VW golf 4 1.9 tdi PD ASZ - 131 hp не върви както трябва
VW golf 4 1.9 tdi PD ASZ - 131 hp не върви както трябва
Здравейте на 18 години съм. От скоро съм собственик на голф 4 1.9 тди АСЗ 131 коня мотор.Но мисля че не варви както трявба.До 2000+ оборота тъпче на едно место все едно че карам кола чист дизел 1.9Д . След 2000 и малко оборота почвада издърпва много много здраво но за много малко и след малко отново започва да тъпче и само качва оборотите без да се ускорява както трябва според мен.Вапроса ми е това нормално ли е, не е ли какво може да и има на колата и т.н. Също така в момента в който колата се ускорява добре турбината издава звуци толкова силни като на голям камьон при ускорение и незнам дали това е нормално. Друго нещо което не е както трявба е това че колата ми е изпратена от Италия от баща ми а там тои я е напилнил с масло 15w40 което не е подхудящо за този двигател. Ще бъда много благодарен на всеки изказал мнение и препоръка по вапроса
) 
Последна промяна от IvanMan на Сря 05 сеп 2012 15:03, променено общо 1 път.
Причина: Местя в правилният раздел!
Причина: Местя в правилният раздел!
Re: VW golf 4 1.9 tdi PD ASZ - 131 hp не върви както трябва
Ако искаш колата да живее, по най-бързия начин си сложи 5W40 (505.01). С това масло я изнасилваш образно казано.
За другите проблеми ти трябва ваг-ком и някой който знае какво да гледа и да разбира най-вече. Успех.
За другите проблеми ти трябва ваг-ком и някой който знае какво да гледа и да разбира най-вече. Успех.
-
Jivko7777
- Автомобил:
- Двигател:
още като видя какво е маслото и тая кола ще е взета за без пари от италия и ще е с безброй проблеми...
мерси за отговорите... маслото ще го сменим бързо... а отноо това найстина е взета без пари и имаше проблеми с маховика и съединитела но вече няма проблем. А относно варвенето какво би могло да направя аз. Примерно почистване на агр, дебитометар , геометрията на турбината ???
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Виж маркучите как са ,едно приятелче имаше спукани маркучи на турбината и колата не вървеше ,явно губи някакво налягане от там и за това. Успех 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ASZ131 написа:А относно варвенето какво би могло да направя аз. Примерно почистване на агр, дебитометар , геометрията на турбината ???
Като задаваш въпроси, чети отговорите.
Това, което можеш да направиш е ДИАГНОСТИКА при някой с Ваг Ком. След това ще се прави каквото е необходимо. Няма смисъл да се налучкват разни неща и да се сменят без път и посока.
Здравейте всички. Горе споменатата кола беше закачена за диагностика... Не на ВАГком, но ако имаше нещо пак щеше да покаже. Единственото нещто дето ми казаха че турбината трябва да прави 1 бар мисля налягане а на лаптопа показжасхе 0.900 ++ но не 1 бар. Премахнат Катализатора на колата и на местото му поставих права траба крайното гарне го замених с друго право и по широко, но колата продалжава да не вари от около 2000 до 3000 оборота вари и след това е по зле от чист дизел. И резултата е 170-180 км/ч на 6 та на 3000 оборота и от там нагоре само тапче на едно место ... :Х помагайте ...
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ми пусни един лог на нужните канали деее... това описание без ясни данни нищо не значи...пусни един лог ( има как се прави) и ще видиш че ще има кой да ти даде някакъв акъл...друг е въпроса ако не ти се занимава...тогава освен общи "мохабети" друго няма да получиш ... 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
morfei1 написа:Толкова си могат стоковите ASZ-ки
Е слабо, моята си прави 200 ако съм сам и празна кола мисля че и 210 с тормоз ще направи.. с 15ки
здравейте... Ако найстина толкова си могат асз-ките (всичките) не само моята то тогава са доста прехвалени. То голф 4 1,6И на газ прави толкова дето са сумати убити.Иначе колата е с 16 ки който си варват с нея. А относно това с ЛОГовете нямам ни най малка представа за какво иде реч с Вагком ли се прави каналите там нищо не ми е ясно. Само дето разбрах че лог-ве се прават в движение на рачкане на колата
Мисля, че километража ти те лъже малко повече от моя +10км след 120км. 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Възможно е, не споря просто по километраж съм правил 200 нищо повече не казвам 
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
А относно това с ЛОГовете нямам ни най малка представа за какво иде реч с Вагком ли се прави каналите там нищо не ми е ясно. Само дето разбрах че лог-ве се прават в движение на рачкане на колата
еми Баце... ще се луташ доста с разни лафове: " то така си е " ..."от джантите си е.." ..."смени си маркучите" ....." смени горивото" ...."смени дебитомера" ..... "смени Н75" ....." виж си центровката" ...."актуатора ти не е наред" .... след още 2 реда ще съм изредил всички, ама кое е вярното се разбира като се направи правилен лог

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Моят AFN голф 3 е пробан с 1Z аз с 200 а колега с 190 по мен като и 2те коли това не им е макса.
как 131 да не върви?
Мой приятел с 116к.с дигна 220 и малко.
как 131 да не върви?
Мой приятел с 116к.с дигна 220 и малко.
Върни се в “Дизелови агрегати”