Golf Mk2 - "Тадеуш" ( Локомотивчето )

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Golf Mk2 - "Тадеуш" ( Локомотивчето )

Мнениеот spar4o » Сря 26 сеп 2012 18:57

Привет, колеги! Реших и аз да пусна тема за моята колица.А тя е Голф 2, бял, 1.6 чист дизел. :D Моментното състояние на колата е...да кажем трагично.За смяна на разпределителен вал съм, колата съответно не работи добре,съответно като се отваря мотора ще се правят основните неща като гумички, лагери, разните му гарнитурки там и тем подобните простотийки :lol: Ето две снимки на колата за да добиете представа

Изображение

Изображение

Сега сигурно ше запитате какви са плановете.Като голям фен на БМВ и задното предаване малко ми беше трудно да свикна със голфарата.НО...наистина е приятна за каране машинката.Харесва ми возията въпреки малкото двигателче.Та преди да ми се осъществят плановете за Е30-ка или нещо олд скуул със голям V8 в него мисля да поддържам това бебче.Та..мисля в общи линии да направя следното.
- Както виждате са ми различни броните.Та мисля и отзад да сложа тясната броня.Харесва ми как седи
- друго окачване-нисичко естествено
- Съответно оправяне на двг.-то и ходовата част тай като и тя е зле.
- Нещо спирачките педала е нисък и не спира въобще.Та ещ видя с баща ми какво може да е..помпа, накладки.незнам.. :D
- отвътре на седалките няма грам прогорено или износено..но самият дунапрен се разпада сякаш и пускат много прах като ги тупнеш с ръка.Ще ги извадя да ги изперя.МЕждувременно искам да сложа дълбоки седалки от Корадо.
- Тапицерията на тавана е провиснала и ще го извадя да я оправя.Мисля да е черен.Сега интериора е сив и не ми харесва :mrgreen:
- искам също да сложа заден мост с дискове.
- джанти 15" от Е30 като ги боядисам със златна среда и полирани бордове.И едни теснички гуми за да ги разпънеме :D
- преправяне на фаровете с лупи, може и добавяне на ангелски очи но ще го доизмислим, за да не стане прекалено
- Решетка с два фара без емблема със вежда отгоре и джетова отдолу
- смяна крайно гърне, като другото ще е сугирно с два по-тесни изхода и полирани накрайници
- монтиране ел. стъкла
- широк нож за тясна броня
- оправяне на шибидах-а тъй като този не е в ред
- оправяне на забележките по боята и полиране със 3М паста.Но няма да се пребоядисва тъй като нямам излишни финанси :D
Ако има нещо ще добавям.Темата ще се развива бавно..мноого бавно но все пак ще се опитвам да правя нещо по колата. :Mr Green Fun
ПС: за името на колата не питайте... :063:
Извинявам се ако нещо не е както трябва, за първи път правя тема тук.Уж прочетох правила, пък дано съм се справил.АКо иманещо модераторите да ме "глобяват" :applause:

Последна промяна от spar4o на Вто 22 яну 2013 1:08, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
nikigf
Автомобил:
Двигател:

Re: Още едно Голф-че 2-ка - "Тадеуш"

Мнениеот nikigf » Сря 26 сеп 2012 23:29

Успех и безаварийно шофиране и по-малко ядове с промените!

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Пет 28 сеп 2012 8:17

Честита и успех колега с печката :Mr Green Fun :beer външно не е толкова зле :roll: :wink:

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Пет 28 сеп 2012 8:25

Външно определено има и по-лоши ФауВе-та.Въпреки че подгледнах под задната броня как е ламарината и дупката за ауспуха- частта която се вижда когато си с тясната броня.Имаше малко ръжда но мисля че не е нищо фатално, може да се оправи.
Дойде ми идея че тавана отвън може да го направя на бяло-черни квадрати големи, а не изцяло черен гланц със фолио както го бял замислил.Как ви идва тая идея.

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Съб 29 сеп 2012 20:17

по-скоро първо завърши външните проблеми и тогава :beer

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Чет 04 окт 2012 14:24

Привет, колеги! Измих го Тадко-отвън, отвътре отвсякъде :D Та съм го понаснимал малко.ВЪтре снимах да видите как изглежда.В момента малко нямам СД, понеже съм добър син и дадох моето на майка ми да си свири.Та сега съм в процес на издирване на някво куча марка колкото да вържа двете елипси в багажника, колоните отпред двете и един бас със усилвателче 180 вата.Ще ги снимам и тя да ги видите.Та в момента си свиря с едно мн брутално нещо :D
Снимал съм също решетката да видите как стои.И нея трябва да я правя че колата е удряна и са стиснати двата калника все едно е сплескана...както ида е ще я оправя.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Топката за скоростите и педалите са оригинално спарко от една бегачка лада дето баща ми я поддържаше като беше в рали отбор "КРЕМИКОВЦИ" преди години :mrgreen:

Изображение

Изображение

И ако някой може да ми направи бели уреди за моя километраж ше е златен :D

Изображение

Скоро да се надявам ше "бутнеме" главата и вече мотора ще бъде наред, следва отпред ходовата част, спирачките защото тва нещо не спира грам, като са ми и криви дисковете + това, ръчната спирачка не хваща и тя трябва да се оправи и вече може да се каже че колата е в нормално състояние :beer

Последна промяна от spar4o на Сря 10 окт 2012 18:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 04 окт 2012 14:31

Колега за наше улеснение като качваш снимки има 1 бутон Img маркираш Url-a на снимката и цъкаш и после ще показва снимките без да се налага ние да ги отваряме :drunk

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Чет 04 окт 2012 16:02

добре ще го имам впредвид, колега :beer

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Нед 07 окт 2012 21:40

Eдин въпрос, колеги.Правя бас каса.Имам говорител 10" незнам мощтност или други параметри.Преди беше със кутия 13 литра мисля.ЗАех се да направя нова.Днес сковах кутията само ми остава да изрежа дупката за баса.
Кутията е с размери 30/35/40 - 42 литра. Завил съм страниците със самонарезни винтове, като преди това там където ляга стена срущу стена съм намацал със силикон за да уплътни.Сега искам да я напълня с вата.И ето тук ми е въпроса.От къде да си взема такава вата.Аз съм от СОфия кв. ЛЕвски.Ако има някъде наблизо, тъй-като нямам възможност да излизам - прекалено малко време и прекалено много неща за вършене :lol: Ако има някъде в Баумакс или нещо от сорта ще е супер.
Благодаря за отзивите предварително :beer

Потребителски аватар
habibis
Автомобил: Golf 1988
Двигател: AFN

Мнениеот habibis » Съб 13 окт 2012 21:18

Оо знаех си, че съм го виждал в квартала това голфче. Супер продължавай да го развиваш занапред. :)

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Съб 13 окт 2012 22:00

habibis написа:Оо знаех си, че съм го виждал в квартала това голфче. Супер продължавай да го развиваш занапред. :)

Мерси, колега :D Аз мисля че знам къде се подвизаваш и всеки пък като минавам покрай вас търся с очи твоята красавица.Много добра стойка много добро нещо.Браво, ето към такава визия горе-долу ще се стремя. :drunk

И ето тук обещаните снимки на двете колонки за отпред при предния джам под решетчиците.По 15 вата са , 6 ома.Усилвателя е някакъв Condor

Изображение

Потребителски аватар
DarkBass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkBass » Съб 13 окт 2012 23:12

Чак вата не по скоро лепни някакво дунапренче срещу самия бас на задницата резонанса на вълните да е по мек не че ако няма нищо ще усетиш някаква разлика :o

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Съб 13 окт 2012 23:58

И аз се замислям дали да затварям бас касата без нищо вътре и когато имам мат'рял да отворя и да сложа, но така или иначе нямам СД в момента...та съм в режим на изчакване.Затварянето ми е за около 15-20 минути-трябва само да изрежа още една страна на касата и да я продупча за колоната и съм готов.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Сря 17 окт 2012 11:18

Хайде и музиката е готова :mrgreen: Имам вече някво СД, сковах тубата която довечера ще ви покажа.Ето къде и преместих СД-то :P

Изображение

Освен това разколачих таблото и си оправих и напаснах всички въздуховоди на парното, почистих и сега съм чук...че иначе примерно не ми духаше от където трябва ами например от жабката и т.н. :D

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 17 окт 2012 16:16

Не прави километража бял, остави си го така, както е :wink:

Върни се в “Моят Volkswagen”