Golf MK2 8v

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Golf MK2 8v

Мнениеот chiki-riki » Сря 10 окт 2012 12:12

След дълго чудене от моя страна реших и аз да пусна тема за грозника :)

Ето и как се сдобих с него, бях се насочил към хонда сивик 5ген, и почти бях събрал парите и щях да пътувам до София, за оглед на 2 такива хонди. Ако не се бъркам на 27.12.10 ми звънна телефона и един познат ми каза, че негов приятел има голф 2 за продаване г/д за без пари. Ходенето до София се отложи и на 30.12.10 отидох да видя голфа, още преди да съм огледал си казах тва е колата. За млад шофьор като мен и за първа кола е перфектна.

Ето една снимка когато бях да я гледам

Изображение

Мотора е 1.8-90 магарета на газ, карбуратор pierburg 2e2, на външен вид запазен, без никакви екстри , без сериозни удари, малко ръждичка тук там, изтърбушена шоф. седалка, с джанти 15" от сеат ибиза с гуми 205/60 :screwy , спортни педали, с прекарани кабели за музика и с проблемен съединител. След това голфа отиде при един познат, за да види какъв е проблема със съединителя (така и не разбрах какво му беше :mrgreen: ), но го оправиха, след това нещо по инсталацията, се беше запалило.. и това беше оправено. И така до 23 януари 2011 когато се качих да му врътна първото кръгче .. кеф неземен :mrgreen: учудиме колко лесно се кара.

Два дни по късно си купих CD JVC понеже си нямаше, отзад беше с колони pionner, отпред с някви измислени, като цяло нищо сериозно, но ме устройваше.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тук се вижда ръждата по задницата, грозното гърне и изолирбанда на багажника под който имаше дупка

Изображение

Беше наложително 3-та врата да се смени, почнах пак да прегледжам обявите и си харесах една от колегата GAZARA заедно с прозореца, механизма за чистачката и оригиналния спойлер/сенник, разбрахме се за място и час, да я видя. Вратата беше без точица ръжда и без забележки, освен по боята, но така или иначе ще се боядисва. Изтърка се старата боя, понеже не ми се занимаваше с бояджии реших да я пръскам със спрей (голяма грешка), оправих вратата, монтирахме я на колата и оправихме кабелите който се бяха прекъснали в гофрето и вече имах осветление на номера . Но реших да продължа с да се заигравам със спрея :Mr Green Fun махнах ебмлемите отзад, а дупката на VW емблемата реших да я запълна с кит (уж временно) :screwy. Като за първи път хареса ми как стана пък и пооправихме малко забележките mhihi

След това последва един стикер... но не форумен :kissy:

Изображение

И .. първия VW събор за мен и колата, който беше на писта Дракон
Изображение

Последна промяна от chiki-riki на Чет 03 апр 2014 20:37, променено общо 14 пъти.

Потребителски аватар
chiki-riki

Re: Едно грозновато mk2

Мнениеот chiki-riki » Сря 10 окт 2012 12:48

От познати разбрах за форума и реших да се регистрирам, малко по малко понаучих това-онова за колата
Така си го търкалях из пловдивските улици до пролетта, и реших да разкарам грозните за мен и тежки за колата 15-ски и да си взема железни 14-ки от голф 3, рових се из форума и по разни други сайтове за такива джанти, но като не им знам модела трудна работа. В един друг форум колегата radi_nrj беше пуснал тема за негова кола която на снимките беше с такива джанти каквито търсих, питах го как се водят и че си търся такива. Отговора от негова страна беше, че продава неговите с гумите и се разбрахме направо да ги взимам. Понеже един познат през вечер пътува до София, се разбрахме да отида с него, да не се занимавам с еконт. Взех джантите и още на другия ден ги сложих на колата, веднага се усети положителна разлика във вървежа на колата
Ето ги и въпросните джанти.
Изображение

След първото по дълго каране извънградко ме заболя кръста от изтърбушената седалка, реших, че така няма да я караме и почнах да търся нови седалки, бях се спрял на плитко recaro от голф 3, намерих го и него, преправено за голф 2, но пак от София :mrgreen:. И така пак една вечер газ за София, взех седалките и доволен се прибрах в Пловдив. Още на другата сутрин предните бяха сложени, вечерта и задната си застана на мястото.

Изображение

След това на една форумна среща се запознах с колегата n-i-k-o и му споненах, че имам 15-ки джанти за продаване, а той ми предложи бартер за заден мост с дискове от GTI, след няколко дни се сдобих и с мост :lol:

Понеже нямах голям избор реших, че ще се сменя зад блока заедно с предните амортисьори, понеже бяха заминали, без канал и т.н. и се почна

Изображение
Изображение
Изображение

И вече монтиран
Изображение

Останах доволен от спирането, при положение, че само накладките бяха нови, но при рязко спиране ми напражи впечатление, че блокират първо задните колела ... Не бяхме вързали кантара, на стария мост, го бяха изолирали и ние по инерция го бяхме свързали по същия начин, още на другия ден го оправихме..

Изображение
Изображение
Изображение

Наложи се смяна на километража, след като спря да отчита изминатите км, а й беше от 1.3 до 200км/ч тоест с различно пр. число, пуснах си тема в раздел купува, не след дълго колегата gazara ми писа, че има, устройваше ме като цена и му казах да го праща за Пловдив. От еконт ми пратиха смс, че имам пратка, отивам аз да си взема таблото и понеже никой не ми каза, че имам опция да го прегледам преди да го пратя, направо си го платих и доволен отивам към колата, скъсах найлона и какво да видя стрелката на оборотомера счупена :dummy: Звънах веднага на колегата и му казах за какво става въпрос, и ми каза, че е била здрава.. както и да е реших, че нямам избор освен да го отворя, така и стана залепих стрелката и реших да направя стрелките червени, понеже лампичката на часовника беше изгоряла смених и нея

Изображение

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Сря 10 окт 2012 18:18

Супер,тази вечер съм много доволен от прегледа на форума,защото виждам още живи читави и красиви двойки в движение което ме кара само да се радвам,колега имам тъмни стопчета за тебе искаш ли ги ?

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Сря 10 окт 2012 22:27

така си го карах доста време, имаше идеи за подобрения, но пари нямаше :?

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Така си мина зимата, дойте пролетта и ред да се прави генерацията, понеже мойта беше много зле .. изтърбушен катализатор, средно гърне от ауди 80 и крайно от голф 3 1.4, което отгоре на всичко беше и със смачкана тръба :screwy
Катализатора беше заменен от завихрител, средното гърне със такова за голф 2 1.8, а крайното - с двуцевка от KR
След това, затъмняване на стоповете и предните мигачи с фолио и ходене при тенекеджия, за да оправи задната престилка, понеже зимата направо и "изяде", запълване на емблемата и изправяне на задната вежда, понеже беше ударена

Изображение
Изображение
Изображение

Дойде ред на VW събор 2012 на писта Дракон и реших, че това е момента да покарам на писта, така и стана попълних формуляра дадоха ми номер (61)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И чаках да почне свободното каране да видим какво е да покараш на писта

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Приключение си беше за сток кола със стрийт гуми, но кефа беше на макс mhihi след първото свободно каране се оказа, че съм на 3то или 4то време в моял клас, нещо което не очаквах scare

Понеже имаше бензин реших да покарам и на втората сесия, но този път сам в колата, кво съм правил как съм карал като видях времената се оказах с най-доброто време в моя клас 1:12.78 (клас комар), което означаваше, че ще карам на финал .. трябваше ми известно време да осъзная какво е станало :Mr Green Fun

Изображение

Докато дойде време за италиянското преследване, се чудих .. ще карам ли, няма ли .. да карам ли, да не карам ли .. :gruebel Та се реших да карам пък квото стане. Наредих се на старта срещу пасат б3.. тръгхнаме, направихме 3те обиколки и неочаквано за мен завърших първи :drive което беше голяма радост за мен :yahoo:

Изображение

Мина събора и реших, че нещо по предницата трябва да се промени, имах останало фолио от стоповете и реших да направя и фаровете, хареса ми как стана и го оставих

Изображение

Малка фотосесия

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Както се вижда, колата беше като далматинец, дойде и реда да се боядиса задницата и 3-те вежди на калниците, не останах особенно доволен, но като цяло биваше :roll:

Последна промяна от chiki-riki на Сря 10 окт 2012 23:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Сря 10 окт 2012 23:44

В това състояние го карах около месец докато не стана така, че имах близка среща с една мантинела :banghead:, нищо сериозно, но само излишни разходи, двете десни вежди бяха посмачкани и джантата беше крива, до колкова, че и за задна не ставаше, но нямах избор друг избор, намерих си преден калник и го смених, китна се където имаше нужда, изтърка се и айде за боя

Изображение

С нов калник, крива задна джанта тръгнахме за море, след 130км/ч тресенето от джантата беше неуписуемо :bishop, като се върнах реших, че няма да се кара с тази джанта, а да търся само 1 нямаше смисъл също и нови гуми исках да взема. Реших, че е по добре да дам повече пари, но да си взема лети джанти 15" с гуми, след 2-3 дни търсене си харесах едни fondmetal, още на другия ден исках да ходя да ги взимам, но момчето беше заето и го отложихме. Разбрахме се след 2 дни да отида да ги видя и се прибрах с нови джанти с 3 здрави гуми :mrgreen: едната изпускаше въздух точно до борда и нямаше как да се оправи. Тук колегата и приятел raix удари едно рамо и ми даде една гума :bowdown , за да мога да сложа джантите.

Малко преди това си купих решетка с 2 фара, на която направих червен кант. С джантите визията и стойката се промениха доста

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Малко след това изпаднаха спортни пружини на доста добра цена, веднага след като ги получих отидохме с колегата raix да ги слагаме, понеже бях на работа успяхме само с предните..

Изображение

Изображение

Няколко дни след това сложихме и задните. Отново благодаря на Пешо(raix) за помоща :bowdown

Колата застана много добре на пътя, като визия и поведение на пътя

raix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raix » Чет 11 окт 2012 11:08

По смяната на пружините имахме добри почесвания като например ЪЪЪЪЪ тая гайка от де беше :mrgreen: евала стана красавец :) :beer

Потребителски аватар
DanielSTZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanielSTZ » Пет 12 окт 2012 7:10

Поздрави колега, много добре се получава голфчето!Харесва ми изчистената визия, но имамчувството че джантите не са за тая кола.Не го приемай за критика, това е мое мнение, важното е на теб да ти харесва. :drunk

raix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raix » Пет 12 окт 2012 7:47

На живо стоят доста по добре :) но и според мен за тясната броня едни ATS CUP ili RH CUP 8j ще стане ефекта ЛАААУЛ

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Пет 12 окт 2012 10:19

Радвам се, че ти харесва. :beer На мен джантите ми харесват и са много приятно ET28

Ето моментното състояние на колата

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Пет 19 окт 2012 1:04

Малко новости по колата .. преди няколко дни минах стенд и разкрачихме малко предницата :twisted:, сложих би-ксенон 6000к и се сдобих с почти като нови бутончета за вратите. За сега е това, утре колата отива при тенекеджия да ми прави задната вежда и бомбето след това мазане на купето отдолу с антикорозионно покритие, зимата да нямаме проблеми с ръждата.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 19 окт 2012 17:11

Хубава двойка, хубави снимки :да: :beer

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Нед 04 ное 2012 18:16

да повдигнем темата с малко есенни снимки

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Нед 04 ное 2012 18:22

решетката с 2фара е супер и есенната фотосесия ми хареса,тъй че добре вървиш.

Потребителски аватар
chiki-riki

Re: Едно грозновато mk2 - "Есенна фотосесия"

Мнениеот chiki-riki » Чет 08 ное 2012 22:44

Jetta Sport написа:решетката с 2фара е супер и есенната фотосесия ми хареса,тъй че добре вървиш.

:beer

както се вижда от снимките, предната броня е счупена (среща с един паднал клон), ако на някой му се намира тясна броня нека пише :да:

Потребителски аватар
chiki-riki

Re: Едно грозновато mk2 - "Есенна фотосесия"

Мнениеот chiki-riki » Пон 26 ное 2012 11:58

Ново по колата няма, освен, че си намерих читава предна броня и вече е с железарките и ще търся зимни гуми :heavymetal:

П.П. чудя се дали да не направя джантите черен мат, че са си доста очукани

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”