А като се има предвид, че основното ми каране е градско София около 200км на седмица и везните накланят накъм голфа, но още се двоумя. Ако има някой колега с преки впечатления от двете коли е добре дошъл да сподели ако има време.
Пасат B4 комби или Голф 3 комби
Пасат B4 комби или Голф 3 комби
Здравейте! Въпроса е ясен
. Колебанието е между тези 2 коли като двигателя е един 1.9 ТДИ 90 коня. Бюджета е около 3000лв.
Първоначално се бях спрял само на пасата. Доста пасати изгледах през този месец и мога да кажа, че Б4 не са го направили от ламарината на Б3. и си ръждясва стабилно особено задните вежди и така наречените пуканки, които стиат до 5-6см в диаметър. За това разгледах алтернативата. Голф 3 комби 98-99 година. Ръждите са далеч по малко. и сега съм пред дилема - добра алтернатива ли е голф 3. Прочетох доста теми в които за основен недостатък се споменава външния вид, който за мен е без знчеие. А като се има предвид, че основното ми каране е градско София около 200км на седмица и везните накланят накъм голфа, но още се двоумя. Ако има някой колега с преки впечатления от двете коли е добре дошъл да сподели ако има време.
Последна промяна от shulio на Сря 25 юли 2012 10:16, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Пасат B4 комби или Голф 3 комби
Голф 3 се спира производство през 97-ма къде ги виде тия 3-ки комбита 98-99та? Като бивш собственик на 3-ка комби мога да ти потвърдя, че и те си ръждясват особено около прозорците, най-вече под този на 5-тата врата.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Вземи по-читавото. Пасата е една идея по-голям от голфа. Останалите неща са долу горе еднакви.
едит: Ради, комбитата са произвеждат до по-късно, а последните наистина са началото на 99-та
едит: Ради, комбитата са произвеждат до по-късно, а последните наистина са началото на 99-та
radi_nrj написа:Голф 3 се спира производство през 97-ма къде ги виде тия 3-ки комбита 98-99та?
Комбито на голф 3 проверих се прави до 99 година. Освен в интернет да лъжат
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Пасатът е МНОГО по-комфортен автомобил от голфа. Защо не вземеш да покараш няколко пасата и голфа и сам да прецениш коет и пасва повече, вместо да се надяваш на субективната преценка на другите? А това, което си написал за ръждата е ... смешно.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Ауди Б4 при тия критерии 
Карах и 2-те коли и ми харесват и 2-те, за това питам за субективните мнения и патения, които всеки е имал, а ръждата - не може да не се съгласиш че Б3 не ръждясва колкото б4
Едит: Карах и такова ауди б4 и незнам как са успели толкова голяма кола отвън да я направят толкова тясна отвътре. Тя по тясна от голфа дори
Едит: Карах и такова ауди б4 и незнам как са успели толкова голяма кола отвън да я направят толкова тясна отвътре. Тя по тясна от голфа дори
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Карай повече - все ще дойде момент, когато ще разбереш коя ти пасва повече. За мен комбинацията ПасатБ4+АБФ+ГИ е оптимална като размер на колата, вървеж и разход на гориво. Ауди 80 и 100 от тези години е в пъти по-истинска кола от Голф/Пасат. Само че там 4-цилиндровият 16-клапанов мотор е малко ... не ме кефи тоя механичен инжекцион. Ако не те плаши 6-цил мотор, 100/А6(Ц4) с 2.8 е отлична комбинация.
П.С. Двигателят бил вече избран, ама кой да чете внимателно.
П.С. Двигателят бил вече избран, ама кой да чете внимателно.
Последна промяна от myrshavija на Сря 25 юли 2012 11:13, променено общо 1 път.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Мисля, че човека гони икономия, не търси състезания
Аз по-горе си написах мнението
Вземи по-читавото 

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Аз лично бих взел пасата,повечко място никога не е излишно .пп:От Скоро и аз се заглеждам по комбитата (голфове) .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз пък бих взел по-запазената от двете и тая, която е с търсеното от мен оборудване. Все пак иде реч за дърти коли, вероятно на над 300 000км и с незнаен брой собственици с неизвестна сервизна история.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
От 3 години карам Голф 3 комби 94-ти набор 1.8 ААМ 75к.с. и съм много доволен. Побира и малко и много. Още като я взех и сложих газова уредба и разхода ме учудва за комби - 7,8л. на 100км. Според мен частите за голф са една идея по евтини от пасат. Пасатът е и по-тежък от това по-голям разход. Моят голф за сега е ръждясъл само в долния край на калниците. Праговете не са помръднали. А, има и нещо друго. Повечето голфове и вентота не могат да се вдигат с крик отпред, защото ламарините са меки и се огъват лесно "лапичките". Аз лично си купих крик тип "гущер" за 50лв. и съм доволен
Успех с избора, но каквото и да избереш ще си доволен, все пак е VW 
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
И аз карам голф 3 самоче хечбег.... Карал съм на познати хора голф3 комби... Возил съм се в пассат б4... Според мене б4 е по добрия избор от към возия спрямо голфа... Голфа повече гние.... От Пассата.....
Мисля че на голфа предимството е че има по ниска поддръжка и по лесно се намират в морги...
Мисля че на голфа предимството е че има по ниска поддръжка и по лесно се намират в морги...- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Каквото изпадне запазено и на добра цена
.Аз това бих ти препоръчал.
.Аз това бих ти препоръчал.Re: Пасат B4 комби или Голф 3 комби
Хареса ми този модел на голф http://www.cars.bg/u707558 докато не забелязах, че му липсват и 2-та еърбега. Това предполага удар отпред, ама много са се постарали да го нправят явно. Иначе е италиански и човека каза, че няма ръжда никъде - направо да се замисли човек 
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”