Странен проблем с голф 3 1.6 моно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
djoshi
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с голф 3 1.6 моно

Мнениеот djoshi » Пон 03 сеп 2012 19:56

Здравейте колеги имам странен проблем с въпросния голф,проблема се появи още преди 3-4 месеца но понеже го правеше за момент и се оправяше,несъм обръщал много внимание а и време нямах докато колата не каза STOP.Проблема е следния както си карам колата започва да прекъсва ужасно много все едно,че центровката се губи и угасва,след като поизстине паля и карам до следващия път,а той може да е на следващия ден или след седмица.Всичките ми подозрения се насочиха към така известния ДАТЧИК НА ХОЛ.Да но когата колата окончателно спря,пали работи нормално 5-10 секунди и почва едно лудо прекъсване и изгасва.Започнах да търся причината докато не чух много страно "чаткане" в делкото,въпросното чаткане се оказа преискряване в делкото без причина,това става когато запаля колата след това поработва малко както изписах по горе угасва и както е на контакт в делкото се чуват искри,изкарах буксата на датчика на хол в който се съмнявах много но изкрите не спираха,спираха след около минута и така всеки път.Когато изкарам буксата на бобината и искрите спират интересно ми е след като е откачен датчика на хол кой подава управление на бобината.Сега се самнявам за комутатор ама ако някой се е зблъсквал с такъв проблем,или по компетентните колеги нека да помогнат,че вече от седмица сам без кола

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

pyzda
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем с голф 3 1.6 моно

Мнениеот pyzda » Пон 03 сеп 2012 20:01

Аз имах подобен проблем на абу 1,6 моно и колата така ми спря и ми се оказа семеринг и ми омасляваше делкото и направо спираше,

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Пон 03 сеп 2012 20:02

Делкото е чисто няма грам масло,и моя двигател е с код АБУ

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 03 сеп 2012 20:11

А делкото в добро състояние ли е?Смисъл палец,капачка.Ако са о.к. значи бубината нещо се е побъркала и си дава искри когато си иска,но щом казваш че още една минута продължава значи остава под напрежение от някъде.
По принцип е вързана след контакт и след вадене на ключа тока и спира,явно от някъде другаде дърпа ток?

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Пон 03 сеп 2012 20:18

Колега,продолжава да дава искри когато угасне нали си остава на контакт,като изключа контакта спира да преискрява.делкото и палеца са като нови на 3-4 хиляди километра,нямат износено и прегоряло

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 03 сеп 2012 20:32

Аха.Ясно,помислих,че след като извадиш ключа продължава да го прави.Явно бобината е свършила.Пробвай с друга дали ще го прави пак :да:

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 04 сеп 2012 1:18

ако искаш пусни един поглед на свещите и ако можеш помоли някой съсед за кабелите за свещи временно.
а не си писал на бензин ли го прави това?

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Вто 04 сеп 2012 20:49

Кога кабелите и свещите са сменени преди 3-4 хил.километра с капачката на делкото и палеца,по скоро се касае за някакъв друг проблем.доколкото си го обеснявам имам управление на бобината без причина

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 05 сеп 2012 15:54

Бобина пробваи с друга,климоред пак пробваи :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”