Мнение за зимна гума

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнение за зимна гума

Мнениеот moleo » Пон 06 ное 2006 13:00

Здравейте, бихте ли споделили мнението си за зимните гуми Барум, по добър вариант ли е от Дебица.
Благодаря

п.с
дано не ми заключат темата :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 06 ное 2006 13:34

Тук можеш да ги сравниш според резултатите от тестовете! http://www.sicherbestellen.de/cgi-bin/r ... 1540249000

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 06 ное 2006 23:16

може да се поразровиш първо, защото има доста теми по въпроса в форума, но ще ти кажа само, че като цена/качество Дебица Фриго 2 е може би, най-добрата гума на пазара - това е старата шарка/смеска на Good year :idea: А за Барум нищо добро не съм чувал.

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Вто 07 ное 2006 2:09

Аз си направих труда да сравня Дебиката с доста гуми и бих казал, че съотношение цена/качество няма равна. Иначе има доста гуми , които са по-добри и то в повечето показатели, но цената е доста по-висока. А иначе 4 зими изкарах с Дебика Фриго-1 и бях много доволен.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 07 ное 2006 8:23

evgenyh написа:може да се поразровиш първо, защото има доста теми по въпроса в форума, но ще ти кажа само, че като цена/качество Дебица Фриго 2 е може би, най-добрата гума на пазара - това е старата шарка/смеска на Good year :idea: А за Барум нищо добро не съм чувал.

барумките били немски, ходя обикалям, пускам теми и нищо. Все още не сам решил какво да взема. Не ми се кара с галоши честно казано. От марките впечатление ми направиха ласса, за сега съм към тях, а тези дебица доста добри думи но аз търся размер на 55/15 а такива няма. Та така. не си мислех, че тази година ще ми е толкова трудно в избора, дори мислех да купувам Дънлоп 2 и 2 от зад втора употреба и се отказах. Ласса за 120 лв и приключвам с цирка

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 ное 2006 8:29

За Барум нищо добро не съм чувал, нито пък съм чел по сравнителните тестове. Общо взето се класират на последно място, с най - лоши показатели. По-лоши от тях са само наистина кучите марки с неизвестни имена, произведени в Китай. Дебица определено е по - добър вариант. За да добиеш по - ясна представа виж тази тема

П.П: Не се чуди още много, че и без това вече достатъчно си закъснял според мен със смяната на гумите :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 07 ное 2006 8:50

Барум брилянтис е добра летна гума...
Та не всичкото им производство е кекаво...

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 07 ное 2006 8:51

dobrinb написа:За Барум нищо добро не съм чувал, нито пък съм чел по сравнителните тестове. Общо взето се класират на последно място, с най - лоши показатели. По-лоши от тях са само наистина кучите марки с неизвестни имена, произведени в Китай...

Oпределено Барум са доста добри гуми, а това че не си чувал... ами да си слушал когато е трябвало :D

На конкретния въпрос за условията в България дали Барум дали Дебица, май голяма разлика няма

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 07 ное 2006 10:06

Колега moleo- на сайта,който съм ти предложил в горния си пост,можеш по зададен от теб размер да сравниш и избереш!Като гледах..... ами Ултра грип 7 на Гудиър са едни от най добрите-ама цената :shock Барум дават лоши показатели в тестовете за зимни гуми :(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 ное 2006 10:49

yossarian написа:Oпределено Барум са доста добри гуми, а това че не си чувал... ами да си слушал когато е трябвало :D

На конкретния въпрос за условията в България дали Барум дали Дебица, май голяма разлика няма

Наистина сигурно не съм слушал когато трябва, явно ти си чул от някъде добри отзиви за Барум :wink:

Но тестовете, които съм чел, включително на Ауто Билд и ADAC са еднозначни и поставят каквато и да е и гума Барум, в какъвто и да е размер на последните места. Включително при теста на новата Дачия бяха написали: "Спирачният път на автомобила е ужасяващо дълъг, но това се дължи на евтините гуми Барум, смяната на които значително ще подобри резултатите..."

Доста добри поне според мен са гуми, които са в горния сектор на като оценки при тестове, и по-добри от тях са само отличните гуми. По този критерий Барум определено не са доста добри гуми, даже и добри не са, най - вероятно задоволителни при скорости до 60 км/ч.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Вто 07 ное 2006 11:02

dobrinb написа: "Спирачният път на автомобила е ужасяващо дълъг, но това се дължи на евтините гуми Барум, смяната на които значително ще подобри резултатите..."

Добре казано освен това имат слаби странични бордове и лесно правят балон при удар в бордюр или в дупка

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 07 ное 2006 11:22

dobrinb написа:
Но тестовете, които съм чел, включително на Ауто Билд и ADAC ...

Бравос на теб! А какво е туй АДАЦ :shock

A къде и кога си го чел/слушал? Щото тестовете на АДАЦ друго показват :Mr Green Fun

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 07 ное 2006 11:28

yossarian написа:
dobrinb написа:

A къде и кога си го чел/слушал? Щото тестовете на АДАЦ друго показват :Mr Green Fun
Има разминавания в тестовете на Ауто Билд,Ауто мотор унд шпорт и ADAC!Който е с най прецизна измервателна апаратура е най-меродавен в мненията си според мен!Колега yossarian - ти на колата с Barum ли си в момента?Виждам,че ги хвалиш- сподели ако искаш как са в действителност!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 ное 2006 11:43

yossarian написа:
dobrinb написа:

НЕ смятам, че има нужда от сарказъм, подминах първото ти подобно мнение, ама не - продължаваш. :stumm
И за да не каже някой, че съм голословен, нека да прочете ТУК и да търси в дъното на таблицата, ако иска да намери Барум.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 07 ное 2006 11:45

Пичове... 3 години съм карал с БАРУМ (по финансови причини) и НИЩО хубаво не съм видял от тази гума.... Смятайте сами!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”