Странене шум при палене
Странене шум при палене
Въпросчето ми е отностно паленито на Голф 4 AHW...проблема ми е следният...когато врътна клюцча на старте колицата си пали като кибрит..и веднага след зазецепването се чува някакав станен шум от към стартера мисля..не сам сигурен от къде идва това...шума наподобява все едно залепва нешто..да ме пощават по осветените на тази тема за тапото ми обяснение нямам си много напредстава от това...но този шум е много дразнещ....ако някои има идеи ква е болежката ще сам много благодарен..благодаря предварително!!!!
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странене шум при палене
най-често - бендикс...
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах дразнеш шум след палене, разбира се колата ми е далеч по-стара от твоята. По скоро бих го описал шума не като залепване, а като изстъргване - нещо такова. Та беше едната втулка на стартера ли на бендикса ли не запомних, заминала. След смяната и проблема изчезна. Много ме дразнеше
Нямам представа при г4 обаче как са нещата със стартери и т.н. нека който има опит да каже.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Аз имах дразнеш шум след палене, разбира се колата ми е далеч по-стара от твоята. По скоро бих го описал шума не като залепване, а като изстъргване - нещо такова. Та беше едната втулка на стартера ли на бендикса ли не запомних, заминала. След смяната и проблема изчезна. Много ме дразнешеНямам представа при г4 обаче как са нещата със стартери и т.н. нека който има опит да каже.
освен да допълня че стартера от G3 става на G4 ....
- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам същия проблем!!! При палене (на студен двг) се чува някъв гаден (стържещ) звук. И сега като застудя започна да става по-зле.
Въпроса ми е дали е възможно от това да пали по-трудно колата? Защото запалва чак на третото завъртане. Първите едно-две само захапва и гасне. На третия път пали и заспива...
То по-горе сте си написали, но все пак... как точно да се разбере дали е втулка или онова другото чудо - бендикс или там квото е:)
P.S Колко $ горе-долу излиза ремонта?
Въпроса ми е дали е възможно от това да пали по-трудно колата? Защото запалва чак на третото завъртане. Първите едно-две само захапва и гасне. На третия път пали и заспива...

То по-горе сте си написали, но все пак... как точно да се разбере дали е втулка или онова другото чудо - бендикс или там квото е:)

P.S Колко $ горе-долу излиза ремонта?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”