Съвет при покупка на голфи
- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет при покупка на голфи
Колеги до няколко дена се разделям с печката и ми предстои покупка на голф 4 1.6 8V 101 кончета. Абсолютно нищо незнам за този мотор и ви моля ако имате някакви наблюдения да ги споделите / недостатъци , слаби места . / Благодаря ви предварително 

- Jeka
- Автомобил: Passat B5 Variant
- Двигател: AJM++
- Контакти:
Re: Съвет при покупка на голфи
До колкото знам слабите места са им скоростните кутии. Не знам колко е вярно, но всеки така разправя. Дори и тука по някой теми го четох защото и на мен май ми предстой покупка на Голф мкIV 

- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ще имаш доста неприяттни изненади при тази подмяна и от страна на:
1.Пъргавина.
2.Цени на части.
3.Разход на гориво.
Аз не бих слязъл от "печка" па макар и AAZ за да се кача точно на 1.6 бензин...
1.Пъргавина.
2.Цени на части.
3.Разход на гориво.
Аз не бих слязъл от "печка" па макар и AAZ за да се кача точно на 1.6 бензин...
- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
значи наскоро карах SR от към пъргавина съм доста доволен вярно е 1.6 е но си е 101 коня , AAZ е 75 , разхода градско си е като на всяка бензинова кола 8/9 / моя дизел гори 7/8/ .. впечатли ме не толкова точно този двигател а просто съм намерил читав екземпляр . И самия комфорт все пак е доста по различен между мк3 и мк4 и от към возия и интериор най вече. Най вече искам да събера информация за двигателя , защото когато си купувах AAZ- преди години го взех без да прочета абсолютно нищичко и така ми се случи случката /след 3 месеца сменях колянов вал и клапани /
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
_Impuls_ написа:значи наскоро карах SR от към пъргавина съм доста доволен вярно е 1.6 е но си е 101 коня , AAZ е 75 , разхода градско си е като на всяка бензинова кола 8/9 / моя дизел гори 7/8/ .. впечатли ме не толкова точно този двигател а просто съм намерил читав екземпляр . И самия комфорт все пак е доста по различен между мк3 и мк4 и от към возия и интериор най вече. Най вече искам да събера информация за двигателя , защото когато си купувах AAZ- преди години го взех без да прочета абсолютно нищичко и така ми се случи случката /след 3 месеца сменях колянов вал и клапани /
Не очаквай такъв разход за този ДВГ!А твоят дизел за да гори 7-8/100 значи наистина нещо не е наред(вероятно и затова SR-aти изглежда пъргав и мощен) и си е за продан...Апропо,виж въртящия момент на SR-a (макар и 101 к.с.) и на AAZ -макар и 75 к.с....Имаш 140 нм при 3500 об за бензина срещу 150 нм при 2400 об за дизела ....изводите си ги прави сам.
Тази пуста "мощност" ,с която търговците яко лъжат мераклиите!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
joker написа:Не очаквай такъв разход за този ДВГ!А твоят дизел за да гори 7-8/100 значи наистина нещо не е наред
Докторе, колко според теб е нормално да гори 1.9ТД предкамерен градско? Разход 7-8 за тази остаряла концепция смятам, че е напълно нормален. А това, че 1.6 е по-динамичен от ААЗ можеш да си сигурен, че е така. Не му се е сторило на колегата. Карал съм венто с такъв двигател (ААЗ), да ти кажа не останах ама хич впечатлен, върви си точно като за конете

Инак ако има възможност колегата да се поогледа и за други коли, но с различни от 1.6 двигатели

- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
има и нещо друго което не съм споменал , относно това че sr-a горял много . Идеята ми е при евентуална покупка още първата седмица мисля да сложа газов инжекцион . Просто изискванията ми са само за здрав и надежден двигател . А относно това че AAZ-ми не е наред мога смело да твърдя че е един от най добрите екземпляри в форума / хвърлете едно око в гаража ./и продажбата която правя е на баща ми така че не бих до набутал с някоя барака
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не ми е ясно,защо все се говори за разхода на тоя мотор 1.6 СР и колко проблеми имал? Човек като чете някой мнения може да се замисли това да не е двигател на ЗИЛ или Трабант ? Аз съм много доволен от този мотор напук на всички негативни изказвания .Разхода ми е 6/100 при 85-90 км и 8/9 грацко.Всеки вика скоростната кутия била проблемна,частите скъпи,двигателят недодялан и дрън,дрън.Колега щом си намерил читав автомобил и си донякъде сигурен,че е изряден не се колебай.Този двигател е масов и като цяло части било то по механика,брони,декорации е пълно на поносими цени . Поздрави !!!
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
martinesto написа:Колеги не ми е ясно,защо все се говори за разхода на тоя мотор 1.6 СР и колко проблеми имал? Човек като чете някой мнения може да се замисли това да не е двигател на ЗИЛ или Трабант ? Аз съм много доволен от този мотор напук на всички негативни изказвания .Разхода ми е 6/100 при 85-90 км и 8/9 грацко.Всеки вика скоростната кутия била проблемна,частите скъпи,двигателят недодялан и дрън,дрън.Колега щом си намерил читав автомобил и си донякъде сигурен,че е изряден не се колебай.Този двигател е масов и като цяло части било то по механика,брони,декорации е пълно на поносими цени . Поздрави !!!
+1 много точно казано мнение! моя разход е същия, смея да твърдя, че си поддържам добре колата като грижлив собственик и досега по отношение на возия никога не ме е разочаровала. Динамичността й също не ме е подвеждала, като правя уточнението че не съм тип шофьор, на който радостта в живота му е да се дърпа с другите на светофарите в града.
Колега joker, понеже съм собственик на кола с този мотор, следя в общи линии мненията по подобни теми за мотори 1.6 101 коня и ми правят впечатление точно твоите мнения винаги в такива теми, доста негативни като цяло, може би ще споделиш с останалите освен твоите калкулации по отношение на въртящ момент защо точно тази модификация ти е влязла до такава степен в "мокрите сънища", с извинение за израза?!

- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
chinadracon написа:martinesto написа:Колеги не ми е ясно,защо все се говори за разхода на тоя мотор 1.6 СР и колко проблеми имал? Човек като чете някой мнения може да се замисли това да не е двигател на ЗИЛ или Трабант ? Аз съм много доволен от този мотор напук на всички негативни изказвания .Разхода ми е 6/100 при 85-90 км и 8/9 грацко.Всеки вика скоростната кутия била проблемна,частите скъпи,двигателят недодялан и дрън,дрън.Колега щом си намерил читав автомобил и си донякъде сигурен,че е изряден не се колебай.Този двигател е масов и като цяло части било то по механика,брони,декорации е пълно на поносими цени . Поздрави !!!
+1 много точно казано мнение! моя разход е същия, смея да твърдя, че си поддържам добре колата като грижлив собственик и досега по отношение на возия никога не ме е разочаровала. Динамичността й също не ме е подвеждала, като правя уточнението че не съм тип шофьор, на който радостта в живота му е да се дърпа с другите на светофарите в града.
Колега joker, понеже съм собственик на кола с този мотор, следя в общи линии мненията по подобни теми за мотори 1.6 101 коня и ми правят впечатление точно твоите мнения винаги в такива теми, доста негативни като цяло, може би ще споделиш с останалите освен твоите калкулации по отношение на въртящ момент защо точно тази модификация ти е влязла до такава степен в "мокрите сънища", с извинение за израза?!Нали разбираш, че всеки потребител в този форум си има своите предпочитания за модификации по отношение на цели и ежедневна употреба и не са единствени на света само TDI-моторите?
С тебе съм колега ! Много си обичам колата и когато се говори меко казано на изус,леко се нервя.Когато си гледащ и каращ автомобила нормално,винаги се отплаща.Гарантирам.Има коли и коли едни в отчаено състояние други по читави,но все пак като се избират бива човек да се поинтересува малко дори и да няма техническа компетентност. Не значи,че примерно 1.6 СР мотора на всички е с прецакана скоростна кутия.Познавам 5 човека с тоя мотор които карат доста по динамично от нормалното и никой не се оплаквал.Казват ми "само обслужване и яко ръчка".Отностно тея ТДИ-та сигурно от друга мега интелегента раса са правени

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
1.6 АКЛ с газов инжекцион разход извън града 7.5 с клима, градско в Пловдив 11.6 баз клима. Ремък пистов, ангренажен, ролка, водна помпа, термостат - 200лв. Само си намери читав газаджия, че аз ходих след монтажа 10 пъти докато свали разхода. Газаджиите като свалят всм. колектори да сменят о-пръстените /гарнитурите/. Освен скоростите гледай да не гори масло, че страдат от маслени сегменти. Провери за грешки дебитомер, дросел и ланда сонда.
На газ върви като на бензин, набира доста добре но до 150, ако не си състезател е повече от добре.
УСПЕХ!
На газ върви като на бензин, набира доста добре но до 150, ако не си състезател е повече от добре.
УСПЕХ!
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Анализирайки мненията за 1.4 и 1.6 моторите повече са негативните спрямо положителните!!!Визирам темите само от конкретни проблеми като:
-разход на масло
-проблемна скоростна кутия
Явно е че тези мотори са проблемни съдейки по темите в форума,а представете си колко проблемни автомобила не са описани тук.Е не мога да разбера тези потенциални купувачи на въпросните автомобили четейки всички мнения тук пак питат дали да купят подобен автомобил???
Това ми прилича на една реклама "когато всички казват НЕ ние казваме ДА" Според мен тези двигатели са за хора майстори,или поне можещи да си оправят сами двигателя!Останалите само се "набутват" взимат колата след като джамбазина ги е убедил как "е стояла много време без да се кара"
и после почват да се "молят" и стискат палци да са гумичките т.е. да минат "по-тънко" ! Само че с гумички не става иска и сегменти,като го обърнем всичко това излизат едни 700лв. както казва един колега.И от цялата работа печели само джамбазина
За мен е ЯСНО че такъв двигател няма да взема,и всички мой познати които попитат за тях ще им кажа че НЕ стават! Защо не става така и при другите???
-разход на масло
-проблемна скоростна кутия
Явно е че тези мотори са проблемни съдейки по темите в форума,а представете си колко проблемни автомобила не са описани тук.Е не мога да разбера тези потенциални купувачи на въпросните автомобили четейки всички мнения тук пак питат дали да купят подобен автомобил???
Това ми прилича на една реклама "когато всички казват НЕ ние казваме ДА" Според мен тези двигатели са за хора майстори,или поне можещи да си оправят сами двигателя!Останалите само се "набутват" взимат колата след като джамбазина ги е убедил как "е стояла много време без да се кара"

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”