болести...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

болести...

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 04 фев 2005 22:28

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 04 фев 2005 22:42

Мемфисе много съжалявам за приятеля ти.
Лошото е че хората не обръщат внимание на такива неща докато не им дойде до главата, а в някой случай е вече късно.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 05 фев 2005 0:23

Искренни съболезнования!
За съжаление се случват и нелогични неща.

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Съб 05 фев 2005 1:41

Съжалявам за приятеля ти.
Съболезнования и от мен.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 05 фев 2005 18:48

Хора какво става вчера почина едно момиче на 19г днес и бях на погребение- и за нея казаха че е менингит а в понеделник я водихме на лекар и той каза че не е менингит ден по късно и стана зле и я приеха по спешност в болница и вчера почина и това не е единствен случай а медиите мълчат!!!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 05 фев 2005 18:53

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 05 фев 2005 19:29

Момчета, момчета... Коментирате неща, с които не сте запознати. Човешкият организъм и медицината не са като колите - като усетиш, че нещо не е в ред да го спреш, да помислиш, да му смениш някой чарк, пак да го пробваш и т.н. А някои състояния и болести могат да се развият за минути. Менингитът е коварна болест, трудно се хваща, иска време за изследвания, за да бъде сигурен човек... Нещата не винаги са елементарни!!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 05 фев 2005 20:32

Та нали за това са лекари ако не могат да диагностицират една болест за 2дни какво правят там да затворят болниците и да знаем че няма лекари

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Нед 06 фев 2005 10:27

Vladko, виждам, че под името ти пише "разбирач", но явно става дума за друга област - не за медицината. Тук става дума за жив организъм, в който процесите могат да протичат и променят за минути. Причинителите, развитието и симптомите на заболяванията също са динамично променящи се, в сравнение с преди няколко години например. Човек не е парче желязо или дърво, че ако не се получи детайла, хвърляш заготовката и взимаш друга. Лекарят не може да си позволи да прави експерименти!! Има и много "черни овце", съгласен съм. Ако някой "майстор" ти прецака колата, не го критикуваш толкова остро, просто отиваш в друг сервиз, нали? И не искаш да затворят всички сервизи....

Потребителски аватар
Pia kato zmei
Автомобил:
Двигател:

Болести

Мнениеот Pia kato zmei » Нед 06 фев 2005 10:57

leavon написа:Vladko, виждам, че под името ти пише "разбирач", но явно става дума за друга област - не за медицината. Тук става дума за жив организъм, в който процесите могат да протичат и променят за минути. Причинителите, развитието и симптомите на заболяванията също са динамично променящи се, в сравнение с преди няколко години например. Човек не е парче желязо или дърво, че ако не се получи детайла, хвърляш заготовката и взимаш друга. Лекарят не може да си позволи да прави експерименти!! Има и много "черни овце", съгласен съм. Ако някой "майстор" ти прецака колата, не го критикуваш толкова остро, просто отиваш в друг сервиз, нали? И не искаш да затворят всички сервизи....

Добре де, може и да не е разбирач lupe по темата но е прав за лекарите. На един мой приятел с една година по - малък от мен ( 29г ) и с който сме отраснали от деца, миналата година му откриха рак на дебелото черво и к'во :dontknow: мислите направиха лекарите ? Лекуваха ли го ? Да ама не, оперираха го веднъж и след това като наближи срока за втората операция ( след химиотерапията ) почнаха да се ебават с него - почнаха да му искат ебати парите само за да му насрочат операция, а той просто нямаше откъде да ги вземе въпреки че аз и още един двама по близки негови приятели предложихме да му помогнем ( колкото и да ни се искаше не можахме да съберем 1500 евро ). И к'во стана, на 25 или 26 януари тази година го погребахме. Така че лекарите да го д...т. Аз само се надявам да не се разболявам.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Нед 06 фев 2005 12:33

Съгласен съм! Пак припомням приказката за стадото и черните овце... Няма оправдание за искане на пари срещу свършване на работа, която влиза в задълженията. Не е оправдание и недостатъчно високия финансов стандарт на лекарите. Сигурно има хиляди такива примери, за което вина имат и пациентите с тяхното мълчание, но не всички заслужават да бъдат под същия знаменател...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 06 фев 2005 14:11

първо искам да кажа че съжалявам за младите хора които са си заминали така нелепо
и да поясня болеста е виросна пневмония
питах вуйчо ми който е на скенера в пирогов
и той каза че пневмонията не може да се хване със слушалки а само
на рентген или скенер и затова се бърка с настинка и ако не се обърне
внимание се образували топчета в белите дробове които се пукат и от там
насетне няма спасение
затова винаги дори и при леки симптоми си правете снимки!!
той също каза че последните имало ужасно много хора с тази болест
и че направи е откачил в пирогов толкова много млади хора са минали
не бил на себе си (такова нещо за пръв път виждал)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 06 фев 2005 16:42

Според мен медиите трябва да разгласят тези неща за да не са хората в неведение и да разберат сериозноста на нещата и да знаят как да процедират при първ симптоми както и какви са симптомите.

Потребителски аватар
Pia kato zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pia kato zmei » Нед 06 фев 2005 18:47

DragoCL написа:първо искам да кажа че съжалявам за младите хора които са си заминали така нелепо
насетне няма спасение

Абе не знам ама вуйчо ти като работи на скенера в пирогов съм почти сигурен че ако работи като другите там че скоро може би ще си купи ХАМЪР. И най важното ще може да го изхранва ( миналата година, не знам дали е бил вуйчо ти ( може би не е бил той ), но един мъж ми взе "само" 100 лева за да ми сканира врата ), въпреки че съм здравноосигурен и бях с направление. Егати системата !!!

Потребителски аватар
Pia kato zmei
Автомобил:
Двигател:

Болести

Мнениеот Pia kato zmei » Нед 06 фев 2005 18:48

DragoCL написа:първо искам да кажа че съжалявам за младите хора които са си заминали така нелепо
насетне няма спасение

Абе не знам ама вуйчо ти като работи на скенера в пирогов съм почти сигурен че ако работи като другите там че скоро може би ще си купи ХАМЪР. И най важното ще може да го изхранва ( миналата година, не знам дали е бил вуйчо ти ( може би не е бил той ), но един мъж ми взе "само" 100 лева за да ми сканира врата ), въпреки че съм здравноосигурен и бях с направление. Егати системата !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”