Дайте идея, за една баня.... :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дайте идея, за една баня.... :)

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 11:43

Колеги изправен съм пред проблем... Искам да си построя баня в една стая... Проблема е, не знам какво да използвам като дъно за банята.. Долния етаж също е наш и не ми се иска да има петна и течове по тавана постоянно.. :roll:

Има ли готови дъна за бани примерно 1.5 на 1.6 метра и ако има трябва ми да е със необходимите дупки за тоалетни, мивки, сифони..
Ако се сещате за други по читави начини, за да изолирам добре пода от влага ще съм ви благодарен ако ми кажете... :)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Re: Дайте идея, за една баня.... :)

Мнениеот Geleto » Пон 30 окт 2006 12:02

Spectre написа:Колеги изправен съм пред проблем... Искам да си построя баня в една стая... Проблема е, не знам какво да използвам като дъно за банята.. Долния етаж също е наш и не ми се иска да има петна и течове по тавана постоянно.. :roll:

Има ли готови дъна за бани примерно 1.5 на 1.6 метра и ако има трябва ми да е със необходимите дупки за тоалетни, мивки, сифони..
Ако се сещате за други по читави начини, за да изолирам добре пода от влага ще съм ви благодарен ако ми кажете... :)

На 1.5 на 1.6 ми е много чудно как ще събереш баня, тоалетна и мивка :shock . Ако е само за баня можеш да си вземеш душ кабина. А изолации сега има каквито искаш!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 12:09

Замазка с наклон и сифон за оттичане ,а под нея прегъната хидроизолация+душ кабина.Саветвам те за 1.5 на 1.6 да не хвърляш пари ядове и вероятни мъки след гова.+това ти трябва прекарване на водопровод и канал и място за бойлер.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 12:18

Ми просто стаята не е голяма 4 на 4 метра е, пък наистина искам да направя баня там.. А и да ви кажа и на мен ми се струваше доста малка но се получава съвсем прилична.. Няма да има място да се прави туй онуй... mhihi Но пък да се изкъпе човек ще става.. Не искам да разчитам само на плочките като изолация от водата..

Замазка с наклон и сифон за оттичане ,а под нея прегъната хидроизолация

Това е един от вариантитер, за който си мислех...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 12:39

Ми то това май е единствения реален.Двоен под няма да те спаси от теч най-много да го забави няколко дена.Трябва да внимаваш и какви тръби слагаш и къв майстор ги слага.Има предвид че минимална душ кабина е 90/90 въпреки че по магазините може да намериш и 80/80 и че в нея се влиза по диагонал.Оста на кенефа трябва да е на 35 от душ кабината и на 45 от стената.Предвиди място и за инсталациите защото понякога изяждат доста ценни 10-15 см.Мислил ли си всъщност от каде ще прекараш вода и канал?Преградните стени също ще ти отнемат минимум 15 см.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 12:59

Rabbit_TDI написа:Ми то това май е единствения реален.Двоен под няма да те спаси от теч най-много да го забави няколко дена.Трябва да внимаваш и какви тръби слагаш и къв майстор ги слага.Има предвид че минимална душ кабина е 90/90 въпреки че по магазините може да намериш и 80/80 и че в нея се влиза по диагонал.Оста на кенефа трябва да е на 35 от душ кабината и на 45 от стената.Предвиди място и за инсталациите защото понякога изяждат доста ценни 10-15 см.Мислил ли си всъщност от каде ще прекараш вода и канал?Преградните стени също ще ти отнемат минимум 15 см.

Значи цялата инсталация ще си я правя сам, с помоща на баща ми..И друг път сме правили тръби и водопроводи.. :twisted: Ще си изпипам всичко.. :) Иначе тръбите минават точно от другата страна на стената на бъдещата баня.. И топла вода ще мога да вкарам и сифони, абе всичко, само трябва да избера най-сполучливата изолация, за да не тече.. долу в другата стая.. :013:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 14:19

Еми зимаш битумна хидроизолация за покрив.Праиш замазка,слагаш изолацията като я подгъваш по ъглите за да стане като корито и на местата за канализацията облепяш допълнително около дупките-за да стане като "малък леген.Пак замазка за наклон.Слагаш плочки и хубави сифони.И за всеки случеи душ корито и си готов :lol:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 14:40

Лошото е, че трябва да се съобразявам и с височината.. :gruebel , защото в ъгъла в който ще бъде баничката.. е високо към 2.2 - 2.3 някъде.. :? За да направя сифон ми трябват около 10 - 15 см. някъде.. Абе голяма лудница е, ама ще се оправя... :)

Последна промяна от Spectre™ на Пон 30 окт 2006 14:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 30 окт 2006 14:40

Душ кабина няма ли да ти свърши работа.. също така за да не се загрозява много стаята можеш да направиш преградните стени от стъкло с матирана повърхност ;).

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 14:59

Muncho написа:Душ кабина няма ли да ти свърши работа.. също така за да не се загрозява много стаята можеш да направиш преградните стени от стъкло с матирана повърхност ;).

Мислех си за душ кабина ама.. първо са много съкъпи, после, че тези дет ги гледах бяха с ПВЦ дъно. Уж било здраво, подсилено ама кат стъпих върху него и започна да се огъва.., да скърца, отделно ми казаха, че пожълтявали след време... А и най големия ми проблем трябва ми и дупка за тоалетна... :WC

А иначе си го мислех за ония стъклени плочи.. Много са готини ама струват към 10 лв парчето... Дори за тая мъничка баня ще ми трябват адски много... :( и излиза доста скъпо.., та затова с тухлички единички ще си я изидам.. :?

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 15:04

Ето едно набързо импровизирано планче... малко е грозно и непропорционално ама сега не мога много да се задълбавам в чертане...
Изображение

Иначе за тези плочки говориш нали...
Изображение

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 30 окт 2006 15:17

Не стъклени тухли... ами направо голяма стъклена плоскост.. някои душ кабини са с такива стени.. и можеш например да поставиш някакво ефектно приглушено осветление зад тях, така че когато си в стаята бяната ти да "сияе" в синьо, зелено или какъвто цвят си искаш... иначе де да знам.. на мен лично ми се струва малко грозно както ти е стаята и единият ъгъл да влиза навътре :)...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 30 окт 2006 15:26

Проблема е , че влагата ще влиза едва ли не директно в стаята ми.., доста са им тънки стклата.. :( Обикновенно душ кабините са в някаква малко по-голяма стая... Трябва да е нещо малко по дебело и плътно което да изолира малко или повече.. :dontknow: Последното със стъкрените тухли ме кефи.. ама не знам дали ще успея да ги купя наведнъж..

и можеш например да поставиш някакво ефектно приглушено осветление зад тях, така че когато си в стаята бяната ти да "сияе" в синьо, зелено или какъвто цвят си искаш

Това е много готина идея и ме изкефи, може да я приложа... :applause:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 30 окт 2006 18:24

със стъклените тухли ще се видиш в пари.За преградни стени можеш да използваш влагоустойчив гипсокартон със съответната конструкция.Евтино бързо и чисто

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 окт 2006 18:25

Имай предвид че стаята ти по този начин ще стане като хотелска стая.Решението с прозрачната баня и светлината е убийствено ,но това се прави при доста обширни и богати жилища.Мисля че в твоя случей изпитаните тухлички са най-добрия вариант.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”