Историята е следната: На връщане от планината (Родопи) карам по магистралата Пловдив-СтЗагора с добра средна скорост (около 130-140):), след изминаването на около 70км така, взех да усещам едно придърпване когато превиша 120км/ч , т.е. на около 3000мин-1. Това придърпване е подобно на прословутото при запиране на ел. магн задвижка в ГНП, т.е. "помпата е за чистене"
След "слизане" от магистралата, пресичане на Стара планина и т.нат повече не усетих това явление
Преди тръгване са сменени масло,масл. филтър, въздушен филтър и горивен, но това клапнче не съм го сменял. Колата не прегрява като цяло, държи си 90 градуса +/- 2-3 .
Моля някой да сподели опит свързан с това клапанче, на каква температура отваря, и въобще опит свързан с проблема.
.
, а после проблемът изчезна. На 99,9% съм сигурен, че нямам регистрирана грешка, колата не ми е "забивала", както става при "пренадуване", маркучите ги смених напълно профилактично, просто взех 5-6м маркуч и посмених тук-таме. Просто двигателя "преритва" когато както казах по-горе наближа 3000 мин-1. След това по прохода Хаин Боаз, където позволява също качвах около и над 3000 оборота (не на 5-та естествено
) и нямаше никакъв проблем.
Оказа се фабричен дефект- не пуща нафта към ГНП-то . Купи си качествен филтър . А това за клапанчето - то на него мисля има биметална пластинка , като мине определен градус- "затваря" кръга през филтъра ,рядко дефектира , там има и о-пръстен ( където е гнездото му) понякога "тегли" въздух оттам .
.