хайде пак в VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Сря 01 ное 2006 14:47

chefito написа:Страхотен автомобил. Все още ми е само мечта. Честито Колега!!! Много добър избор за автомобил си направил. Интересува ме какви са привилегиите от това че е 6+1 от към данъци. Възможности да се регне на фирма и ТН,....

п.с. Кой е филма?

колата ми е служебна, така че за съжаление не съм запознат със финансовите детайли - ама мога да подпитам ако се налага. откъм седалки е готино, защото могат да се местят/свалят и колата варира от двуместна до 7 местна :shock може и фризер да качиш ако се ти потрябва...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 14:58

Не е нужно да питаш....не е нищо спешно....просто след време ще се наложи закупуване на автомобил и се чудих ако е чисто нов и е 6+1 дали имам някакви възможности за взимане на ДДС и подобни възможности позволени от закона....

Потребителски аватар
N0rdisk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N0rdisk » Сря 01 ное 2006 15:23

chefito написа:Не е нужно да питаш....не е нищо спешно....просто след време ще се наложи закупуване на автомобил и се чудих ако е чисто нов и е 6+1 дали имам някакви възможности за взимане на ДДС и подобни възможности позволени от закона....

Това че ще си вземеш ДДС /Ако фирмата ти е регистрирана по ДДС/е ясно обаче не мен не ми е ясно след това бензин, части масти гуми дали си взимаш 20 % от тези разходи щото ако е така супер Изображение
Дето се вика дизела да ти идва на 1.35 примерно

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 ное 2006 15:35

Честита нова кола, нова и служебна пък и фау ве е това е най-добрия избор :lol:
Успех в експлоатацията

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 15:47

N0rdisk написа:
chefito написа:...........

Тая надежди някой да ме светне за всички тези неща....дано някой се включи и да даде информация за невежите...

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Сря 01 ное 2006 20:39

първо - за 6+1 : да, прибираш ДДС-то, но ако е лизингова това става на вноски, всеки месец лизингодателя ти издава ДДС фактура и си прибираш само тази част, която е по фактура. другата възможност е, че ако ползва ДДС кредит, счетоводно ти се признават разходите по автомобила, тоест сваляш от облагаемата печалба за ремонти и т.н. тегленето наведнъж на ДДС при лизингов автомобил трябва да го обсъдиш с банката, която ще ти направи схемата, има тази възможност, но има и някои недостатъци - дотук са ми познанията по темата.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”