,вързал съм модула със свински опашки за снопа кабели влизащи в бушонното табло,дали това не влияе...някой ако му идва нещо наум нека сподели,много му се кефих на модула,но с това тресене няма да се разберем така с него.Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL
Колеги имам много странен проблем,от известно време имах тресене на двигателя на свободен ход,тресенето бе толкова неприятно,че аз мислейки ,че е от демпферния маховик бях решил вчера да говоря с майстор за замяната му,но понеже валеше се отказах.В неделя съвсем случайно бях забелязал,че като включа къси тресенето изчезва,но мислех,че е от натоварването на двигателя
,днес реших да я мия и пак съвсем случайно се заиграх с ключа за фаровете и се оказа,че и на габарити няма тресене
,замислих се кое е общото и се оказа,че и в двата случаи smart DRL ,който закупих от колегата L@R e изключен,след като го изключих нацяло от програмирането му,видях,че няма тресене вече и при изключени светлини(по-рано дългите,намалени на 20 % светеха винаги,когато двигателя работи и светлините или габаритите са изключени)
,сега седя и се чудя ,какво да правя,каква може да е връзката м/у работещия модул и управлението на двигателя
,вързал съм модула със свински опашки за снопа кабели влизащи в бушонното табло,дали това не влияе...някой ако му идва нещо наум нека сподели,много му се кефих на модула,но с това тресене няма да се разберем така с него.
,вързал съм модула със свински опашки за снопа кабели влизащи в бушонното табло,дали това не влияе...някой ако му идва нещо наум нека сподели,много му се кефих на модула,но с това тресене няма да се разберем така с него.
Последна промяна от FELIPE на Вто 16 окт 2012 20:55, променено общо 4 пъти.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL
Тресенето след монтажа на smart DRLа ли се появи-вариант да е неправилно свързан.
- FELIPE
Честно казано,не знам,модула е от около месец,но точно кога е започнала да тресе колата не съм усетил,едва след като го усетих започна да ме дразни
...иначе свързването си е стандартно,модула си работи,странна работа,май изгорях 60 лв. 

- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Интересен ефект.И аз съм с тоя модул.Нека и колегата L&R да каже нещо по темата.Аз лично не виждам връзка.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли си изгорял с 60лв,просто ще има някаква доработка!
А сигурен ли си,че е от DRL-а?
Когато тръгнат да се говорят такива неща,трябва да си абсолютно сигурен в това което казваш!
А сигурен ли си,че е от DRL-а?
Когато тръгнат да се говорят такива неща,трябва да си абсолютно сигурен в това което казваш!
- FELIPE
Упс
,аз никой не обвинявам и нищо не искам,от никого,вярно,че така поставен въпроса навява някакви асоциации
...иначе,да сигурен съм,даже направих клипче,преди да разбера,че е замесен модула,и щях да питам каква е тази работа,изключени светлини(вкл. модул) вътре в купето тресе,а двигателя осезаемо си вибрира повече от колкото трябва,включени габарити(изкл.модул) в купето нищо не се усеща,като и двигателя се успокоява.
След това ,както писах изключих модула от програмирането му,в резултат на което,се успокоиха нещата при всички положения-изключени светлини,габарити и къси+габарити.
Такъв ми е бил късмета явно,утре ще го махна от снопа кабели отиващи към бушоните и ще видя има ли резултат.
П.П.Ето клипче,мисля,че се вижда как се успокоява двигателя като включа на габарит
http://youtu.be/J5GQYY4e_VI
След това ,както писах изключих модула от програмирането му,в резултат на което,се успокоиха нещата при всички положения-изключени светлини,габарити и къси+габарити.
Такъв ми е бил късмета явно,утре ще го махна от снопа кабели отиващи към бушоните и ще видя има ли резултат.
П.П.Ето клипче,мисля,че се вижда как се успокоява двигателя като включа на габарит
http://youtu.be/J5GQYY4e_VI
Последна промяна от FELIPE на Вто 16 окт 2012 20:12, променено общо 1 път.
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Утре ще пробвам и моя да видя как е? Иначе единственото което ми идва като идея е да не би някакви паразитни импулси от ДРЛ-а да бъркат ЕЦУ-то.
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Трябва да има някаква защита с диоди или релета да не пуска тоци обратно към ЕКУ , нещо по вързването не е наред
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Неща които да се опитат са захранване от друга клема 30(става дума за постоянния плюс или кабела с бушона) на целия модул, отдалечаване от снопа кабели, за 6 години за първи път чувам за такова нещо, а не е като да няма монтирани на TDI, ако и с горните намеси няма резултат да се пускат късите на 100% също е вариант, да предположим че импулсите към дългите са проблема
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Има ли шанс кабелите към фаровете да излъчват? Т.е. има ли преди изхода от модула дросел?
- FELIPE
Потвърждавам окончателно,че тресенето е от smartDRL,днес си карах с изключен модул и нямаше никакви проблеми,двигателя също абсолютно се укроти и утихна,с включен модул вибрираше доста силно и ми вкарваше много черни мисли
.Интересното е че гадинката май си работи,защото изписква,когато включвам габарити
,но не се меша на двигателя,май това става само,когато включва фаровете,в събота ще експериментирам,да не би да има значение на колко процента намаля дългите,ще го отдалеча от снопа кабели и т.н.,но не тая големи надежди,защото ми се струва,че тези проблеми не започнаха веднага след монтирането на модула,а доста по-късно,да кажем от десетина дена,може и малко повече,значи или нещо в модула се е променило или по колата,по колата се промени само това,че сваляха десния фар за да монтират новия МАП сензор над кулера,фара си свети,освен новия сензор да е нещо чувствителен.Отвори ми работа този модул,но най важното е че колата се оправи и аз не инвестирах едни 1500 лв за маховик
.
.- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам на 40% на дългите и нямам проблеми... 
- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
аз съм с ДРЛ от 2 месеца и нямам проблеми с колата и са ми на 20%
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
може да опишеш как точно си свързал дрл а.
Не вярвам колегата L&R да е дошъл и да ти го свързал.
Как е свързан всеки кабел и от къде са взети + и -?
Не вярвам колегата L&R да е дошъл и да ти го свързал.
Как е свързан всеки кабел и от къде са взети + и -?
- FELIPE
Правя експерименти,в момента даже на лични си пиша с колегата L@R бистрейки проблема,трудно е и не става бързо,все пак аз от 8 до 5 съм на работа.
Като се изяснят работите ще пиша
Като се изяснят работите ще пиша

Върни се в “Дизелови агрегати”