поло: дизел или бензин на газ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: поло: дизел или бензин на газ

Мнениеот stefan4o » Съб 20 окт 2012 18:16

snuupy93 написа:
stefan4o написа:
maikalcho написа:Тоя модел имат 1.3 моно с код ADX мисля беше, търси такова - става с обикновена газова и ще дава по-приличен разход от дизеловия в лв./км :beer

ADX, да, баща ми го има и хич не е икономичен в града 8-9/100 градско дава. Точно това го дават един от минусите на тоя модел, че харчи много градско, извънградско е 5/100.

Колко според теб трябва да гори тоя мотор, за да го счетеш за икономичен? 6-7 градско ли?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 22 окт 2012 9:21

А защо Поло бензин и да му се слага газ. Толкова ли много километри се минават за да е изгодно на газ или ще се вози само една дамска чанта с шофера на колата за да не му трябва място за багаж? 1.9D е една от издънките на VW и хич не е икономитен, вярно правил съм 3.6л./100км. В.Т.-София(пълно-пълно), НО от тогава до сега няма смъкване. В градски условия(В.Т.) натоварен трафик под 6,5л непада, стига и до 8л. Извън града винаги го смятам по 5.5л/100км. и почти винаги ми излизат сметките. 1.9SDI несъм карал, но като слушам няколко Поло-та около мен с такъв двигател как тракат и скърцат и от поне 2г. ги карата така и нямат чупене, може да се каже че дори и пред разпад пак се движат.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 25 окт 2012 6:27

grishitu написа:А защо Поло бензин и да му се слага газ. Толкова ли много километри се минават за да е изгодно на газ или ще се вози само една дамска чанта с шофера на колата за да не му трябва място за багаж? 1.9D е една от издънките на VW и хич не е икономитен, вярно правил съм 3.6л./100км. В.Т.-София(пълно-пълно), НО от тогава до сега няма смъкване. В градски условия(В.Т.) натоварен трафик под 6,5л непада, стига и до 8л. Извън града винаги го смятам по 5.5л/100км. и почти винаги ми излизат сметките. 1.9SDI несъм карал, но като слушам няколко Поло-та около мен с такъв двигател как тракат и скърцат и от поне 2г. ги карата така и нямат чупене, може да се каже че дори и пред разпад пак се движат.

Градско гори 6,5/100 но коя кола не гори градско освен ако не стой постоянно в гаража :Mr Green Fun :Mr Green Fun надълго мойта ми пада 4/100 максимум 4,5/100км.нз какво не си доволен от твоя разход!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 25 окт 2012 6:33

viewtopic.php?f=24&t=200805
ето за колегата тема за размисъл,прочети тук последния коментар и ще видиш ,че никакво поло е най-добре,смени марката просто.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 25 окт 2012 15:31

stivenj написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=200805
ето за колегата тема за размисъл,прочети тук последния коментар и ще видиш ,че никакво поло е най-добре,смени марката просто.

нее задалжително да се копуват чисто нови ако в момента нее налична тази сума за всичко си има решение!!!!!!!

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 26 окт 2012 17:11

това само при дизела ли се получава то голям ужас :(

Потребителски аватар
mishle84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mishle84 » Нед 28 окт 2012 13:48

1+ за дизеловото Поло .... "прай си парите" макар че някои консумативи му са скъпи но пък си е малка въшна за града... икономична както в градски усложия така и извън града!!! АЗ лично не харесвам това че през планината с климатика няма сила но пък иначе си е 6 !!! Градско около 5.5. в Пловдив а извънградско татко го е свалял до 4 на сто!!!! скъпа кутия и демфер иначе всичко друго си е супер!!! Аз немога да кажа нищо лошо макар че съм сменил и двете горепосочени !!!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 28 окт 2012 15:06

maikalcho написа:

това само при дизела ли се получава то голям ужас :(

Не колега,скоростите са калпави за всички модели на поло,средно 500лв,и то ако я намериш лесно и бързо,маховик-1200 демпферен ,997-обикновен,работата няма да я слагам ,зависи кой ще ти я прави,консумативите около работата също,без турбо с климатик е мудна,даже в градски условия я няма хич,ще я купиш за около 2500-3000-сметни какво излиза,веднага приготви нов акумулатор,иначе зимата си без кола,предполагам,че ще я вземеш от автокъща а там нов не дават , поне 160 лв.И мнооого нерви ,заслужава ли си .Аз ,като патил ти казвам ,че не си заслужава, а ти сам си решаваш.Мога да споря мнооого с когото и да е ,защото я имам от 5 години и съм я гледал повече от себе си,разсипник на пари е това.Спирам,че ако ти напиша и за ГНП ,ако ти се наложи да ремонтираш какво те чака, да не се гръмнеш.Не може 2-3 детайла да са по скъпи от цялата кола,това е безумие на немското автомобилостроене.

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Нед 28 окт 2012 16:14

Еми колеги всичко изчетох и се отказах :cry: ... вчера обикаляхме по автокъщите стара загора и пловдив и моита си хареса едно пежо 106 дизел съсм 5 врати и всички екстри - климатик, ABS , аирбег много хубав салон колицата наистина е хубава и пак дизел за 1900 лв ... Благодаря на колегите които се отзоваха :да: :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 окт 2012 17:19

maikalcho написа:Еми колеги всичко изчетох и се отказах :cry: ... вчера обикаляхме по автокъщите стара загора и пловдив и моита си хареса едно пежо 106 дизел съсм 5 врати и всички екстри - климатик, ABS , аирбег много хубав салон колицата наистина е хубава и пак дизел за 1900 лв ... Благодаря на колегите които се отзоваха :да: :drunk

Ами честито, колега. Хвърли едно око на техния форум по въпроса с торсионите :beer

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Нед 28 окт 2012 18:34

stefan4o написа:
maikalcho написа:Еми колеги всичко изчетох и се отказах :cry: ... вчера обикаляхме по автокъщите стара загора и пловдив и моита си хареса едно пежо 106 дизел съсм 5 врати и всички екстри - климатик, ABS , аирбег много хубав салон колицата наистина е хубава и пак дизел за 1900 лв ... Благодаря на колегите които се отзоваха :да: :drunk

Ами честито, колега. Хвърли едно око на техния форум по въпроса с торсионите :beer

да колега знам то като се стигне до там целия се сменя от моргата :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 28 окт 2012 18:49

To зависи и колегата с какви финансови средства разполага.Лично и аз му препоръчвам дизела.На мен лично ми липсваше мъркането му! :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”