Мигаща лампа за маслото и издаване на звук?
- alex-paynera
- Автомобил: Seat Leon 1P
- Двигател:
Re: Мигаща лампа за маслото и издаване на звук?
Колеги и аз имах същия проблем на предната ми кола(Голф3 1,8ми).Когато се караше под 2500 оборота и вътре свети,пищи...абе лудница.Набивах по малка предавка да може да качи обороти и се оправяше.Проблема ми беше че при един удар на колата отдолу се било откачило малко парче пластмаса в картера.С карането ( около 10 дена) се получиха боклуци като струшки и запушват цялата система на маслото.Накрая колата ми изобщо не качваше масло и работеше като дизел.Прочистване на системата и смяна на масло е моя съвет към колегата + профилактичен преглед на датчика на маслото. 

A някой да се е сетил, че като отвориш картера се вижда една цедка и тя може да е запушена. Напълно е възможно да е от оная цедка, или маслената помпа на 100% съм сигурен едно от двете е. Ако е от биелни лагери работата става дебела и може да остане мотора на двора , както е писал един колега в една тема тук във форума. Биелните лагери се намират на коляновия вал при голямо износване се получава луфт , но не мога да си обясня факта , как от този луфт ще има проблем смазването може би се прекъсват маслени отвори в следсвие на луфта. Единсвеното лекарство е смяна на биелните лагери(пояси) за около 400лв най малко.
Последна промяна от nikson85 на Сря 25 юли 2012 20:59, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е запушена цедката, не се влияе толкоз от температурата, а от оборотите. Вадил съм от там даже парцалче, с което някой е запушвал маслосливните канали. Като сменя гумички, да не падне някое кученце и после забравил да махне парцалчетата! 
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Когато се износят лагерите, маслото започва по-бързо да изтича през хлабината и налягането спада.nikson85 написа:Биелните лагери се намират на коляновия вал при голямо износване се получава луфт , но не мога да си обясня факта , как от този луфт ще има проблем смазването може би се прекъсват маслени отвори в следсвие на луфта.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
alex-paynera написа:Колеги и аз имах същия проблем на предната ми кола(Голф3 1,8ми).Когато се караше под 2500 оборота и вътре свети,пищи...абе лудница.Набивах по малка предавка да може да качи обороти и се оправяше.Проблема ми беше че при един удар на колата отдолу се било откачило малко парче пластмаса в картера.С карането ( около 10 дена) се получиха боклуци като струшки и запушват цялата система на маслото.Накрая колата ми изобщо не качваше масло и работеше като дизел.Прочистване на системата и смяна на масло е моя съвет към колегата + профилактичен преглед на датчика на маслото.
Колега,твоят проблем е бил съвсем различен.Аз нямам нито един от твоите признаци на запушена система.Просто колата свирна загасих я и повече не се е случвало.Забравих да споделя,че маркучите на газта ми минават точно над датчика и го натискат,та може и от тях да е.Колко му е и компа да е получил някаква грешка.Комшията има същия Голф с по-стария мотор.Вчера ми каза,че от както кара този Голф ,това му се е случвало два пъти и пак по необясними причини.Той не е вземал никакви мерки,а на колата му нищо и няма.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
То като се задълбаем ясно,че най-добре е да няма нищо.Тази лампа и този зумер са сложени да се обадят при проблем с налягането на маслото.И преди да набедим датчика или пък да продължим до следващия път е хубаво да направим един профилактичен преглед на системата.Замерване на налягането на маслото е наложително,пък после ще осъждаме парцалчета и лагери ли е проблема...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:Ха на бас, че лагерите на кол вал са олуфтовяли, а маслената помпа не е първа хубост. Съчетано с калпаво масло и висока температура...
Ха на бас,че може просто де е от клапата на масления филтър(ако е "Филтрон" още по-сигурно!) и,че без да се измери налягането подобни неща няма как да се твърдят.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
joker написа:muns61 написа:Ха на бас, че лагерите на кол вал са олуфтовяли, а маслената помпа не е първа хубост. Съчетано с калпаво масло и висока температура...
Ха на бас,че може просто де е от клапата на масления филтър(ако е "Филтрон" още по-сигурно!) и,че без да се измери налягането подобни неща няма как да се твърдят.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:muns61 написа:Ха на бас, че лагерите на кол вал са олуфтовяли, а маслената помпа не е първа хубост. Съчетано с калпаво масло и висока температура...
Я обясни, ама с илзстрация, от коя клапа на филтъра как и защо пада налягането на маслото? Обратен клапан, редукционен, или байпас?
- vit_autosofia
- Контакти:
muns61 написа:joker написа:muns61 написа:Ха на бас, че лагерите на кол вал са олуфтовяли, а маслената помпа не е първа хубост. Съчетано с калпаво масло и висока температура...
Я обясни, ама с илзстрация, от коя клапа на филтъра как и защо пада налягането на маслото? Обратен клапан, редукционен, или байпас?
Аз бих ти обяснил,ако ми кажеш значението на думата илзстрация
Работил съм доста време в фирма вносител на авточасти.Имахме един клиент който надуваше всеки един маслен филтър.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Вече два пъти минавам по същия маршрут и не е пищяло.Даже днес я напънах колкото може и всичко е точно.
Отмосно филтъра, не знам какъв е, но е 9-10лв и е син.
Отмосно филтъра, не знам какъв е, но е 9-10лв и е син.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да, в 7 без 10 вместо Ю съм натиснал З, на фонетик клавиатура са съседни. Ама я обясни за клапаните, че ми е много интересно. А тоя с надуването, човек може да надуе май около 0.2 бара, или атмосфери. С поправка 0.98, да не се хване някой за барове и атмосфери. И как точно ги надуваше, през коя дупка? Така може да се прави проба на обратен клапан, ама той не влияе на налягането на маслото.
Чакам схеми, илЮстрации!
А, сетих се още нещо! На пазара в Люлин съм виждал как клиент пробва пъпешите с почукване с пръст!
Чакам схеми, илЮстрации!
А, сетих се още нещо! На пазара в Люлин съм виждал как клиент пробва пъпешите с почукване с пръст!
- vit_autosofia
- Контакти:
muns61 написа:Да, в 7 без 10 вместо Ю съм натиснал З, на фонетик клавиатура са съседни. Ама я обясни за клапаните, че ми е много интересно. А тоя с надуването, човек може да надуе май около 0.2 бара, или атмосфери. С поправка 0.98, да не се хване някой за барове и атмосфери. И как точно ги надуваше, през коя дупка? Така може да се прави проба на обратен клапан, ама той не влияе на налягането на маслото.
Чакам схеми, илЮстрации!![]()
Маслените филтри пречистват циркулиращото моторно масло от прах, отделени при триенето метални частици, остатъци от горивния процес и сажди, осигурявайки оптимална защита на компонентите на двигателя.
Възвратният клапан предотвратява изпразването на филтъра от масло след спиране на двигателя и осигурява бързо покачване на налягането и незабавно задействане на мазилната уредба при стартиране.
Байпас-клапан
За осигуряване на непрекъснатото подаване на масло към двигателя при ниски външни температури, филтърът трябва да се справи със сгъстяващото се в такива условия масло. Проблемът се решава чрез байпас-клапан, който се отваря при определено съотношение на наляганията в системата и позволява на маслото да постъпва в двигателя без да преминава през филтъра. В този момент компонентите на двигателя могат да влязат в контакт с известно количество замърсявания, но вредата от това е по-малка, отколкото при евентуално прекъсване на подаването на масло и
свързаното с него прекъсване на мазането и охлаждането на триещите се повърхности.
Илстрация:

Опитваш се да ми докажеш нещо или?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Чакам да покажеш на шарената картинка от кой клапан може да падне налягането. Въпросът е за това.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Азз пък като гледам на тая картинка как е нарисуван пътя на маслото,не ми става ясно тоя байпас клапан кво точно пуска?Ако беше нарисувано маслото че отива първо до дъното на филтъра и от там се разпределя-да.Ама то как минава през средата,а клапана е в дъното?Да не се окаже,че такива джаджи в нашите филтри няма?
При всички случои се мери налягането първо,а как филтъра му влияе-не знам.
При всички случои се мери налягането първо,а как филтъра му влияе-не знам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”