1z с чип въпрос към просветените
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: въпрос към просветените за 1z
Колегата по-горе за съжаление е прав. Проблема е в софтуера за управление на двигателя или на кратко казано в "ЧИП-а" . Занимавал съм се и аз с този проблем и съм установил, че на НЯКОЙ ЕЦУ-та на 1Z (забележи не на всички) пипне ли се горивната карта се получава този дЕфект. Ако си върнеш оригиналният дъмп, проблема ще изчезне, гарантирам 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В случая и с оригиналния го има, но едвам доловимо.
Пробвай ли е някой да сложи на кола с такъв проблем по-ново ЕКУ - от AHU?
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
пробвано е многократно. с новия компа няма забележки.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:В случая и с оригиналния го има, но едвам доловимо.
Жорка,моля ти се измисли нещо ,че полудях вече!

okti_1 написа:Нов чип-това е решението ти.
Ще по евтино и удачно да си смениш чиповете,но /винаги има едно "но"/ ако искаш да е по скъпичко и да се изкефиш тотално,то тогава си смени колата с по-нова и по-запазена.
Сигурно не е чип,тъй като с Андонов сменихме поне 4 варианта!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
shaquile написа:моля отговорете ми защо когато се опитвам да карам с постоянна скорост примерно с 90км/ч при 2000об,колата ми придрусва(това е меко казано)и това след като ми сложиха чип?
направих експеримент,сложих не чипосан комп и този проблем изчезна.сложих моя чипосания ще ми падне двидателя от рамата.
до тук с иронията.въпросът ми е хипотетично от какво друго може да "придрусва",когато се кара с върха на газта.казвам хипотетично защото при този случай е ясно че чипа куца.
Я прочети тук какво си написал или нещо се бъркам
- Dobromirski
- Контакти:
Има и от старите компютри, които нямат проблем след, като се пипне горивото.
Понеже и мене ме мъчи един такъв, след целодневен солариум на UV лампа , ми писна и се обадих на един познат, за който знам, че нямаше този дЕфект. Размених ЕЦУ-тата и се оказа, че проблема е от самото ЕЦУ. Какъв... Убий ме не знам
Понеже и мене ме мъчи един такъв, след целодневен солариум на UV лампа , ми писна и се обадих на един познат, за който знам, че нямаше този дЕфект. Размених ЕЦУ-тата и се оказа, че проблема е от самото ЕЦУ. Какъв... Убий ме не знам

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Колега и аз имам такъв проблем с тресене,но на мен го прави когато съм на 5-та и 1400 оборота.Знам,че скоростта е малка за пета и е нормално да тресе,но не! Тресенето е смецифично,защото на 5-та от 1000 до 1300 оборота е супер,на 1400 притресе и след това от 1400 пак си върви нормално
Някакво обяснение има ли някой
голф 3 1z

Някакво обяснение има ли някой

голф 3 1z

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
При условие на равен път и нормално ускорение, не е нормално да имаш тресене в тези обороти. Имал съм го (тресенето) по някаква си причина (не зная дали твоята е същата
), отстраних си проблема и сега на коя да е предавка от 900мин-1 до "колкото си искам" няма тресене. Моя проблем беше ГНП
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
MaRtiNsKi написа:Колега и аз имам такъв проблем с тресене,но на мен го прави когато съм на 5-та и 1400 оборота.Знам,че скоростта е малка за пета и е нормално да тресе,но не! Тресенето е смецифично,защото на 5-та от 1000 до 1300 оборота е супер,на 1400 притресе и след това от 1400 пак си върви нормално![]()
Някакво обяснение има ли някой![]()
голф 3 1z
И при мене придърпва на 1400 оборота на 5-та скорост и с интерес следя темата, тъйкато незная какво да направя за да реша проблема?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Dobromirski написа:Има и от старите компютри, които нямат проблем след, като се пипне горивото.
ЕКУта с един и същи софтуер или с различен (т.е. с абсолютно идентични номера или различни)? Ако проблема е само в софтуера, а ЕКУтата като процесори и неща около тях най-вероятно са еднакви лесно може да го решите като изкопирате софтуера от ЕКУто без проблеми.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Урррррраааааааааа,нямам придръпване!Колеги,след три години мъки вече съм доволен.Както се писа и по горе слагате си комп от AHU (този с изцяло металния корпус )и сте готови.
Благодаря на Георги!
Специални благодарности на Brezel!
Ако имате проблеми направо при тях!!!
Благодаря на Георги!
Специални благодарности на Brezel!
Ако имате проблеми направо при тях!!!
- Dobromirski
- Контакти:
Да колега , това "решение" го знаем
Само , че така и не ми остава време да се поровя в старите ЕЦУ-та за да видя какъв аджеба е проблема . Странни работи стават.... На един познат почна да му тресе едва след половин година
ПП: Ако откачиш датчика на скоростта , и със старият комп. ще ти изчезне тресенето !

Само , че така и не ми остава време да се поровя в старите ЕЦУ-та за да видя какъв аджеба е проблема . Странни работи стават.... На един познат почна да му тресе едва след половин година

ПП: Ако откачиш датчика на скоростта , и със старият комп. ще ти изчезне тресенето !
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:Да колега , това "решение" го знаем![]()
Само , че така и не ми остава време да се поровя в старите ЕЦУ-та за да видя какъв аджеба е проблема . Странни работи стават.... На един познат почна да му тресе едва след половин година![]()
Да изчезва ми тресенето!Но със него ми изчезва и климатика след като вдигна 90км/ч и аирбега ми цъка на всяко подаване на газта.Така ,че това решение при мен се оказа единствено.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1z с чип въпрос към просветените
Богомил ми сподели ,че на АХУ компа подавал сигнал към компенсатора в различна амплитуда от 1З.И смятам,че е възможно проблема да е бил от там.
Върни се в “Дизелови агрегати”