Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Re: Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Мнениеот bulaki » Пон 15 окт 2012 21:46

feniksgod написа::banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ще се опитам максимално да спазя правилата на форума и човечността си.
Искам да запитам къде последно може да се издаде такъв сертификат. Стъклата са съвсем леко опушени и не са с фолио.
Днес имах случай просто случай, в който единият катаджия поне отиваше в гроба. :banghead:
Изкараха ме от всякакво равновесие. Колата ми дойде така от Англия и не е с фолио !!!!!

Благодаря ви предварително на всички за разбирането.

Ами искаш да ти измерят,колко е ствлопопускливостта на стъклата с уред "СВЕТЛОМЕР",но ако пропускливостта ти е под 70% ще береш ядове(актове,глоби т.н.)
Сертификат никой няма да ти издаде - евентоално Технотест(както каза колегата neon,но никаква гаранция.Възможно е и те да се заядат нещо.
В крайна сметка или ще трябва да си смениш стъклата и ако искаш да са леко затъмнени с фолио или да им даваш пари за това,че са ти затъмнени стъклата.
Един въпрос-тази кола как е минала КАТ за регистрация?Ако има БГ номера отивай в КАТ и си искай да ти издадат документ за предните стъкла,щом колата е минала каналите така

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 15 окт 2012 23:04

Има и друг вариант-отиваш при лекар да ти издаде нещо като документ, че имаш кожни проблеми заради сълнцето и може да мине номера, но не знам дали изобщо мжое да стане това.С един познат наскоро си говорихме за такъв филм :Mr Green Fun

Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Мнениеот KoKu » Вто 16 окт 2012 1:45

Golf_Diesel_ написа:Има и друг вариант-отиваш при лекар да ти издаде нещо като документ, че имаш кожни проблеми заради сълнцето и може да мине номера, но не знам дали изобщо мжое да стане това.С един познат наскоро си говорихме за такъв филм :Mr Green Fun

Аз имах ( и все още събира някъде прах) такава бележка от комисията в ТЕЛК,че имам проблеми с кожата в следствие на слънчевите лъчи.Носех си я прилежно ламинирана в жабката,но не помога :не:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 16 окт 2012 9:16

KoKu написа:
Golf_Diesel_ написа:Има и друг вариант-отиваш при лекар да ти издаде нещо като документ, че имаш кожни проблеми заради сълнцето и може да мине номера, но не знам дали изобщо мжое да стане това..................... :Mr Green Fun

Аз имах .................,но не помога :не:

mhihi :deal

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 окт 2012 9:25

Някой бил чувал, друг не е изобщо на ясно и сам си го казва, но и той дава компетентно мнение какво може и какво не...

Ако има някой тук, който да кара със затъмнение стъкла отпред нека каже ТОЙ ЛИЧНО как се оправя с полицията... Ама явно няма, а има само такива дето са чували врели-некипели.

И ако има законен начин да си затъмниш предните стъкла - нека се цитират членове от закони и нормативни разпоредби, а не че едикойси така бил казал.

Единственото адекватно мнение по темата е на DarkForce.

Ето ги цените в Технотест за 2012 г.:
http://www.technotest.bg/resources/TSENI2012.pdf

Цитирам някои от графа ДРУГИ:
Измерване на маса - 36,00
Измерване на димност - 55,20
Измерване на светлопропускливост на автостъкла - 78,00
Проверка за катализатор - 22,80
Набиване номер на рама (шаси)- 26,40
Техническа експертиза за максимална скорост на МПС - 90,00

Потребителски аватар
KoKu
Двигател:

Мнениеот KoKu » Вто 16 окт 2012 13:10

От министерството на финансите,са измислили разрешително за тъмните стъкла mhihi
Изображение

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 17 окт 2012 12:19

Копирал си ми мнението от Туниг.бг,а! :wink:

Потребителски аватар
KoKu
Двигател:

Мнениеот KoKu » Сря 17 окт 2012 13:11

neon написа:Копирал си ми мнението от Туниг.бг,а! :wink:

Като ми гледаш челното стъкло (пропускливост 30%),а за предните да не коментирам...) дали според теб го казвам от опит или копирам ? :wink:
Изображение

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Сря 17 окт 2012 14:38

Нямам никаква представа!
Ето за какво говоря:
http://www.tuning.bg/forums/index.php?/ ... ge__st__40

П.П. Ако не си полицай, прокурор или нещо от сорта може и да не мине това "разрешително". В момента на територията на София КАТ са по-либерални по въпроса, но винаги може да попаднеш на кисел служител и да отнесеш акт, който е за същата сума.

Потребителски аватар
KoKu
Двигател:

Мнениеот KoKu » Сря 17 окт 2012 16:22

:да: :beer

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 18 окт 2012 20:29

Моя Пасат е със затъмнени всички стъкла,но предните са на 30% затъмнение,а задните са на 80% затъмнение.От 2 години я карам така, 50000км и проблеми с полицаите нямам.

КоКи,я знае много добре,а неговото просто няма нищо общо с моето.

Ето репортажа на Нова телевизия за затъмняването на стъклата: http://novanews.bg/news/view/2012/03/09 ... %B8%D0%BE/

За жалост обаче,все още не съм си купил този уред "Светломер",за да се види реално,колко е затъмнението преди и след поставянето на фолио,но скоро време ще го купя mhihi

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 19 окт 2012 22:45

Колата в Англия е минала МОТ така, за хората дето се чудят какво е това. Технически преглед е това, мерките там са доста по различни от нашите.
Имам документ с колата за тонирането, и трябва да се поразровя, но ето го от ebay изречението от предишният собственик.
Professionally tinted rear and side windows (not some cheap nasty DIY job) £300+vat

Всеки който ми види колата казва, че това не е фолио. За такъв професионализъм говориме. Опитах се с НОЖ да го отлепя, но то просто явно все едно НЯМА. Само дето се опитах да си батисам стъклото.

P.S Пожелавам на тези КАТ-таджии да посещават по често гробищата и ако имат деца, те да си отидат преди тях. Двама пикльвци на по 28 години там КАТ-таджии ще ми се отварят и ще ми се заканва и РЕПЧИ на колата. Не мога да разбера защо такива хора се мислят за недосегаеми, аз затова в себе си оръжие не държа на близо, защото се познавам, ще го утрепем поне единият и после ще лежа като за човек. :banghead:
Скоро монтирам камера в колата, та нека им попадна отново. Да видим дали ще ми се отварят толкова.
После защо младите шофьори в България били неврозни. Средната ми скорост по бордови БЕШЕ 46км в час. След този случай смея да твърдя, че съм доста по агресивен шофьор, а като видя КАТ на пътя ме избива на нерви. Тая държава ни прави гадни, това вече го разбрах. Спасението е вън от нея.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 19 окт 2012 23:30

feniksgod написа:Колата в Англия е минала МОТ така, за хората дето се чудят какво е това. Технически преглед е това, мерките там са доста по различни от нашите.
Имам документ с колата за тонирането, и трябва да се поразровя, но ето го от ebay изречението от предишният собственик.
Professionally tinted rear and side windows (not some cheap nasty DIY job) £300+vat

А нещо за предното стъкло? Щото то и в Англия е също толкова забранено за затъмняване май...

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 19 окт 2012 23:41

В най-лошия случай могат да пишат фиш за 20лв като ще се се пише нещо от сорта промяна на конструктивната част или нещо такова.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 19 окт 2012 23:56

А защо винаги заплашват със спиране на автомобила от движение?Могат ли да направят такова нещо!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”