VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резервоар?
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резервоар?
Здравейте,
Подхванал съм един диалог с регионалния мениджър на OMV във връзка с това, как са ми наляли 50 литра по касова бележка в 45 литровия резервоар на Полото. Полото е VW Polo III, Typ 6N 1.0 (бензин) с 45 литра резервоар по книжката на колата.
При зарежданено беше на ръба на резервата (5-6 литра).
Може ли някакво мнение за това дали е възможно наистина да са сипали 50л. Съшо така някой може ли да ми предложи място в София, в което да ми замерят резервоара точно? Във VW сервизите правят ли го и колко струва?
Благодаря предварително,
Иво
Подхванал съм един диалог с регионалния мениджър на OMV във връзка с това, как са ми наляли 50 литра по касова бележка в 45 литровия резервоар на Полото. Полото е VW Polo III, Typ 6N 1.0 (бензин) с 45 литра резервоар по книжката на колата.
При зарежданено беше на ръба на резервата (5-6 литра).
Може ли някакво мнение за това дали е възможно наистина да са сипали 50л. Съшо така някой може ли да ми предложи място в София, в което да ми замерят резервоара точно? Във VW сервизите правят ли го и колко струва?
Благодаря предварително,
Иво
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резервоар?
то е ясно че има бензиностанции дето цакат в количеството,просто си намери бензиностанция в която имаш доверие
принципно резервоарите са по големи от колкото са в книжките с няколко литра2-3
най точно може да разбереш като ти свърши бензина и заредиш догоре-да почне да прелива буквално
а ти колко си имал ориентировъчно като отиде да зареждаш ?в резервата или?
принципно резервоарите са по големи от колкото са в книжките с няколко литра2-3
най точно може да разбереш като ти свърши бензина и заредиш догоре-да почне да прелива буквално
а ти колко си имал ориентировъчно като отиде да зареждаш ?в резервата или?
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Когато се напълни резервоара има една джаджа близо до капачката и като се натисне побира поне над 5 литра още. 
На това му викат оригване, до колкото знам..

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Toва е пространството за обезвъздушаване на резервоара! Не се препоръчва обаче да се пълни и там,понеже горивото се разширява от топлината и може да излезе извън резервоара,ако го напълниш дотам на топло време... Не знам за какво оригване говориш,това да не е бебе,да го оригваш???
В моето 6н никога не съм успявал да събера повече от 41-42 литра. На поло класик обаче ме интересува колко е резервоара? По книга го дават 45 литра,обаче не може да е толкова след като миналия път сипах близо 50 а лампата не беше светнала още...

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Взимаш туба от 10 литра и я пълниш така може да видиш дали им мери правилно 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
BLADE8209 написа:Взимаш туба от 10 литра и я пълниш така може да видиш дали им мери правилно
Това да не е чешма да си пълниш туби? На всяка бензиностанция има съд, с който можете да видите реалното количество гориво, който съд е проверен от съответната инстанция. Същият този съд се предполага, че е по-точен от всяка една туба произведена в някоя си фабрика за мин.вода, примерно. Освен това би ли споделил къде според теб е белязката на 10-ят литър в една пластмасова туба за минерална вода, че ми е интересно да науча.
Дано някой да не е останал с грешно впечатление, че съм на страната на тези, дето ни цакат, но просто това не е начинът. Най-добрият начин е - спираш да зареждаш оттам и толкоз. Просто търсиш място, където те цакат най-малко

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз заредих 45л. на омв без да свети лампата. Зареждам само на Шел и не съм имал такъв случай. Поло 6н 98година.
Здравейте.На старото ми поло събираше точно 40 литра двигател 1.0 86 год.А на това модел 98 год.1.4 мисля,че събира 60 литра.
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Че въобще има ли Поло с шейсетлитров резервоар по документи?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
uomoto написа:Когато се напълни резервоара има една джаджа близо до капачката и като се натисне побира поне над 5 литра още.
Точно така,спокойно си събира 50 литра и повече.Колегата да не се занимава с глупости -100 % ще събере 50 литра и ще трябва да си плати за пробата на ОМВ.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако му се занимава на колегата, може да направи следният експеримент! Точиш сегашното гориво, в няколко туби, и оставаш някой литър колкото да отидеш до друга бензиностанция, и пак пълниш до горе и ще видиш коя от бензиностанциите лъже, само да не се окаже, че тия са ти сипали 55 литра 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
принципно на моето поло бензиномера е мега-точен,примерно показва на 10 литра в наличност,отивам в лук-а и пълня догоре и сипвам 30-30.5 литра и пистолета изключва и стрелката си отива на макс-а 40 литра,ама имам един бензин дето е с малко дизел вътре и така след като напълних догоре на бензиностанцията си долях още 7 литра , а можеше и още ама спрях че да остане малко въздух за разширение
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Я обясни пак

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,
Дали може някой да ми каже дали в сервизите на VW могат да ми замерят резервоара?
Знам че може тук може много да се спори - как мамят бензиностанциите, как полото ми събира 50 литра и т.н. Аз обаче съм навит да се занимавам (с факти), просто не знам къде да отида да се измеря преди да си продължа диалога с ОМВ.
Благодаря ви за информацията!
Дали може някой да ми каже дали в сервизите на VW могат да ми замерят резервоара?
Знам че може тук може много да се спори - как мамят бензиностанциите, как полото ми събира 50 литра и т.н. Аз обаче съм навит да се занимавам (с факти), просто не знам къде да отида да се измеря преди да си продължа диалога с ОМВ.
Благодаря ви за информацията!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Polo 86c събира 45л до капачката, води се 40 литров по принцип
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”